HYVÄ SUHDE -harjoitus


HELPPO ELÄMÄ -BLOGI

Inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen. Uusi teksti aina kuukauden 1. ja 15. päivä!


Viisas elämä -messut olivat upea tapahtuma! Puhuin sunnuntaina aiheesta Seksi ja läsnäolo. Toin luennollani esiin yhden pariharjoituksen. Lupasin julkaista harjoituksen myös blogissa, joten tässä se on:

HOMEWORK! HYVÄ SUHDE

Tee harjoitus ensin yksin, rauhoittuen pohtimaan kysymyksiä rehellisesti sydämelläsi, ei mielen kautta. Miltä sinusta tuntuu, mitä haluat, mitä juuri sinä suhteelta toivot, miten haluat suhdettasi kehittää? Älä yritä miellyttää vastauksilla kumppaniasi, vaan ole rehellinen itsellesi.

Voit toki tehdä harjoituksen, vaikka et olisi tällä hetkellä suhteessa – pohtien esimerkiksi omaa osuuttasi suhteen dynamiikkaan.

Kun olette molemmat kirjoittaneet rauhassa omat vastauksenne, keskustelkaa yhdessä rauhallisesti ja pelottomasti vastauksistanne. Antakaa toisillenne – ja itsellenne – myös kriittistä palautetta neutraalisti. Todetkaa asiat, älkää jääkö päivittelemään niitä, tai myöskään yrittäkö siloitella niitä. Kaikki ihmiset käyttäytyvät toisinaan tylsästi, huonosti tai itsekkäästi. Se on osa ihmiselämää. Palautteen tarkoitus on se, että osaatte rentoutua sekä hyviin että huonoihin aspekteihin itsessänne ja toisissanne. Tarpeen mukaan voitte muistuttaa toisianne lempeästi kasvun paikoista, ja toisaalta myös olla toisillenne armollisia.

Saatatte kommunikoida hyvin eri tavoin. Jollekin ihmiselle vastaus siihen, mikä on hyvä suhde, kuuluu: ”Elämän jakamista”. Toiselle taas yksi sivukaan ei riitä kuvaamaan suhdetta ja sen eri aspekteja. Kunnioittakaa toistenne erilaista kieltä. Toinen ilmaisee runsaammin, toinen tiiviimmin. Sisältö ratkaisee, ei määrä!

Seksi ja läsnäolo
HYVÄ SUHDE -harjoitus copyright Mitra Vasara

SEURAAVA ESIINTYMINEN:

Mitra Vasara – Harmoninen seksuaalisuus ja läsnäolo -luento SU 18.10 klo 14.30 @ I love me -messut, Helsingin messukeskus

SEKSI JA LÄSNÄOLO -KIRJA:

Pohdintaa ja harjoituksia oman itsen hyväksymisestä, kommunikaatiosta kumppanin kanssa sekä paineettomasta, nautinnollisesta seksielämästä. Voit ostaa kirjan täältä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo

Kommentoi!

kommenttia