KUUSI KEHOTUSTA, OSA 2

HELPPO ELÄMÄ -BLOGI

Inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen. Uusi teksti aina kuukauden 1. ja 15. päivä!


Kuusi kehotusta on sarja inspiraatiotekstejä lempeään, itseä arvostavaan seksuaalisuuteen.
Sarja julkaistaan Helppo elämä -blogissa. Inspiroidu!

Kuusi kehotusta, osa 2

Seksuaalisuutesi on oma asiasi. Miten ilmaiset itseäsi seksuaalisesti, on oma valintasi. Seksuaalisuus on paljolti myös sisäinen kokemus, ei vain se, mitä tuot esiin kumppanillesi tai toiselle ihmiselle. Se on myös tunne omasta eroottisuudestasi, elämän virtaamisesta luovalla tavalla juuri sinussa. Seksuaalisuutta ei tarvitse peitellä, muttei myöskään ylikorostaa. Eroottisuutesi on osa luontaista olemustasi. Se ei ole rooli, jonka otat miellyttääksesi kumppaniasi tai tehdäksesi vaikutuksen ihmisiin. Eroottinen virta on osa elämää. Se ei ole mitään tuhmaa, peiteltävää tai hävettävää, vaan elämän luontainen olemus olla viehättävä, olla kutsuva, olla itsessään. Elämän tarkoitus on olla olemassa ja jatkaa olemistaan. Eroottisuutesi on osa tätä elämän leikkiä, se ei ole mitään keinotekoista tai minkään ihmissuhdepelin väline, vaan kaunis ja luonnollinen voima.

Kun vain olet itsessäsi, olet myös eroottisessa elementissäsi. Eroottisuus ei ole jotakin, joka ilmenee vain toiminnan kautta, edes vain seksin kautta. Se on osa elämäsi voimaa. Toisille tämä voima on hyvin tärkeä ja keskeinen elementti olemista, toisilla se virtaa hieman taustalla. Sinun ei tarvitse kokea painetta olla eroottinen tietyllä tavalla. Hyväksy itsesi ja vapaudu omaan tapaasi ilmaista omaa seksuaalisuuttasi. Olet vapaa olemaan sellainen kuin olet, kunhan et loukkaa ketään toista. Kun ilmaiset eroottisuuttasi toiminnallasi, kuten seksissä, tulee sinun ottaa huomioon myös kumppanisi. Oman itsen ilmaiseminen vapaasti ei tarkoita sitä, että toinen ihminen joutuu olemaan vain kuulija tai ottamaan vastaan toisen ihmisen impulssit. Omien rajojen kuunteleminen ja pitäminen voi vaatia toisinaan rohkeutta. Voi tuntua hankalalta sanoa rakkaalle kumppanilleen, että haluat esimerkiksi lopettaa seksiaktin. Kunnioita itseäsi ja tee niin, vaikka se tuntuisikin hankalalta. Vain sinä voit arvostaa itseäsi elämässäsi pitääksesi itsestäsi hyvää huolta. Se on jokaisen ihmisen tehtävä omassa elämässään.

Älä vertaa itseäsi muihin, vaikka voit toki inspiroitua toisten tavoista ilmaista itseään kaikessa elämässä, myös seksuaalisesti. Jos joku tuo miehuuttaan tai naiseuttaan esiin ihanalla tavalla, ja haluaisit kokeilla tämän tyyppistä itsesi ilmaisua, tee niin, jos halusi lähtee sydämestäsi.

Ole oma itsesi ja nauti siitä!


SEURAAVA ESIINTYMINEN:

Mitra Vasara – Harmoninen seksuaalisuus ja läsnäolo -luento SU 18.10 klo 14.30 @ I love me -messut, Helsingin messukeskus

SEKSI JA LÄSNÄOLO -KIRJA:

Pohdintaa ja harjoituksia oman itsen hyväksymisestä, kommunikaatiosta kumppanin kanssa sekä paineettomasta, nautinnollisesta seksielämästä. Voit ostaa kirjan täältä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo

Kommentoi!

kommenttia