KUUSI KEHOTUSTA, OSA 6


HELPPO ELÄMÄ -BLOGI

Inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen. Uusi teksti aina kuukauden 1. ja 15. päivä!


 

Kuusi kehotusta on sarja inspiraatiotekstejä lempeään, itseä arvostavaan seksuaalisuuteen.
Sarja julkaistaan Helppo elämä -blogissa. Inspiroidu!

Kuusi kehotusta, osa 6

 

Voit sanoa elämän tarjoamalle nautinnolle täysillä kyllä. Kun on aika nauttia, unohda kaikki muu ja nauti. Älä pilaa hetkeäsi pohtimalla syyllisyyttä tuntien velvoitteita tai toisten ihmisten asioita. On tervettä osata keskittyä tarpeen mukaan täysillä myös vain omaan mielihyvään.  Sinulla on lupa nauttia elämästäsi, seksistä ja olemassaolostasi. Elämä ei ole vain velvoitteita, jotka sinun tulee hoitaa mahdollisimman hyvin. Sinun ei tarvitse myöskään odottaa palkintoa suorituksistasi, vaan elämästä nauttiminen on sinusta itsestäsi kiinni. Älä anna kenenkään toisen luoda itsetuntoasi, äläkä pohjaa seksielämääsi  toisen ihmisen mielihyvään. Olet arvokas, ja sinulla on oikeus nauttia omasta elämästäsi.

Kun luotat kumppaniisi, osaat luottaa siihen, että hän ilmaisee tarpeensa lopettaa tai tehdä jotakin muuta, jos hänelle sellainen tulee. Silloin ei tarvitse tarkkailla toista siltä varalta, että hän haluaakin tehdä jotakin toisin. Tarkkaileminen pilaa täysillä nauttimisen ilon kummaltakin. Voit luottaa siihen, että kun itse nautit seksistä täydestä sydämestäsi, myös kumppanisi tuntee nautintosi ja luottamuksesi. Tämä tuottaa hänelle suurta nautintoa, ja myös hänen on helppo avautua hetkelle. Täysillä nauttiminen innostaa toistakin antautumaan syvästi. Kun toinen antautuu, toinenkin alkaa avautua. Kun taas toinen varautuu tai pelkää, myös toinen alkaa kokea olonsa varaukselliseksi. Turha pelko voi viedä kauniin hetken mukanaan, mutta siihen voi myös palautua hetkessä – vain hengittämällä syvään tai rohkaisemalla kumppaniaan hymyilemällä tälle sydämestään. Mikään ei toimi esityksenä, mutta sydämestä tehtynä kaikki tuntuu hyvältä.

On omalla vastuulla sanoa ei, mutta myös omalla vastuulla sanoa kyllä. Mille asioille, tilanteille ja ihmisille sanot kyllä, niin elämässä kuin seksissäkin? Otatko vastuun omista päätöksistäsi? Uskallatko antautua seksille sydämestäsi, vai kontrolloitko nautintoasi jonkin roolin takaa? Koetko syyllisyyttä asettaessasi itsesi etusijalle? Arvostatko itseäsi enemmän kuin ketään muuta?

Sano täysillä kyllä elämän tarjoamille nautinnoille!

 


SEKSI JA LÄSNÄOLO -KIRJA:

Pohdintaa ja harjoituksia oman itsen hyväksymisestä, kommunikaatiosta kumppanin kanssa sekä paineettomasta, nautinnollisesta seksielämästä. Voit ostaa kirjan täältä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo

 

Kommentoi!

kommenttia