Läsnäolo ei edellytä mitään!

HELPPO ELÄMÄ -blogi:

inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen.

Uusi teksti aina kuukauden 1. / 10. / 20. päivä!


 

Sisäinen rauha on syvin olemuksesi. Se on vaivaton. Mielen tarinoiden, identiteetin ja egon ylläpito vaatii jatkuvaa voimaa. Mutta jos tarina on päällä, hyväksy se, niin se katoaa helpommin. Jos sen sijaan yrität olla läsnä, pääsee egosi mukaan matkaan. Se keksii sinulle erilaista tekemistä ja virikkeitä, jotta voisit olla läsnä … vasta sitten, kun tehtävä on suoritettu. Mielen mukaan voit olla läsnä sitten, kun puhelu on hoidettu, jooga tehty tai lapsi nukkuu. Se ei ole totta.

Läsnäolo ei vaadi mitään eikä edellytä mitään. Sisäinen rauha on myös ulkoinen rauha, se on jotakin joka on, aina ja kaikkialla. Läsnäolo on jotakin, jota minäajatus välttelee ja pelkää. Ironista kyllä, läsnäolo on nautinnollista, rauhallista ja ihanaa. Se, mitä minä pelkää, onkin ihanaa ja vapauttavaa.

Elämän kokemiseen ei tarvita minää. Tämä idea tyhjentää egolta kaiken, se pelottaa ja ihmetyttää. Elämä tapahtuu itsekseen, ja kun olet läsnä, voit vain tuntea sen ja seurata sen virtaa. Läsnäolo ei vaadi prosesseja tai projekteja – ne ovat egon työkaluja. Tietoisuus ei tarvitse työkaluja, vaan päinvastoin kaikkien työkalujen, ajatusten, prosessien ja työstämisten unohtamista. Tietoisuus virtaa, kun mikään ei ole sen tiellä, kuin puhdas vesi joka kulkee eteenpäin.

Älä siis yritä olla läsnä. Ole läsnä, kun olet. Ja kun et ole, hyväksy se. Silloin voit huomata, että oikeastaan olet jälleen läsnä!

Mitra Vasara - seksi ja läsnäolo

Lisää yhteydestä omaan itseen sekä sen vahvistamisesta erilaisten harjoitusten kera löydät kirjasta Seksi ja läsnäolo – opas syvälliseen seksuaalisuuteen (Basam Books 2014). Kirja sisältää eri teemoja:

  • Oma läsnäolo
  • Kommunikaatio kumppanin kanssa
  • Miehen ja naisen välinen dynamiikka
  • Yhdyntä ja orgasmi
  • Läsnä oleva yhteiselämä

Kirjan voit ostaa Basam Booksin nettikaupasta klikkaamalla seuraavaa linkkiä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo

 

 


Mitra Vasara luennoi aiheesta Seksi ja läsnäolo seuraavilla Viisas elämä -messuilla SU 13.9.2015 klo 13.30-14.00, SORSAPUISTOSALIssa sekä I love me -messuilla SU 18.10.2015 klo 14.30 Helsingin Messukeskuksessa. Tervetuloa kuuntelemaan!

Mitran kotisivut löydät täältä: www.mitrani.fi

Kommentoi!

kommenttia