Mitä tehdä, kun ”ei jaksaisi”?

Kiireiseltä tuntuvassa elämäntilanteessa seksi saattaa jäädä taka-alalle, jos päälle iskee ”nyt ei jaksaisi” -ajatus. Seksi tuo energiaa, se saa kehon virtaamaan, sydämen aukeamaan ja mielen positiiviseksi. Siihen kannattaa panostaa paitsi parisuhteen, myös oman jaksamisen takia. Mutta mitä tehdä, kun seksi tuntuu nautinnollisen ajanvieton sijaan asialta, johon ”pitäisi ryhtyä”?

  • Panosta lepoon, hyvään ruokavalioon ja hoida kuntoasi. Vaikka onkin hyvä tehdä suurempia määriä liikuntaa, jotta pysyisit optimaalisessa kunnossa, tee silti mieluummmin vähän kuin ei ollenkaan. Tee vaikka 5 punnerrusta, jos et ehdi tai jaksa enempää, tai tee 15 minuutin kävely. Mikä tahansa määrä liikuntaa on enemmän kuin nolla! Huolehtimalla fyysisestä jaksamisestasi varmistat sen, että sinulla on hyvä olo kehossasi, ja jaksat fyysisesti.
  • Valmistele paikka ja tilanne. Varatkaa aikaa esimerkiksi lasten nukkumaanmenon jälkeen tai ennen töihin lähtöä. Käyttäkää kalenteria apuna, jos aikaa ei meinaa muutoin löytyä. Kunnioittakaa varaamaanne aikaa. Nauttikaa läheisyydestä, päädytte sitten rakastelemaan tai ette. Hetki ei ole erotiikan suorittamista varten, vaan varattu keskinäiselle läheisyydellenne. Voitte käyttää ajan sille hetkelle luontevimmalla tavalla.
  • Kokeile avoimin mielin, jaksaisitko, vaikka sinusta tuntuu, että et jaksaisi. Toki on fyysisesti kuormittuneita hetkiä, mutta toisinaan väsymys lähtee mielen tasolta. Mielen tehtävä on suojella itseään antautumiselta.
  • Halaa kumppaniasi. Kireys ja kiire luovat helposti tunteen, että lähestyminen on vaikeaa, miltei mahdotonta. Fyysinen hellyys ja lempeys luovat läheisyyttä ja luottamusta hyvin voimakkaasti ja kauniilla tavalla, yllättävän nopeasti.
  • Vietä aikaa ilman televisiota, älylaitteita ja puhelinta, kun voisit kohdata kumppanisi syvällisemmin tai eroottisesti. Laitteiden ääressä tulee helposti tunne siitä, että on kiire, paljon tekemistä, tai seksi saattaa tuntua hyvin kaukaiselta ajatukselta.
  • Koeta tehdä työt ja kotityöt pois siten, että esimerkiksi iltaan vapautuu aikaa parisuhteelle ja seksille.
Kukka ei mieti, jaksaako se hehkua. Se hehkuu, koska se on kiinni elämässä, rajattomassa energiassa.
Kukka ei mieti, jaksaako se hehkua. Se hehkuu, koska se on kiinni elämän rajattomassa energiassa!

Mitra Vasara: Ihana äiti, ihana nainen – Voimaa äitiyteen, parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen

Uutuuskirjani on nyt ilmestynyt! Osta se joko itsellesi tai lahjaksi jollekin ihanalle äidille ja naiselle – kirja sopii loistavasti äitienpäivälahjaksi! Voimakirja oman elämän, parisuhteen ja seksuaalisuuden hoitamiseen äitiyden keskellä, sekä inspiraatiota vanhemmuuteen. Kirja sisältää myös helppoja harjoituksia. Voit ostaa kirjan täältä: Mitra Vasara – Ihana äiti, ihana nainen

ihana-aiti-ihana-nainen-kansi-web


Mitra Vasara: Seksi ja läsnäolo

Pohdintaa ja harjoituksia oman itsen hyväksymisestä, kommunikaatiosta kumppanin kanssa sekä paineettomasta, nautinnollisesta seksielämästä. Voit ostaa kirjan täältä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo

Mitra Vasara - seksi ja läsnäolo

 

Kommentoi!

kommenttia