Miten luodaan läsnä oleva yhteiselämä?

HELPPO ELÄMÄ -blogi:

inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen.

Uusi teksti aina kuukauden 1. / 10. / 20. päivä!


Kun molemmat parisuhteen osapuolet ovat läsnä, he haluavat kasvaa ihmisinä, eivät taistella keskenään riitojen ”voittamisesta” tai suojella omaa egoaan. Kumpikin tiedostaa omat kasvun paikkansa, ja haluaa vilpittömästi työstää niitä. Ei siksi, että työstämällä itseään hän saisi hyväksyntää kumppaniltaan, sillä hyväksyntä on taattu eikä edellytä mitään toimenpiteitä. Matkaa kuljetaan tietoisesti yhdessä.

Olet valinnut itsellesi kumppanin. Valitset olla hänen kanssaan yhdessä, joka päivä uudestaan. Sinun on siis turhaa valittaa siitä, että joudut ”kestämään” häntä. Ette kumpikaan joudu kestämään mitään, vaan valitsette yhdessäolon. Ja koska niin teette, tehkää yhteiselämästänne ihanaa. Panostakaa hyvinvointiinne, yksilöinä ja yhdessä. Olkaa rehellisiä, ja kulkekaa yhdessä. Älkää asettuko vastakkain, piikitellen toisianne ja osoitellen toistenne vikoja, vaan kannustakaa toisianne, sillä siten kasvatte parhaiten – rakkaudessa.

Muistakaa, että olette kumpikin uudistuvia olentoja. Tarpeenne, elämäntilanteenne ja näkemyksenne itsestänne muuttuu jatkuvasti. Antakaa toistenne kehittyä, älkääkä toimiko vanhoista oletuksista käsin. Kysykää, mitä toinen kokee – älkää olettako. Uskaltakaa antaa ja ottaa tilaa omalle elämälle, niin kehitytte vapaasti, ja myös kaipaatte toistenne lähelle.

Tunteet on hyvä tunnistaa, mutta niihin ei tarvitse jäädä kiinni, eikä tunteiden tarvitse olla totuus, jota seurataan. Esiin voi nousta epävarmuutta, pelkoa, innostusta tai vaikkapa kateutta, mutta niiden mukaan ei tarvitse toimia. Kun ette identifioidu esiin nouseviin ajatuksiin tai tunteisiin, pystytte keskustelemaan rehellisesti. Teillä ei ole tarvetta suojella itseänne ja piilotella kiusalliselta tuntuvia ajatuksia tai tunteita, vaan voitte ilmaista ne ja lisätä täten ymmärrystä välillänne – samalla vähentäen egon kontrollia toiminnastanne. Voi tuntua hankalalta myöntää toiselle oma ujous, kateus, menettämisen pelko tai toisaalta myös herkkä kiitollisuus toisen olemassaolosta. Älkää eläkö elämäänne piilotellen tunteitanne, tai todellista itseänne, sen varjolla, että toinen luultavasti haluaa sinun olevan tietynlainen. Ole vapaasti oma itsesi, se on omalla vastuullasi. Pystyt nauttimaan elämästäsi täysillä vain, jos sallit sen itsellesi.

Valitsette olla yhdessä, joka päivä uudestaan. Tehkää siis yhteiselämästänne mahdollisimman ihanaa, rentoa, rauhallista ja antoisaa!

KIRJA-ARVONTA! Kirjoita alla olevaan kommenttikenttään oma vinkkisi parisuhteen vaalimiseen, niin osallistut Seksi ja läsnäolo -kirjan arvontaan! Voittaja arvotaan kaikkien 31.8. vastanneiden kesken ja ilmoitetaan myös 1.10. julkaistavassa blogitekstissä. Kirja toimitetaan voittajalle postitse.

Mitra Vasara - seksi ja läsnäolo

Lisää parisuhteen hoitamisesta löydät kirjasta Seksi ja läsnäolo – opas syvälliseen seksuaalisuuteen (Basam Books 2014). Kirja sisältää eri teemoja:

  • Oma läsnäolo
  • Kommunikaatio kumppanin kanssa
  • Miehen ja naisen välinen dynamiikka
  • Yhdyntä ja orgasmi
  • Läsnä oleva yhteiselämä

Kirjan voit ostaa Basam Booksin nettikaupasta klikkaamalla seuraavaa linkkiä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo


Mitra Vasara luennoi aiheesta Seksi ja läsnäolo seuraavilla Viisas elämä -messuilla 13.9. ja I love me -messuilla 18.10. Tervetuloa kuuntelemaan!

Mitran kotisivut löydät täältä: www.mitrani.fi

Kommentoi!

kommenttia