Näin sytyt jälleen!


HELPPO ELÄMÄ -BLOGI

Inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen. Uusi teksti aina kuukauden 1. ja 15. päivä!


SAM_4592
Yksin ja erikseen vai yhdessä ja lähekkäin?

Jos seksi ei ole huvittanut vähään aikaan, voi tuntua hankalalta aloittaa jälleen. Tarvitseeko tehdä jotakin erityistä, jotta sytyt? Miten lähestyä kumppania? Entä jos huomaakin kesken lähestymisen, että ei kuitenkaan ole oikea hetki? Onko parempi puhua, vai vaan koskettaa?

Saatte kontaktin toisiinne hyvin yksinkertaisin keinoin, joten voitte unohtaa kaikki paineet. Ne ovat joka tapauksessa mielen tasolla. Sytyt jälleen, kun muistat, että seksi on lämpöä ja läheisyyttä, jota teillä on mahdollisuus jakaa. Silloin unohdat kaikki paineet, et laske päiviä edellisestä kerrasta etkä syytä kumppaniasi tai itseäsi siitä, että seksi on jäänyt taka-alalle. Kaikenlainen paine vaikeuttaa antautumista, ja rentoutuminen helpottaa sitä. Tässä muutamia näkökulmia, joiden avulla voitte helpottaa rentoutumista.

Ennen lähestymistä:

  • Puhukaa tilanteestanne, jos koette siihen tarvetta. Muistakaa, että sanatkin voivat avata tilanteen, tai vastaavasti lisätä etäisyyttä välillänne. Vaikka olisit ärsyyntynyt siihen, että seksi on jäänyt taka-alalle suhteessanne, koeta tutkia, mitä tunteita löytyy ärsyyntymisen takaa, jotta voit ilmaista ne, etkä puhua vain ärsyyntymisestä käsin. ”Minulla on ikävä lähellesi.” on kauniisti sanottu, eikä se syytä ketään. Päinvastoin se tukee teitä molempia läheisyyteen. ”Sinulla ei varmaan taaskaan ole aikaa.” on syyttävä ja ilmaisee vain mielipahaa. Tällaisen kommunikaation tarkoitus on kertoa toiselle, että on huono olo, mutta se vain lisää etäisyyttä välillänne. Jos olo on huono, kannattaa sanoa juuri niin: ”Minulla on paha olo siitä, että rakastelemme tällä hetkellä niin harvoin.” Puhuminen ei ole pakollista. Jos kaipaatte vain lähekkäin oloa, tehkää niin, älkääkä jääkö selvittämään, miksi seksielämässänne oli taukoa.
  • Antakaa toisillenne hyvää palautetta, hymyjä, kosketuksia ja hellyyttä. Jokainen kosketus ja hymy voi olla aito sekä rakastava, mutta niiden määrää voi lisätä keskittymällä kiitollisuuteen kumppania kohtaan sekä omaan haluun lisätä läheisyyttä suhteeseen.
  • Keskitä energiaa elämäsi seksuaaliseen puoleen. Jos olet hetkeksi unohtanut keskittyä siihen, voit helposti tutustua siihen uudelleen. Tähän on eri teitä: Voit yksinkertaisesti päättää, että annat seksille enemmän tilaa elämässäsi. Toisaalta voit alkaa voimistaa omaa seksuaalista voimaasi sekä fyysisellä että henkisellä tasolla. Voit syödä hyvää ravintoa, huolehtia levosta ja kunnostasi. Voit kuulla sinua häiritseviä ajatuksia ja tuntemuksia antamatta niille valtaa, eli päästäen ne purkautumaan.

Kun lähestytte toisianne:

  • Aloittakaa halaamalla. Halaaminen lisää läheisyyttä ja luottamusta, sekä saa mielihyvähormonit liikkeelle.
  • Sopikaa, että olette vaikkapa hetken alasti lähekkäin. Olkaa valmiita jatkamaan, mutta koettakaa nauttia läheisyydestä pohtimatta sitä, mitä seuraavaksi mahdollisesti tapahtuu.
  • Olkaa valmiita siihen, että hetkestä ei tule täydellinen. Pientä kömpelyyttä ja vääriä sanoja saattaa tulla. Päättäkää jo etukäteen, että niiden ei tarvitse merkitä mitään. Ohittakaa ne ja auttakaa toisianne rentoutumaan.
  • Jos teitä jännittää, älkää yrittäkö peitellä sitä. Voitte sanoa sen ääneen, jos se tuntuu oikealta. Olkaa toistenne tukena.
  • Ottakaa kumpikin vastuuta tilanteesta. Älkää siis odottako, että toinen ehdottaa siirtymistä eteenpäin, tai että toisen pitäisi vaikkapa ymmärtää nyt suudella. Jos haluat jotakin, tee se itse.
  • Olkaa koko ajan sellaisia, kuin olette. Teidän ei tarvitse esittää toisillenne mitään, ainoastaan antautua sekä unohtaa ajatukset ja pelot.
  • Nauttikaa omalla tavallanne! Jos nautitte halaamisesta, tehkää niin pitkään ja kunnolla. Jos ette välitä tietynlaisista esileikeistä, älkää tehkö niitä väkisin. Jos haluatte aina olla samanlaisessa asennossa, olkaa. Jos kumpikin teistä on tyytyväinen, on teillä hyvä olla.

Mitra Vasara: Ihana äiti, ihana nainen – Voimaa äitiyteen, parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen

ilmestyy aivan kohta! Kirja on jo tilattavissa täältä: Mitra Vasara – Ihana äiti, ihana nainen

ihana-aiti-ihana-nainen-kansi-web

 


Mitra Vasara: Seksi ja läsnäolo

Pohdintaa ja harjoituksia oman itsen hyväksymisestä, kommunikaatiosta kumppanin kanssa sekä paineettomasta, nautinnollisesta seksielämästä. Voit ostaa kirjan täältä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo

Mitra Vasara - seksi ja läsnäolo

Kommentoi!

kommenttia