Viettäkää Vapaa Äitienpäivä!

Äitienpäivän vietosta syntyy useimmille tietty mielikuva: äiti nukkuu tavallista myöhempään ja odottaa sängyssä, että mies ja lapsi tai lapset tulevat herättelemään hänet kukkien, korttien ja ehkäpä laulun kera. Äiti mutustaa sängyssä paahtoleipää ja hymyilee kaikille onnellisena. Tämä on mielikuva, jonka voi toteuttaa vapaasti ja rakkaudella, vaikkapa juuri kaikkia lueteltuja klassikoita soveltaen. Mutta entä jos teitä ei huvitakaan tehdä niin? Jos äitiä ei nukutakaan? Jos lapset eivät halua laulaa? Jos mies vihaa kukkien ostamista? Silloin äitienpäivän vietto kannattaa laittaa uusiksi!

Olkaa vapaita tekemään kaikki aivan toisin! Jos äitiä ei nukuta, hän saa nousta ylös omaan tahtiinsa ja vaikkapa jumpata, jos hän niin haluaa. Jos lapsia ei huvita laulaa, heidän ei tarvitse. Miehenkään ei tarvitse ostaa kukkia, jos se on vain väkisin tehty suoritus. Hän voi keksiä itse, millä tavalla arvostustaan ja rakkauttaan näyttää, tai kysyä suoraan kumppaniltaan, mitä tämä toivoo. Jos hän on mestarihieroja, antaa hänen osoittaa lämpöään tätä kykyään hyödyntäen.

Lapsille voi opettaa täysin rutiinivapaan äitienpäivän viettämistä. Heille voi kertoa, että äitienpäivänä on tapana osoittaa jollakin tavalla arvostusta äitiä kohtaan. Lapset voivat sitten keksiä oman tapansa osoittaa tätä arvostusta, vaikkapa erilaisen joka vuosi. 

Nauti Äitienpäivästä vapaasti, älä väkisin!
Nauti Äitienpäivästä vapaasti!

Äiti voi mennä äitienpäivänä vaikkapa yksin juoksemaan, jos se tuntuu hänestä parhaalta. Äiti ei kirjaimellisesti juokse pakoon perhettään, vaan nauttii saadessaan toteuttaa itseään yksinään muutaman tunnin hänen juhlistamiselleen omistettuna päivänä. Halimiselle jää kyllä silti aikaa.

Mitään ei tarvitse tehdä väkisin. Kun asiat tehdään rakkaudella, ne ovat hauskoja ja vapauttavia. Jos ne taas tehdään rutiinin vuoksi, niistä puuttuu ilo, ja kaikilla on hankala olla. Lapset oppivat suorittamaan juhlapäiviä, samoin kuin aikuiset. Lapset oppivat suorittavan elämän myös asioiden kautta, joissa tavoitellaan hyvää, mutta tunne ei lähde sydämestä asti. On sääli opettaa pienelle ihmiselle, että hänen tarvitsee tehdä jotakin tietynlaista ollakseen hyvä äitienpäivän viettäjä. Lapsella itsellään on uskomattoman luovia ideoita, joista myös aikuiset voivat saada aitoa iloa ja inspiraatiota, ja lakata suorittamasta juhlapäiviä – tai mitään muitakaan päiviä. Toki lapselle voi opettaa, että hänen tulee kunnioittaa tiettyjä perinteitä, kuten kaikkien vieraiden tervehtimistä tai ruoan äärelle hiljentymistä, jos se on omassa kodissa tärkeää. Se on eri asia kuin tarpeettomien rutiinien ylläpitäminen.

Olkaa siis vapaita äitienpäivänä! Tehkää, mitä teitä huvittaa. Äitienpäivässä ei tarvitse olla yhtään perinnettä, jos ette välitä sellaisesta. Voitte myös keksiä äitienpäiväänne jonkin aivan oman perinteen, kuten äitienpäivätanssin!

Nautinnollista, rehellistä ja omannäköistä äitienpäivää!

HUOM! Uutuuskirjani on nyt ilmestynyt, ja se on äitienpäivätarjouksessa -25 % OVH:sta. Ehdit hyvin tilata sen vielä äitienpäiväksi, sillä verkkokaupan toimitusaika on vain 3 päivää!  Tässä linkki kirjatarjoukseen: Äitienpäivätarjous


Mitra Vasara: Ihana äiti, ihana nainen – Voimaa äitiyteen, parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen

Uutuuskirjani on nyt ilmestynyt! Osta se joko itsellesi tai lahjaksi jollekin ihanalle äidille ja naiselle – kirja sopii loistavasti äitienpäivälahjaksi! Voimakirja oman elämän, parisuhteen ja seksuaalisuuden hoitamiseen äitiyden keskellä, sekä inspiraatiota vanhemmuuteen. Kirja sisältää myös helppoja harjoituksia. Voit ostaa kirjan täältä: Mitra Vasara – Ihana äiti, ihana nainen

ihana-aiti-ihana-nainen-kansi-web


Mitra Vasara: Seksi ja läsnäolo

Pohdintaa ja harjoituksia oman itsen hyväksymisestä, kommunikaatiosta kumppanin kanssa sekä paineettomasta, nautinnollisesta seksielämästä. Voit ostaa kirjan täältä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo

Mitra Vasara - seksi ja läsnäolo

 

Kommentoi!

kommenttia