Jumalan 99 kaunista nimeä

SuomentajaTaneli Kukkonen
ISBN9529842937
SidosasuNidottu
Sivuja360
Julkaisupäivämäärä6.8.2004
Kirjastoluokka29.7

28,00 

Islamilaisen perimätiedon mukaan Jumalalla on 99 kaunista nimeä; profeetta Muhammadin kerrotaan luvanneen, että ne luetteleva löytää kerran itsensä Paratiisin porteilta.


Saatat pitää myös näistä:

Hullu kuningas puussa
Peto
Olemisen ompelet
Luonnonlapsi
Vihreän läpi ei enää näe
Reunalla
Narri, Piispa ja Sininen Kissa
Levottomuuden kirja
Sisäisen alkemian perusta
Kotona kosmoksessa

Kuvaus

Islamilaisen perimätiedon mukaan Jumalalla on 99 kaunista nimeä. Profeetta Muhammadin lupauksen mukaan ne luetteleva löytää kerran itsensä Paratiisin porteilta. Mitä tämä tarkoittaa maallikolle, sen selvittää islamilaisen maailman kuuluisin teologi Abu Hamid al-Ghazali (1058–1111).

Jumalan nimet osoittautuvat al-Ghazalin käsittelyssä todelliseksi filosofian ja teologian aarrearkuksi, josta voidaan ammentaa aina uusia opetuksia maallisen ja hengellisen elämämme rakennusaineiksi. Nimien kautta lähestytään Jumalan tuntemisen ongelmaa, ja niiden merkityksen pohtiminen paljastaa, miten ihminen voi päästä osalliseksi jumalallisesta.

Al-Ghazalin syvällinen ymmärrys ja eettinen näkemys yhdistyneenä selkeään, loogiseen esitystapaan on nostanut Jumalan 99 kaunista nimeä klassikon asemaan sekä islamilaisessa maailmassa että sen ulkopuolella. Teoria ja käytäntö lomittuvat saumattomasti toisiinsa: oikea toiminta edellyttää tinkimätöntä älyllistä rehellisyyttä, mutta nokkeluus ilman pyrkimystä hyveeseen jää pelkäksi sanahelinäksi.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Jumalan 99 kaunista nimeä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *