Lohikäärmeen päivät

Lohikäärmeen päivät

puoli vuotta Shanghaissa

ISBN9789522602688
SidosasuSidottu
Sivuja266
Julkaisupäivämäärä31.7.2014
Kirjastoluokka40.8

28,00 


Saatat pitää myös näistä:

Avioliittoon ranskalaisittain
Loskalauluja Suomesta
Tummat vedet
Ensimmäinen kesäni Sierravuorilla
Kävelyretkistä
Yhdeksän elämää
Buddhan jalanjäljillä
Missä sade leikkii/ 2.painos
Aina matkalla

Kuvaus

Lohikäärmeen päivät on esseistinen ja persoonallinen matkakirja, jossa kirjailija Tero Tähtinen vie lukijansa keskelle nousevan aasialaisen mammuttivaltion kiihkeänä sykkivää urbaaniviidakkoa. Samalla kun Tähtinen uppoutuu kiinan kielen, historian ja klassisen kiinalaisen runouden maailmoihin, hän pohtii nyky-Kiinan henkeäsalpaavaa rynnistystä kohti ennennäkemätöntä vaurautta ja länsimaista elämäntapaa.

Tähtisen näkemyksen mukaan Kiinassa on parhaillaan käynnissä "kulttuurivallankumous osa kaksi", jossa Keskustan valtakunnan kansalaiset kulkevat oikealle yhtä suurella innolla kuin he Maon aikana kulkivat vasemmalle. Tutustuessaan shanghailaiseen arkeen Tähtinen pohtii Kiinaa suomalaisesta ja Suomea kiinalaisesta näkökulmasta. Tuloksena on syvällisiä pohdiskeluja itäisen ja läntisen kulttuuripiirin eroista, kohtaamisia mielenkiintoisten hahmojen kanssa, sekä lukemattomia korkealaatuisia teekupillisia.

Tero Tähtinen (s.1978) on tamperelainen kirjailija, suomentaja, kirjallisuudentutkija ja maailmanmatkaaja. Hän on aiemmin julkaissut kolme esseekokoelmaa ja suomentanut mm. Gary Snyderin teoksen Erämaan opetus.

 

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “Lohikäärmeen päivät”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *