Mandala

AlkuteosMandala
SuomentajaRaija Hämäläinen
ISBN9789522602428
SidosasuSidottu
Sivuja320
Julkaisupäivämäärä30.4.2014
Kirjastoluokka84.2

28,00 


Saatat pitää myös näistä:

Peto
Olemisen ompelet
Luonnonlapsi
Vihreän läpi ei enää näe
Reunalla
Narri, Piispa ja Sininen Kissa
Levottomuuden kirja
Sisäisen alkemian perusta
Kotona kosmoksessa
Joogan sydän

Kuvaus

Onnen kaavaa on etsitty aina ja etsitään edelleen. Joskus onni tuntuu yksinkertaiselta ja käsin kosketeltavalta – niin kuin ladakhilaisten munkkien rakentama värikäs hiekkamuodostelma, mandala.

Mandala on lämminhenkinen kuvaus elämästä maalla. Tapahtumineen ja henkilöineen se kertoo jotakin perin alkuperäistä ja rehellistä onnesta ja sen tavoittelusta. Mandalan kaltaisen muodostelman ympärille rakentuu romaanissa kaikki: kirjailija ja hänen kaksi kissaansa Rulli ja Sifka, Keltainen talo, sen tapahtumat ja ihmiset; vanhan kartanon ja lähiseudun historia kolhoosien lopettamisen jälkeen ja harvalukuisten asukkaiden arkipäivän toimet.

Arkifilosofiaa viljelevä kirjailija hakeutuu maalle, sillä hiljaisuus sopii hänelle. Hän haaveilee maisemaan liittyvistä konkreettisista ammateista, kuten puutarhurin töistä ja metsänvartijan tehtävistä, suunnittelee jotain uutta ja vauhdikasta, keskustelee itsensä kanssa, kunnes palaa taas omaksi itsekseen ja omiin toimiinsa vanhan kartanon vieressä sijaitsevaan Keltaiseen taloon. Yksin hän ei ole: onhan hänellä seuranaan kaksi viisasta kissaa.

 

 

 

 

 

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mandala”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *