Salaisuuteni ja Nousu Ventoux:n vuorelle

AlkuteosSecretum, Ascensus montis Ventosi
SuomentajaLaura Lahdensuu
ISBN9789525734232
SidosasuSidottu
Sivuja256
Julkaisupäivämäärä30.11.-0001
Kirjastoluokka11.1

29,00 

Vihdoin suomeksi!


Saatat pitää myös näistä:

Aivot ja paranemisen ihme
Kuunsilta
Mestareita tapaamassa
Varjoista aamunkoittoon
Kutsumuksen anatomia
Löydä leijonanvoimasi
Astrologia ja hyvinvointi
Syitä pysytellä hengissä
Onko vapaa tahto illuusio?
Kaksi tragediaa: Faidra ja Oidipus

Kuvaus

Renessanssin merkittävimpiin runoilijoihin kuuluneen Francesco Petrarcan (1304 – 1374) Salaisuuteni on syvällinen tutkielma syyllisyydestä, häpeästä, itsepetoksesta ja henkisestä kilvoittelusta. Teos on ”humanismin isänä” tunnetun Petrarcan kuvitteellinen vuoropuhelu kirkkoisä Augustinuksen kanssa, Totuuden ollessa läsnä kolmantena osapuolena. Dialogissa Petrarca kertoo avoimesti ja peittelemättä – esikuvanaan Augustinuksen Tunnustukset – siitä epätoivosta, jota maalliset halut tuottavat hyveelliseen elämään pyrkivälle ihmiselle. Petrarca analysoi äärimmäisen tarkasti tapoja, joilla ihminen huijaa itseään välttyäkseen totuuden kohtaamiselta.
Teokseen sisältyy myös lyhyempi teksti Nousu Ventoux’n vuorelle. Se on Petrarcan rippi-isälleen, Borgo San Sepolcron Dionysiukselle kirjoittama kirje. Vuorelle kiipeäminen on vertauskuva ihmisen pyrkimyksille ja väärille ratkaisuille, joihin hän hyveen tavoittelussaan turvautuu.
Molemmat tekstit julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomeksi. Kirja sisältää suomentaja Laura Lahdensuun laatimat tekstien kommentaarit, bibliografian sekä Petrarcan elämää ja tuotantoa käsittelevän johdannon. Kari Hukkila on kirjoittanut teoksen jälkisanat.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Salaisuuteni ja Nousu Ventoux:n vuorelle”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *