Syötäviä runoja

SuomentajaMiika Pölkki
ISBN9529842791
SidosasuNidottu
Sivuja191
Julkaisupäivämäärä15.10.2002
Kirjastoluokka82.2

19,00 

”Syötävät runot ovat maanläheisiä runoja jotka ovat yhtä elämän kanssa. Ne eivät ole mitään hienoja herkkuja, vaan yhtä välttämättömiä kuin jokapäiväinen ravinto.”


Saatat pitää myös näistä:

Herääminen
Tasapainota kehosi energiat
Trump ja totuuden jälkeinen maailma
Peto
Olemisen ompelet
Luonnonlapsi
Vihreän läpi ei enää näe
Reunalla
Läsnäolon voima (20-vuotisjuhlapainos)
Levottomuuden kirja

Kuvaus

Ishikawa Takubokua (1886-1912) voisi pitää sekä henkisesti että fyysisesti juurettomana harhailijana: yhtä kärsimättömästi kuin hän siirtyi runosta proosaan, tyylilajista toiseen ja koulukunnasta toiseen hän myös vaihtoi työpaikkaa, asuntoa, maisemaa. Toisaalta hän oli kasvattanut juurensa hyvin vankasti syvälle kirjallisuuteen: se itsessään oli hänen kotinsa ja tyyssijansa.

Tämä lahjakas ja varhaiskypsä runoilija ryhtyi kirjoittamaan tankarunoja uudelleen vasta epäonnistuttuaan romaanikirjailijana, ja juuri näinä epätoivon hetkinä syntyneissä runoissaan hän uudisti tankamuodon. Elämän ja taiteen tulee olla yhtä, hän totesi. Syötäviä runoja sisältää tankakokoelmat Kourallinen hiekkaa (1910) ja Surullisia leluja (1912) sekä kolme Takubokun runousesseetä, Syötäviä runoja, Ajatuksia runoudesta ja Egoistin ja hänen ystävänsä välinen keskustelu.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Syötäviä runoja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.