Aku Kopakkalan kirjan julkistamistilaisuus Balderin salissa 22.5.

Tervetuloa psykologi Aku Kopakkalan uutuuskirjan julkistamistilaisuuteen!

Päivä: perjantai 22.5.2015
Aika: klo 12-16
Paikka: Balderin sali
Osoite: Aleksanterinkatu 12, 00170 HELSINKI

Ohjelma:

Klo 12.00 Tilaisuuden avaus
Klo 12.15 Psykiatri ja psykoterapeutti Ben Furman esittelee uutuuskirjan James Davies: Hajalla – onneton totuus psykiatrian nykytilasta teemat. Furman on kirjoittanut kirjan suomalaisen esipuheen.
Klo 12.45 Psykologi Aku Kopakkalan Masennus – Suuri serotoniinihuijaus -kirjan julkistaminen. Kopakkala kertoo kirjassa tutkimuksista, jotka osoittavat masennuslääkkeiden toimivan lähinnä lumevaikutuksensa ansiosta. Samalla ne aiheuttavat vakavia haittavaikutuksia monille käyttäjille. Masennuseläköityminen johtuu Kopakkalan mukaan ennen kaikkea nykyisestä lääkehoitokäytännöstä. Kopakkala osoittaa kirjassaan, että muita parempia tieteelliseen näyttöön perustuvia hoitomenetelmiä on runsaasti.
Klo 13.15 Tauko
Klo 13.30 Kommenttipuheenvuorot ”Miten tästä eteenpäin?” Puhujina mm. psykiatri Marja Vihervaara ja dosentti Thomas Wallgren.
Klo 14.30 Tuotelanseeraus. Psykiatri ja psykoterapeutti Ben Furman esittelee uuden tuotteen, joka toimii masennuksen hoidossa tehokkaasti ja ilman haittavaikutuksia.
Klo 15.00 Yleisökeskustelua

Aku Kopakkalan kirja kertoo, kuinka masennuksesta tuli kansantauti

Puoli miljoonaa suomalaista syö mielialalääkkeitä. Silti masennus ei parane vaan kroonistuu, ja on yleisin diagnoosi ennenaikaisen eläköitymisen taustalla.
Kuinka masennuksesta tuli kansantauti? Onko lääkehoito varmasti paras vaihtoehto yksilön tai yhteiskunnan kannalta? Tässä kirjassa esitellään monia tehokkaaksi todettuja hoitomenetelmiä. Siinä myös tutkitaan kriittisesti vallitsevaa hoitokäytäntöä, jonka keskiössä ovat serotoniinitasapainoon vaikuttavat lääkkeet – sekä sen taustalla olevaa lääketeollisuuden tutkimusta.

Masennus – suuri serotoniinihuijaus tarjoaa vaihtoehtoja kaikille, joita mielen pulmat askarruttavat – sekä masentuneille, heidän läheisilleen että hoitaville tahoille. Teos eroaa radikaalisti aiemmista suomalaisista alan julkaisuista, sillä se rakentuu alkuperäistutkimuksille ja on lähdekriittinen. Se pyrkii osaltaan myös muuttamaan suomalaisia käytäntöjä.

Psykologi Aku Kopakkala työskenteli terveydenhuoltoyritys Mehiläisessä 10 vuotta työpsykologian ja psykoterapian palveluiden johtajana sekä sen jälkeen neljä vuotta kuntoutusjohtajana. Mehiläinen päätti irtisanoa Kopakkalan kesäkuussa 2014 sen jälkeen, kun tämä oli YLE TV1:n MOT-ohjelmassa viitannut tutkimustuloksiin, joiden mukaan SSRI-lääkkeet eivät sovellu pitkäaikaiskäyttöön ja saattavat olla syynä masennuksen kroonistumiseen.

Tiedustelut ja arvostelukappaleet: jenni.vehkaluoto@basambooks.fi

Tilaisuudessa julkistettavat kirjat ovat nyt saatavilla hyvinvarustelluissa kirjakaupoissa ja tilattavissa myös täältä: 

Masennus – suuri serotoniinihuijaus

Hajalla – onneton totuus psykiatrian nykytilasta

 

Kommentoi!

kommenttia