Anna tukesi Kiteen Tekstiilitehtaalle

Viisas Elämä aloittaa uuden eettisten ja kotimaisten lifestyle-tuotteiden valmistuksen. Viisas Iloinen Elämä -tuoteperheen ensimmäiset tuotteet tukevat Kiteen Tekstiilitehtaan toimintaa. Yhteistyömme tavoitteena on estää tehtaan ajautuminen konkurssiin. Meille on tärkeää olla mukana ylläpitämässä tuotannon säilymistä Suomessa ja tukemassa paikallista elinkeinoa.

Kiteen Tekstiilitehdas on tärkeä osa suomalaisen designin historiaa

Kiteellä sijaitsevan Marimekon tehtaan vihki käyttöön vuonna 1974 presidentti Urho Kekkonen, toiminnan aloitti Armi Ratia ja sen nosti kukoistukseensa Kirsti Paakkanen. Tehdas tunnetaan nykyään Kiteen Tekstiilitehtaana. Kiteeltä on viety suomalaista designia maailmalle jo kuuden vuosikymmenen ajan.

Katso Kiteen Tekstiilitehtaan tarina:

Suomessa painettujen tekstiilien suunnittelijoina ovat toimineet järvenpääläinen kuvataiteilija Rasaliina Jänö ja äänekoskelainen graafikko Jonna Nisu.

Rasaliina Jänö on Järvenpäässä asuva, mielikuvituksesta valoa ja voimaa ammentava kuvataiteilija. Jänön fantasiaa ja luonnon kauneutta huokuvat kuvitukset tuovat arkeen ripauksen taikaa ja uusien maailmojen lumoa. Kuvataiteilijana Jänö inspiroituu erityisesti arjen yllätyksellisistä hetkistä: auringonlaskuista, ukkospilvistä, ihmisistä ja metsän taiasta.

Äänekoskelainen graafikko Jonna Nisu inspiroituu suunnittelutyössään erityisesti muiden ilahduttamisesta. Nisu uskoo pienten positiivisten asioiden ja värien voimaan arjessa. Hänen graafisessa tuotannossaan toistuvat usein raikkaat väriyhdistelmät ja yksinkertainen muotokieli.

Voit olla mukana tukemassa Kiteen Tekstiilitehtaan kulttuurisesti merkittävää toimintaa ja suomalaista käsityötä ostamalla tehtaalla valmistettuja tuotteita.

Ostamalla tuotteita sinäkin autat.

kauppa.viisaselama.fi/sivu/viisas-iloinen-elama

Myös yritykset ja yhteisöt voivat auttaa

Myös yritykset ja yhteisöt voivat tukea Kiteen Tekstiilitehtaan toimintaa.
Tilaa tuotteita omalla logollasi

Jaa artikkeli: