Basam Books Helsingin kirjamessuilla 22.-25.10.2015

Basam Books osallistuu Helsingin kirjamessuille osastoilla 6e68 ja 7c51. Tervetuloa tutustumaan kirjoihimme ja tapaamaan kirjailijoitamme.

TORSTAI 22.10.

15:00–16:00 Basam Booksin osasto 7c51
HANNA SAVANNA

Hanna Savanna on kansainvälisesti sertifioitu Nonviolent Communication (NVC) vuorovaikutustaitojen kouluttaja (CNVC Certified NVC Trainer) ja sovittelija. Hän on kouluttanut Nonviolent Communicationia, Rakentavaa ja myötäelävää vuorovaikutusta sekä sovitellut vuodesta 1999 lähtien.
Nonviolent communication -prosessin on kehittänyt amerikkalainen psykologian tohtori Marshall B. Rosenberg, jonka uusin kirja, Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus on juuri valmistunut.

16:00–16:30 Wine Corner
JYRKI VAINONEN
Torni ja kierreportaat – valitut runot

Kattava valikoima William Butler Yeatsin omintakeisia ja moniulotteisia runoja ilmestyy suomeksi! Irlannin kansallisrunoilijan ja Nobel-kirjailijan juhlavuoden kunniaksi julkaistavasta teoksen runot on valikoinut ja kääntänyt Jyrki Vainonen.

Omintakeisen ja omaäänisen ilmaisun löytääkseen Yeats sekoitti ajatteluunsa aineksia eri puolilta maailmaa: Irlannin kansanperinteestä ja kelttiläisestä mytologiasta, intialaisesta filosofiasta, japanilaisesta draamasta, mystiikasta… Juhlavuoden kunniaksi julkaistava teos tarjoaa kuvan runoilijan kirjallisesta taipaleesta sekä häneen vaikuttaneista tyyli-ihanteista, taidevirtauksista ja elämänkohtaloista.

Haastattelijana Piritta Maavuori.

Lava-ajan jälkeen Jyrki Vainonen signeeraa Basam Booksin osastolla 7c51.

17:00–17:30 Basam Booksin osasto 7c51
TORSTI LEHTINEN
Multaisen iän kerho

Kirja intohimoisesta elämänjanosta ja oman tien etsimisestä. Elämä on lyhyt; emme ehdi tehdä kaikkia virheitä, jotka haluaisimme.

Torsti Lehtinen signeeraa kirjojaan osastollamme.

PERJANTAI 23.10.

11:00–12:00 Kirjamessujen NEUVONTAPISTE  
Haluatko kirjailijaksi 
Basam Books paikalla 11:00 – 12:00

Tule keskustelemaan Basam Booksin `edustajien` kanssa kirjahankkeistasi ja siitä, miten tulla kirjailijaksi. Varaa aika Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton osastolta 7g49 (Kirjakahvilassa). Aikoja ei voi varata etukäteen muille päiville.
Basam Booksista paikalla Niko Aula.

11:00–12:00 Basam Booksin 
osasto 7c51
KATJA LIUKSIALA
Sisulla ja sydämmellä

Katja Liuksialan teos Sisulla ja sydämellä johdattaa sisäisen soturin polulle, joka vie halki suomalaisen luonnon ja yhteiskunnallisen mielenmaiseman. Matkalla suunnataan katse omasta navasta maailmaan, minkä kautta laajenee ymmärrys myös omasta itsestä.

Katja Liuksiala on toimintaterapeutti, joogaopettaja ja työnohjaaja. Työssään hän yhdistää luontoyhteyden, joogan ja mindfulnessin toiminnallisiin ja luoviin menetelmiin.

12:00–13:00 Basam Booksin osasto 7c51
HANNA SAVANNA

Hanna Savanna on kansainvälisesti sertifioitu Nonviolent Communication (NVC) vuorovaikutustaitojen kouluttaja (CNVC Certified NVC Trainer) ja sovittelija. Hän on kouluttanut Nonviolent Communicationia, Rakentavaa ja myötäelävää vuorovaikutusta sekä sovitellut vuodesta 1999 lähtien. Nonviolent communication -prosessin on kehittänyt amerikkalainen psykologian tohtori Marshall B. Rosenberg, jonka uusin kirja, Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus on juuri valmistunut.

13:00–14:00 Basam Booksin osasto 7c51
MIIA HUITTI
Paranemisen avain -valmentaja

Miia Huitti on valmistunut Suomen ensimmäiseksi Paranemisen avain -valmentajaksi (Certified Healing Codes Coach) ja valmentaa ihmisiä omatoimiseen stressinhallintaan.

Miia Huitti tavattavissa osastollamme 7c51.

13:30–14:00 Basam Booksin osasto 7c51
TARA LANGE
Vihermehu – luonnollinen energiajuoma

Vihermehut valloittavat maailmaa! Erilaisten rajoittavien ruokavalioiden jälkeen vihermehut tarjoavat yksinkertaisemman ja hauskemman tavan pudottaa painoa ja ylläpitää terveyttä. Vihermehu -luonnollinen energiajuoma -kirjassa on kaikki tarvittava tieto, jotta voit inspiroitua ja innostua vihermehuista. Käytännölliset neuvot, konkareiden vinkit ja kokemukset sekä herkulliset reseptit tekevät aloittamisesta helppoa. Muuta elämäsi vihreäksi!

Tara Lange on tavattavissa ja signeeraamassa kirjaansa osastollamme.

14:00–15:00 Basam Booksin osasto 7c51
SARI LAINE
Tunteen ja älyn liitto – miten saavutan kehon ja mielen tasapainon

Mitä kiire ja stressi todella tekevät mielellemme ja kehollemme? Entä mitä kiire ja stressi merkitsevät yrityksen toiminnalle? Tiedämmekö riittävästi stressin vaikutuksesta sairauksiin?

Sari Laine signeeraa kirjaansa osastollamme 7c51.

14:00–15:00 Basam Booksin osasto 7c51
PAULIINA AARVA
Parantavat energiat – myyttistä ja tutkittua tietoa täydentävistä hoidoista

Parantavat energiat on tietokirja, jossa kerrotaan mitä vaihtoehtoiset eli täydentävät hoidot ovat. Teos murtaa ennakkoluuloja ja valottaa, millaista näyttöä energia- ja muiden täydentävien hoitojen terveysvaikutuksista on saatu tieteen keinoin. Avoin keskustelu täydentävien hoitojen paikasta terveydenhuollossa on tarpeen. Ristiriidasta virallisen ja epävirallisen hoitamisen välillä ei hyödy kukaan, mutta haittaa siitä kyllä on – potilaalle.

Pauliina Aarva signeeraa osastollamme 7c51.

15:00–15:30 Katri Vala 
AKU KOPAKKALA
Masennus – suuri serotoniinihuijaus

Kuinka masennuksesta tuli kansantauti? Puoli miljoonaa suomalaista syö mielialalääkkeitä, mutta masennus vain kroonistuu. Kirjassa tutkitaan kriittisesti vallitsevaa lääkekeskeistä hoitokäytäntöä ja esitellään toimivia vaihtoehtoisia hoitomuotoja.

Psykologi Aku Kopakkala johti terveydenhuoltoyritys Mehiläisessä työpsykologian, psykoterapian ja konsultoinnin palveluja 10 vuotta, joista kolme vuotta kuntoutusjohtajana. Mehiläisen tj päätti irtisanoa Kopakkalan kesäkuussa 2014 sen jälkeen, kun tämä oli YLE TV1:n MOT-ohjelmassa viitannut tutkimustuloksiin, joiden mukaan SSRI-lääkkeet eivät sovellu pitkäaikaiskäyttöön ja saattavat jopa olla syynä masennuksen kroonistumiseen.
Haastattelijana Tuomas Kytömäki.

Lava-ajan jälkeen Aku Kopakkala signeeraa Basam Booksin osastolla 7c51.

15:30–16:00 Wine Corner
latinistit MAIJA-LEENA KALLELA, YLERMI LUTTINEN, TEIVAS OKSALA
Titus Livius: Karthagon Hannibal Rooman porteilla
Miten toimivat Rooman valtakunnan, antiikin yhdentyneen Euroopan poliitikot, kun karthagolainen Hannibal hyökkäsi Roomaan? Klassiseen historiasarjaan kuuluva teos kuvaa näitä dramaattisia vaiheita, joiden voi nähdä peilaavan myös omaa aikaamme.

Näiltä ajoilta on peräisin tarina roomalaisista äideistä, jotka pelottelivat tottelemattomia lapsiaan varoittamalla heitä sanoin: Hannibal ad portas, ¨Hannibal on porteilla.¨

Haastattelijana Mili Kaikkonen.

Lava-ajan jälkeen esiintyjät signeeraavat Basam Booksin osastolla 6e68.

16:30–17:00 Basam Booksin osasto 7c51
TORSTI LEHTINEN
Multaisen iän kerho

Kirja intohimoisesta elämänjanosta ja oman tien etsimisestä. Elämä on lyhyt; emme ehdi tehdä kaikkia virheitä, jotka haluaisimme.

Torsti Lehtinen signeeraa kirjojaan osastollamme 7c51.

 

LAUANTAI 24.10.

11:00–12:00 Basam Booksin osasto 7c51
KIRSI VIRKKUNEN ja ANNE LINDHOLM-KÄRKI
Kirjoita totuutesi – Kirjoittaja laajenevan tietoisuuden spiraalissa

Anne Lindholm-Kärki on pienestä pitäen ollut unennäkijä ja tarinankertoja.
Kirsi Virkkunen on runotyttö, jonka matkassa unet ovat kulkeneet pikkutytöstä lähtien.
Voit löytää Annen ja Kirsin Suomenlinnan rantakallioilta pienten koiriensa kanssa, kirjoittamassa.

Kirjailijat signeeraavat kirjojaan osastollamme 7c51.

12:00–13:00 Basam Booksin osasto 7c51
ANNIKA HAVASTE
Virtaa ravinnosta! – Miten löydät kehon ja mielen tasapainon sinulle sopivalla ruokavaliolla

Teoksessaan Virtaa ravinnosta! Annika Havaste kertoo, kuinka oikeanlaisen ravinnon lisääminen ruokavalioon auttaa sinua pysymään terveenä ja virkeänä ja tukee painonhallintaa ja suoliston hyvinvointia. Kirjan avulla voit laatia itsellesi yksilöllisen ravintosuunnitelman, joka keskittyy juuri sinulle sopivan ruokavalion löytämiseen sekä kehon ja mielen tasapainon saavuttamiseen.

Annika Havaste signeeraa  kirjaansa osastollamme 7c51.

12:30–13:00 Wine Corner
MIRJA KARNA
Neljä valkoista koiraa Santiagon tiellä

Mukaansatempaava romaani vie Valamon luostarin kautta Etelä-Ranskaan Santiagon tien pyhiinvaellukselle. Löytyykö onnellisuus uusista ystävistä, henkisestä kasvusta – vai komeasta munkista? Karna on kävellyt Suomesta Espanjaan vuosina 2013 – 2014.
Karna (34) on kävelijä, luennoitsija ja luova yrittäjä. Hän on kävellyt useita pitkiä vaelluksia eri puolilla Eurooppaa etsien syvää onnellisuutta. Vuonna 2005 Karna näki unen, jossa hänelle annettiin kirjan nimi ¨Julia Bickwilke: Neljä valkoista koiraa.¨Etsittyään vuosia tuloksetta sen nimistä kirjaa, hän oivalsi kävellessään (viimeisin seitsemän kuukauden kävely Suomesta Espanjaan), että hänen pitää kirjoittaa se itse. Haastattelijana Mili Kaikkonen.

Lava-ajan jälkeen Mirja Karna signeeraa Basam Booksin osastolla 7c51.

13:00–14:00 Basam Booksin osasto 7c51
JANNE KONTALA ja MATTI RAUTANIEMI
Muuttuuko jooga – vai muuttuvatko joogaa koskevat käsitykset?

Janne Kontalan teos Joogan sydän on ainutlaatuisen selkeä ja innostava joogan henkisen ja fyysisen puolen yhdistävä opaskirja. Johdonmukaisuudessaan ja ymmärrettävyydessään teos on ainutlaatuinen opas matkalle joogan sisäiseen ulottuvuuteen.

Matti Rautaniemen teos Erakkomajoista kuntosaleille valottaa joogan matkaa globaaliksi hyvinvointi-ilmiöksi. Ensimmäinen suomenkielinen teos joogan 3500-vuotisesta historiasta esittelee, miten muinainen askeettinen harjoitus muuttui kaikille avoimeksi hyvinvoinnin menetelmäksi.
14:00–15:00 Basam Booksin osasto 7c51
MILI KAIKKONEN ja HEIKKI PELTOLA
keskustelevat aiheesta: Itsetuntemus ja elämän mysteeri

Mili Kaikkonen ja Heikki Peltola keskustelevat itsetuntemuksesta ja elämän mysteeristä. Voiko itseään ymmärtää? Mitä ihminen voi itselleen? Voiko elämää ymmärtää? Pysähdymme isojen kysymysten äärelle.

Heikki Peltolan kirja Mielen tuolle puolen on maaginen matka toisenlaiseen todellisuuteen, alueelle, jonne egoilla ei ole asiaa. Teos perustuu elämänfilosofi Jiddu Krishnamurtin ja fyysikko David Bohmin vuosina 1965-1983 käymiin keskusteluihin ajattelusta, mielestä ja todellisuudesta.

Mili Kaikkosen Vaiheessa -kirja tarjoaa rehellisiä, maanläheisiä näkökulmia henkilökohtaiseen kasvuun ja henkisyyteen.

Heikki Peltola ja Mili Kaikkonen ovat tavattavissa ja signeeraamassa osastollamme 7c51.

15:00–16:00 Basam Booksin osasto 7c51
MILA BOSTRÖM
Meditoi värittäen

Värittäminen – ”mielen ja tunteiden hallinta”.
Sisäinen rauha, harmonia ja tasapaino on lähtökohdat, josta onnistunut toiminta kumpuaa.
Luovuus kumpuaa sisältä, kun kuuntelee ja sallii.
16:30–17:00 Basam Booksin osasto 7c51
TORSTI LEHTINEN
Multaisen iän kerho

Kirja intohimoisesta elämänjanosta ja oman tien etsimisestä. Elämä on lyhyt; emme ehdi tehdä kaikkia virheitä, jotka haluaisimme.

Torsti Lehtinen signeeraa kirjojaan osastollamme.

SUNNUNTAI 25.10.

12:00–12:30 Aino-lava
LIISA KASKI, JANNE MATTILA ja ANTTI NYLÉN
Eläinten älykkyydestä (Gaudeamus) & Eläinten oikeudenkäynti (Basam Books) & Eläimet yhteiskunnassa(Into Kustannus) 
Maailma eläimen silmin

Mitä on olla eläin? Onko ihmisellä moraalisia velvollisuuksia eläimiä kohtaan? Mitä eläimet itse ajattelevat tästä kaikesta? Keskustelussa piirretään kaari ihmisen ja eläimen suhteesta antiikin Kreikasta arabien keskiajan kautta nyky-yhteiskuntaan. Haastattelijana Elisa Aaltola.
Gaudeamus / Basam Books / Into Kustannus.

Suomentaja Janne Mattila lava-ajan jälkeen tavattavissa Basam Booksin osastolla 7c51.

12:30 – 13:30 Basam Booksin osasto 7c51
ARJA SIHVOLA
Narri, Piispa ja Lintu – Tarina Monenikäisille ilosta, surusta ja ystävyydestä

Narri, Piispa ja Lintu” on monenikäisille tarkoitettu tarina kolmesta erilaisesta kulkijasta, jotka vähitellen ystävystyvät. Pieneen kirjaan mahtuu pohdintaa oman erikoislaadun löytymisestä, unelman toteutumisesta, menetyksestä ja kuuntelemisen tärkeydestä. Kirjan lopussa on muutama ruokaohje ystävien yhteisiä hetkiä varten sekä Piispan minisaarnoja.

Arja Sihvola on työskennellyt copywriterina, toimittajana ja päätoimittajana ja on nykyisin vapaa kirjoittaja. ”Narri, Piispa ja Lintu” on hänen toinen kirjansa.

13:00–13:30 Katri Vala -lava
MARJO-PAULIINA PAANANEN ja VESA LINNA
Elämän loiste ja hurjuus – kertomuksia entisaikojen Helsingistä ja Viaporista

Helsingin ja Viaporin historia syttyy väreihin. Pääset kurkistamaan satoja vuosia sitten eläneiden kauppiaiden, piikojen ja työläisten kohtaloihin. Kaksoiskaupungin elämä seurapiireineen kuhisee kiihkeänä sotien, tautien ja kuoleman uhan varjossa.

Aurora Karamzin kadottaa timantin, Isak Oxman kukistaa suuren atamaanin, mutta Carl Olof Cronstedt antaa Viaporin venäläisille. Kahvi ja salavuoteus ovat kiellettyjä nautintoja ja taskukellonkin käytöstä mätkähtää vero. Tiilitehtaat ryskyvät, mutta tiellä voi olla lehmiä enemmän kuin ihmisiä.
Haastattelijana Mikko Mattlar.

Kirjailijat signeeraavat lava-ajan jälkeen Basam Booksin osastolla 7c51.
14:00–15:00 Basam Booksin osasto 7c51
SARI LAINE
Tunteen ja älyn liitto – miten saavutan kehon ja mielen tasapainon

Mitä kiire ja stressi todella tekevät mielellemme ja kehollemme? Entä mitä kiire ja stressi merkitsevät yrityksen toiminnalle? Tiedämmekö riittävästi stressin vaikutuksesta sairauksiin?

Sari Laine signeeraa kirjaansa osastollamme 7c51.
15:00–15:30 Katri Vala -lava
JANNA SATRI
Herkkyys ja kiusaaminen

Erityisherkät ihmiset voivat tulla helposti kiusatuiksi. He ovat myös usein arkoja puolustamaan itseään. Kirja antaa tietoa erityisherkkyydestä ja kiusaamisen ennaltaehkäisystä sekä siihen puuttumisesta niin koulussa, kotona kuin työpaikoilla.

Janna Satrin teos Sisäinen lepatus – herkän ihmisen tietokirja (Basam Books 2014) on  myyntimenestys. Saimme ottaa 4. painoksen (Basam Books 2015). Nyt uudessa kirjassa Satri käsittelee herkkyyttä ja kiusaamista, sitomatta niitä toisiinsa. Kirjassa on oma lukunsa herkkien lasten kohtaamalle kiusaamiselle, työpaikkakiusaamiselle, kotikiusaamiselle ja ikävistä kokemuksista toipumiselle. Lisää ymmärräystä herkkyydestä ja tietoa kiusaamisen ennaltaehkäisyyn. Haastattelijana Mili Kaikkonen.

Janna Satri signeeraa lava-ajan jälkeen Basam Booksin osastolla 7c51.

15:00–15:30 Sibelius-lava
JUKKA KUOPPAMÄKI
Näkyvän takana

Suomalaisten rakastama muusikko Jukka Kuoppamäki jakaa henkistä tietoa muun muassa jälleensyntymästä, karmasta, rajakokemuksista, mikaelisesta maailmanajasta ja Atlantiksen jälkeisistä kulttuurikausista. Teos sisältää myös runoja ja mietelauseita. Haastattelijana Mikko Mattlar.

Jukka Kuoppamäki signeeraa lava-ajan jälkeen Basam Booksin osastolla 7c51.

16:00–16;30 Katri Vala -lava
MAIRE PYYKKÖ
Akvarelliaakkoset – talvimaisemat akvarellilla

Haluatko oppia maalaamaan akvarelleilla? Algoritmit ovat yksinkertaisia ohjeita, joiden avulla maalaaminen puretaan selkeisiin työvaiheisiin. Ne ovat kuin reseptejä. Opit luomaan talvisen metsän, järven sekä kaupunkimaiseman.

Pyykkö opettaa maalaamista, piirtämistä ja taidehistoriaa (vuodesta 1991). Pyykkö pitää tunteja suomeksi ja venäjäksi. On asunut pitkään Venäjällä – hän on arvostettu ja palkittu taiteilija (lasimuotoilija) Venäjällä. Haastattelijana Tuomas Kytömäki.

Maire Pyykkö signeeraa lava-ajan jälkeen Basam Booksin osastolla 7c51.

Kommentoi!

kommenttia