10 edullista piristysruisketta harmauden keskelle

Elämän mukavien asioiden ei aina tarvitse maksaa maltaita! Rento ja luova puuhastelu, inspiroivat tapahtumat tai pienimuotoinen itsensä hemmottelu voivat tehdä mielen aivan yhtä iloiseksi kuin isolla rahalla ostetut esineet ja elämykset. Tästä löydät 10 edullista tai ilmaista piristysruisketta loppu- (ja alku)vuoden harmauteen. Valitse vapaasti yksi tai vaikka kaikki!

1. Vietä elokuvamaratoni lempinäyttelijän seurassa

Lainaa kaikki suosikkinäyttelijäsi elokuvat kirjastosta tai katso ne edullisesti netin vuokrauspalvelusta. Toinen vaihtoehto on koostaa leffoista teemailta: 80-luvun hittielokuvat (oijoi mitkä kampaukset, apua mitkä olkatoppaukset!), klassikoiksi muodostuneet kulttielokuvat, kaikkien aikojen surkeimmat esitykset tai noloimmat kauhuelokuvat ovat kaikki hauskoja vaihtoehtoja.

2. Ilahduta tuntematonta

Jätä kannustavia lappuja ympäri kaupunkia. Niihin voi kirjoittaa vaikkapa: ”Kaikki järjestyy!” tai ”Siitä vaan!” Ehkäpä joku on odottanut juuri tätä merkkiä uskaltaakseen ottaa elämässään askelen eteenpäin. Lappuja voi teipata lyhtypylväisiin, asetella autojen tuulilaseihin tai pudottaa huomaamattomasti jonkin julkisen tilan pöydälle. Kun levität ympärillesi ystävällistä ja rohkaisevaa energiaa, saat sitä itsekin osaksesi. Kannattaa kokeilla – hyvät teot tulevat usein bumerangina takaisin!

3. Vietä päivä kotikylpylässä

Käytä aamun kahvinporot virkistävään vartalonkuorintaan, sujauta jalat likoamaan lämpimään veteen, asettele lämmin pyyhe kasvoillesi, kuuntele radiosta rentouttavaa musiikkia ja kuvittele loikoilevasi ylellisessä spassa tai uima-altaan reunaalla ruskettuneen tarjoilijan kiidättäessä pöytään ilmaisia (no hei – ei nyt turhaan rajoiteta mielikuvituksen lentoa!) drinksuja.

 4. Tutustu suosikkiblogisi arkistoon

Meillä kaikilla on hymyn huulille nostavat lempiblogimme ja kiireen keskellä lepopaikan tarjoavat nettisivustomme. Ota selvää, millaisia ne olivat alussa kaivautumalla niiden vanhoihin juttuarkistoihin. Saatat yllättyä ja inspiroitua!

5. Kirjaa muistiin ilonaiheita

Kerää hyvän mielen asioita pieneen muistikirjaan. Ota mukaan myös ne älyttömät pikkujutut, jotka saavat nauraa hohottamaan niin, että kyyneleet valuvat silmistä. Joskus kyse voi olla yksinkertaisesti siitä, että huomaa olevansa monin tavoin onnekas. Kirjaa muistiin niin suuret asiat (tyyliin: katto pään päällä) kuin vähäpätöisiltä vaikuttavat sattumukset, jotka tekevät elämästä nautittavampaa (kuten se, että oikea bussi kurvaa paikalle juuri, kun saavut pysäkille). Kun tunnet olosi kurjaksi, avaa muistikirja satunnaisesta kohdasta ja tunne mielialasi nousevan kohisten.

6. Rakenna linnake

Vaikkei sinulla olisi omia lapsia, voit silti levittää pari lakanaa tuolien ja pöydän päälle, heittää luolaan muutaman huovan ja tyynyn ja leikkiä olevasi taas pikkupoika tai -tyttö. Useimmilla lienee iloisia muistoja linnakkeiden tai luolien rakentamisesta tai laatikoissa leikkimisestä. Anna itsesi hullutella sydämesi kyllyydestä! Linnakkeessa on myös mukavaa lueskella – ihan kuin lapsena.

7. Heittäydy luovaksi keittiössä

Unohda hetkeksi rutiinit ja kehittele uudenlaisia ateriaideoita käyttämällä ainoastaan sellaisia ruoka-aineita, joita sinulla jo on. Löydä sisäinen huippukokkisi ja yllätä itsesi ainutlaatuisilla makuyhdistelmillä. Älä turvaudu tavanomaisiin perusresepteihisi, vaan luo itsellesi aivan uusi suosikki.

8. Ilahduta tuttua

Kerro tärkeälle ihmiselle, miksi hän on niin ihana ja mitä hänessä eniten arvostat. Tämä on helppo ja halpa tapa lisätä hyvän määrää maailmassa ja saada kanssaihminen tuntemaan olonsa kerta kaikkiaan mahtavaksi.

9. Ota kuva tunnissa

Oletko koskaan miettinyt, miltä elämäsi mahtaa näyttää muiden silmissä? Ota selvää nappaamalla valokuva tunnissa koko päivän ajan. Niin arkipäiväiset kuin jännittävätkin hetket näyttävät erilaisilta kameran linssin läpi katsottuna. Etkä tarvitse kallista kameraa – kännykkä kelpaa mainiosti.

10. Osallistu tammikuun Viisas elämä -messuille

Seuraavat lämminhenkiset Viisas elämä -messut järjestetään tammikuun lopussa Järvenpäässä (30.-31.1.2016). Edullisen lipun hinnalla saat huimasti tietoa, ideoita ja inspiraatiota. Lisätietoa päivitetään messusivuille. Tervetuloa mukaan!

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

 

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja ja workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia