Nyt vähän vauhtia!

Pienenä unohduin haaveilemaan milloin mihinkin, kuten lapsilla usein on tapana. Matkan varrelta löytyi aina jotain jännää, jota olisi voinut jäädä ihmettelemään vaikka miten kauaksi aikaa. Koska jokainen kauppareissu ei voi kestää ikuisesti, vanhemmat hoputtivat eteenpäin. Sääli, sillä juuri tuolloin olin kaikkien parhaiden oppien mukaisesti läsnä, zen, tässä hetkessä. Mielenrauhaa ei tarvinnut hakea erikseen retriitiltä, valmennuksesta tai Intiasta.

Nykyään on paljon vaikeampaa pysähtyä ihastelemaan tätä hetkeä, vaikka ne samat jännät asiat löytyvät ympäriltä edelleen: ensimmäiset valkovuokot lähimetsässä. Mustarastaan konsertti pihalla kevätiltana. Auringon lempeät valoläikät lattiassa. Tiskialtaan yläpuolella värikkäinä leijailevat vaahtokuplat. Niitä ei vaan enää pysähdy niin helposti tutkailemaan. Ei ehdi, on ns. tärkeämpääkin tekemistä.

Nykytutkimuksissa on todettu, että lyhytkin loma rentouttaa. Jo pieni läsnäolon hetki voikin olla kuin miniloma. Ei tarvitse kuin lakata vähäksi aikaa touhuamasta ja keskittyä sen sijaan johonkin kauniiseen. Voi kyykistyä vaikka ihailemaan sitä valkovuokkoa tai pysähtyä tuijottelemaan taivaalle (pilvet ovat muuten mielenkiintoisia!) tai istahtaa juomaan kupin kahvia puistonpenkille – ja jos ihan hurjaksi heittäytyy, tapahtumasta ei välttämättä tarvitse edes ottaa kuvaa Facebookiin, Twitteriin ja Instagramiin. Saa ihan vaan olla. Aina ei tosiaankaan tarvita rantalomaa Balilla (sitä paitsi lomamatkat ne joskus vasta stressaavia ovatkin).

Olen huomannut, että mitä kiireisemmäksi oma elämä yltyy, sitä tärkeämpää on olla tietoisesti hötkyilemättä. Keskittyä, tehdä yksi asia kerrallaan, pitää taukoja. Kun huomaan itse olevani se, jonka tekee mieli hoputtaa muita matkan varrelle ihmettelemään unohtuvia, yritän sen sijaan hymyillä, hengitellä ja rauhoittua. Kun itse ottaa vähän iisimmin, myös maailma ympärillä tuntuu tekevän niin. Aikaa tulee jotenkin kummallisesti lisää. Kiireen tuntu häviää. Ehkä se oli alun perinkin olemassa vaan oman pään sisällä.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä, jonka esikoiskirja Lempeän elämän käsikirja säätäjille ilmestyy syyskuussa Viisas elämä -sarjassa.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja ja workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia