• Etusivu
  • Blogit
  • Ryssä tulee, ryssä tulee – vai tuleeko joku muu?

Ryssä tulee, ryssä tulee – vai tuleeko joku muu?

_IMG2963aElämme stressintäyteistä elämää ja sinnittelemme päivästä toiseen nykyhetken aallonharjalla taiteillen. Mietimme vain sitä mitä FB, päivän uutiset ja viihde meille hetkestä toiseen tarjoavat. Pärjäämme…Meille ei jää aikaa  pohtia maailmamme poliittista tai  taloudellista tilannetta sen syvemmin, saati sitten perehtyä niihin historiallisiin kuvioihin, joita nykyisyytemme heijastaa. Se kaikki jää asiantuntijoiden pohdittavaksi ja hallittavaksi. Mutta silti sinä ja minä olemme valinneet juuri tämän maailman omaksemme, me olemme osallisia siinä halusimme tai emme. Se on meidän maailmamme. Se kertoo jotain meistä itsestämme, minunkin todellisuudestani.

Henkilökohtaista todellisuuttani hallitsevat monet alitajuiset eli salaiset traumoista ja peloista kasvavat mallit ja ohjelmat. Olen oman tunnemenneisyyteni vanki kunnes uskallan vähitellen kohdata ja paljastaa sen erilaiset piiloon kasvaneet rakenteet. Tämän näkemisen kautta mieli puhdistuu menneisyyden varjoista ja todellinen rakastava luontoni pääsee vähitellen esiin. Kohtaamalla oman historiani voin avautua ja viisastua, löytää yhteyteni siihen elämän vielä tuntemattomaan ihmeeseen, joka meitä kaikkia kantaa.

Maailma kaikkine poliittisine ja taloudellisine rakenteineen on myös mieleni kuvajainen. Sen piilossa pidetyt, salaiset ja tiedostamattomat rakenteet  ovat olemassa heijastaakseen ja paljastaakseen minut itselleni, pelottavat varjoni omalle viattomalle valolleni eli rakastavalle näkijälle sisälläni.

Haluatko nähdä omat varjosi maailmasi peilissä? Uskallatko katsoa maailmaasi ja sen historiaa avoimin mielin ja pohtien vai hyväksytkö asiantuntijoiden ”turvallisuuteen” pohjautuvat perustelut yhteisen maailmamme mustavalkoiselle ja väkivaltaiselle tasapainottomuudelle? Mitä sinä tahdot? Mitä tahtovat meidän johtajamme?

*   *   *

_IMG2974Jokin aika sitten kolme keski-ikäistä ahvenanmaalaista naista keskusteli maailman tilasta ja Venäjän uhasta. Yksi heistä kysyi mitä toiset aikoivat tehdä kun ryssä tulee? Yksi kertoi, että hänellä sukulaisia Ruotsissa, jotka olivat luvanneet ottaa hänet vastaan. Toinen ei tiennyt mitä hän tekee, hänellä ei ollut ketään jonka luokse paeta… Tuttavani, joka sattui kuulemaan tuon keskustelun ei voinut olla kysymättä naisilta, että uskovatko he todella venäläisten hyökkäävän Ahvenanmaalle? He vastasivat, että niinhän lehdissä kirjoitetaan!

Miksi ihmeessä lehdissä kirjoitetaan niin? Miksi meitä uhataan Putinin Venäjällä? Miksi sodalla uhkaaminen on kiihtynyt viime vuosina?

Poikani opiskeltua lukuvuoden USAssa meillä oli pitkä keskustelu hänen kokemuksistaan tuossa suuressa maassa. Hän oli sattunut saamaan sulkapallon silmäänsä ja joutunut kääntymään paikallisen sairaalan puoleen. Lääkäri katsoi hänen silmäänsä ja antoi joitain tippoja sekä 1200 dollarin laskun. Parin tunnin kuluessa hänen näkönsä palautui ennalleen, ja annetut tipat osoittautuivat myöhemmin vääränlaisiksi.

Poikani mielestä tämä oli hyvä esimerkki siitä mitä amerikkalainen ”demokratia ja vapaus” käytännössä tarkoittavat. Se tarkoittaa yritysten loputonta vapautta käyttää taloudellisesti hyväkseen ihmisten hädän- tai huolenalaista tilaa. Kaikki mahdolliset tuotteet ja palvelut, joita ilman ihmiset eivät voi olla tai joita he hädässään tarvitsevat ovat erittäin kalliita. Tämä koskee muun muassa niin terveydenhoitoa, nettiyhteyksiä kuin yliopisto-opintojakin. Hänen yliopistonsa vuosimaksut ovat nousseet viime vuosina 20 000 dollarista 40 000 dollariin, sillä ihmiset ovat valmiita maksamaan melkein mitä tahansa taatakseen lapsilleen hyvän toimeentulon.

Samaan aikaan USAssa on poikani mukaan tuhansia TV-kanavia, jotka kaikki pyrkivät täyttämään eetterin mainostajia ja katsojia oletettavasti kiinnostavalla humpuukilla. Hänen mukaansa kanavilla ei ole mitään muuta kiinnostavaa katsottavaa kuin jalkapallo, jota on hän rakastaa. Jokainen ottelu alkaa Amerikan lipun ylistämisellä ja kansallishengen nostattamisella. Amerikkalaisten sokeaa ylpeyttä omaa demokraattista vapauttaan tulla yritysten hyväksikäyttämäksi ylläpidetään tehokkaasti. Poikani mukaan amerikkalaiset eivät ole kiinnostuneita kuulemaan miten yhteiskunta voi järjestyä toisellakin tavalla. Onhan heidän omansa paras mahdollinen!

Mitä tällä kaikella on Venäjän uhan kanssa tekemistä? USAn suurin teollisuuden haara on sotateollisuus, se on maailman suurin teollisuuden haara. Voidakseen säilyttää asemansa teollisuuden on kyettävä markkinoimaan omia tuotteitaan. Ihan normaaliin markkinointitieteeseen kuuluu tieto siitä, että herättämällä ensin ihmisten syvimmät pelot heille voidaan sen jälkeen markkinoida erilaisia tuotteita tai poliittisia ohjelmia, jotka lievittävät tuota kyseistä pelkoa. Näin meille myydään mitä tahansa meikeistä, terveysravinnosta, rokotteista ja poliittisista liitoista lähtien.

Kuinka sotateollisuus voi markkinoida omia tuotteitaan? Yllyttämällä maita ja kansoja toisiaan vastaan erilaisten samanlaisina toistuvien vihollis- ja uhkakuvien avulla. Silloin valtakunnat ovat valmiita vaikka minkälaisiin uhrauksiin saadakseen aseista turvaa pelkojaan vastaan. Ja mikä on suurin syvälle kaikkein eurooppalaisten sieluun iskostettu uhkakuva. Ryssä tulee, valloittaa ja raiskaa! Sitä tässä taas kerran herätellään ja käytetään hyväksi!

Kylmän sodan aika oli sotateollisuuden kulta-aikaa. Jatkuva Neuvostoliiton ja USAn välinen jännite sai kaikki varustautumaan kommunismin kaiken kattavaa uhkaa vastaan. Kun Neuvostoliitto kaatui tuntui hetken siltä kuin sotien aika olisi ohi, maailma hengähti helpotuksesta. Mutta pian löytyi yhä useampia terroristeja ja tottelemattomia diktaattoreita, jotka eivät käyttäytyneet niin kuin ne luonut USAn politiikka oli odottanut. Noita kiittämättömiä vastaan lietsottu sodankäynti kulminoitui pian 11.9. 2001 jälkeen aloitussa Irakin vapauttamisssodassa Saddam Husseinia vastaan, jota käytiin voidakseen tuhota Irakin joukkotuhoaseet, joita ei tosin koskaan löytynyt.

Samaa uhkakuvien avulla lietsottavan sodan tai vallankumouksen metodia on käytetty menestyksekkäästi niin Afganistanissa, monessa Etelä-Amerikan maassa, Etiopiassa, entisessä Jugoslaviassa, Libyassa, Syyriassa, Georgiassa kuin Ukrainassakin. Joka kerta kohteena on maa, joka ei jostain syystää halua taipua amerikkalaisen demokratian ja vapauden vaatimuksiin. Kerta kerran jälkeen sellaisista maista luodaan näennäinen uhka USA ”kansalliselle turvallisuudelle” eli USAhan sijoittuneiden ylikansallisten yritysten vapaalle leviämiselle kaikkiin maailman kolkkiin.

_IMG2949Neuvostovallan kaatumista seuraavien vuosien aikana olivat Venäjän ovet selkosen selällään ylikansallisille yrityksille, jotka rynnivät käyttämään hyväkseen niitä valtavia taloudellisia resursseja, jotka olivat maanneet hyödyttöminä rautaesiripun takana. Kaikki oli ”vapaata ja demokraattista” kunnes Putinin hallinto alkoi vähitellen omaan rajuun tapaansa vastata siihen paineeseen, jonka alle koko venäläinen yhteiskunta oli joutunut. Ehdottoman antautumisen sijaan Putin halusi löytää uuden itsenäisen linjan suhteessa noihin monikansallisiin yrityksiin, jotka olivat rynnineet hänenkin maahansa.

Samanaikaisesti oli USAn johtama NATO ottanut suunnitelmallisesti haltuunsa lähes kaikki Itä-Euroopan valtiot; siellä perinteinen ryssän pelko sai kansan toisensa jälkeen hyväksymään USAn takaaman turvallisuuden. Yksi tämän politiikan huippukohdista saavutettiin kun Ukrainan lännestä käsin ohjaillun vallankumouksen avulla saatiin tuokin maa lännen ja USAn syliin. Sen jälkeen valloittajan katseet kääntyivät pohjoiseen, jossa Ruotsi ja Suomi olivat ainakin näennäisesti säilyttäneet liittoutumattomuutensa. Sitäkin oli jo pitkän ajan kuluessa määrätietoisesti heikennetty erilaisten sopimusten ja sotakalustohankintojen suuntaamisen avulla.

Miten saada Suomi ja Ruotsikin liittymään NATOon? Luomalla uhkakuva Venäjästä, joka haluaa palauttaa vanhan suurvalta asemansa valloittamalla naapureiltaan takaisin kaikki ne alueet, jotka sille ovat joskus historian aikana kuuluneet. Venäjästä tehdään uhka, kun se lopulta ärähtää USAn uhan levitessä sen omille rajoille ja pitää huolen, ettei sen laivastotukikohtaa Krimillä valloiteta. Venäjä puolustautuu USAn ja sitä kulissinaan käyttävien ylikansallisten yritysten vähittäistä valloitusta vastaan, mutta siitä tehdään roisto ja vihollinen niiden ylikansallisten uutistoimistojen ja mediayritysten avulla, joita nuo samat yritykset hallitsevat. Lännen propaganda on totuutta ja idän valhetta, niin mustavalkoista ja yksinkertaista!

USAlla on noin 700 erilaista sotilastukikohtaa yli 130 itsenäisessä valtiossa ympäri maailmaa. Venäjällä on muutama lähinnä entisissä neuvostotasavalloissa. USA eli NATO kutsuu itsensä harjoittelemaan sotaa Suomen kamaralla, ja me otamme heidät vastaan avosylin. Tuntuu kuin johtajamme ja heitä johtavat markkinavoimat olisivat jo päättäneet Suomen kohtalosta maailmanpolitiikan shakkilaudalla.

_IMG2896Suomi tulee aina olemaan Venäjän naapuri. Ihan inhimillisesti ottaen naapureiden kannattaa olla väleissä keskenään, kommunikoida ja keskustella. Silloin talousasiatkin hoituvat niin kuin voimme Suomen historiasta nähdä. Niin 1800-luvulla itsenäisenä osana Venäjän keisarikuntaa kuin YYA-aikana ja Neuvostoliiton kaaduttua aina viime vuosiin saakka Suomi on ollut hyötyvänä osapuolena suuren itänaapurin kanssa käydyssä kaupassa. Tällä hetkellä Suomen talous on kuralla, koska halutessamme kuulua lännen ”yhtenäiseen rintamaan” emme uskalla ylläpitää itsenäisiä suhteita naapuriimme vaan ministeritasollakin sanomme USAn olevan parhaan takeen turvallisuudellemme. Olisi ehkä viisaampi kommunikoida itse naapurin kanssa kuin uhata häntä Atlantin takaiselle ”isolla pojalla, jolla on paljon mahtavia pyssyjä”.

Maailmankartalla Venäjä on edelleen maailman suurin valtio, joka sijoittuu koko maapallon suurimman mantereen Euraasian keski- ja itäosiin. Sen fyysiset resurssit ovat valtavat. Kaikki maailmaa käytännössä hallitsevat ylikansalliset yritykset haluaisivat oman osansa niistä. USAn politiikka on paljolti näiden yritysten sanelemaa, USA taistelee niiden vapauden puolesta. Ne eivät piittaa yksittäisistä valtioista tai niiden rajoista, niitä kiinnostaa vain oman rajattoman valtansa kasvattaminen. Ne ovat tehneet USAn valtiosta oman politiikkansa äänitorven ja USAn armeijasta oman käsikassaransa, joka lähetetään aina sinne missä niiden edut ovat uhattuina. Siksi meitäkin uhataan nyt sodalla naapuriamme Venäjää vastaan. Jotta mekin liittyisimme NATOon ja jotta Venäjän rajat joko uhan tai sodan avulla saataisiin avatuksi noille suuryrityksille. Ne haluavat luoda oman tuhatvuotisen valtakuntansa, jossa ei ole sijaa toisinajatteville valtioille tai yksilöille. Aivan niin kuin oma Nalle Wahlroosimme kirjoittaa uudessa kirjassaan ”Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta”:

”Mikäli haluamme parantaa maailmaa, tarvitsemme enemmän emmekä vähemmän kapitalismia.

”Mikä tahansa omistaja – jopa organisaatio, joka haluaa sosialisoida kaiken omaisuuden – johtaa parempaan lopputulokseen kuin omistajan puute.

”Kapitalismi ei aiheuta luonnonvarojen riistoa: sen aiheuttaa yhteisöllinen omistus.”

_IMG3036Siksi hän on valmis antamaan niin kaikki luonnonvaramme kuin verovaroille rakennetut järjestelmämme niitä tehokkaammin hyödyntävien yritysten hallintaan. Kaikki mahdollinen on myytävä pois kansainvälisille sijoittajille eli markkinavoimille kuten on jo käynyt Imatran Voimalle, Nesteelle, Outokummulle, Valmetille, Kemiralle, Rautaruukille, Finnairille, Veitsiluodolle ja viimeksi Fortumin sähköverkoille. Liikenneministerin mukaan tulisi myös koko Suomen liikenneverkko teineen, ratoineen ja laivaväylineen myydä pois. Saatavilla miljardeille maksettaisiin varmaan pois valtion velkoja noille samoille sijoittajatahoille. Näin kaikki valta siirtyy vähitellen jonnekin muualle… Suunnitteilla on myös makean veden varantomme eli järviemme sekä metsiemme myyminen. Mitä meille kansalaisille jää tästä kaikesta käteen? Veroja ja uusia tie- ja vesimaksuja loputtomasti maksavan orjan osa.

Kuka tästä kaikesta hyötyisi? Kuka hyötyy kaikesta sodasta ja sodanuhasta, kaikkien meidän hallitsemisesta? Nalle ja Nallen kansainväliset kaverit ainakin…

Kuka hyötyy kaiken tämän näkemisestä ja ymmärtämisestä? Kuka hyötyy häntä hallitsevien pelkojen kohtaamisesta ja siitä kasvavasta viisastumisesta? Kuka hyötyy kaikkien näiden miehisen vallan rakenteiden kaatumisesta, siitä että miehen sydän lopultakin avautuu?

Klaus Rahikainen

kirjailija, elämäntutkija ja historian maisteri

PS. Tekstiin liitetyt kuvat ovat kotinurkiltani Bomarsundin linnoituksen ympäristöstä. Venäläiset aloittivat sen rakentaminen vuonna 1830 ja se tuhottiin vuonna 1854 englantilaisten ja ranskalaisten toimesta ns. Oolannin sodan aikana.

PPS. Muita pohtimisiani löydät Viisas Elämä -sarjassa julkaistuista kirjoistani Alussa on ajatus sekä Rakkauden ja kuoleman kohtaaminen. Seuraava kirjani Kun miehen sydän avautuu on valmisteilla.

Englanninkielinen blogini A Godseed Sprouting löytyy osoitteesta www.klausra.com

Aivan piakkoin olen tavoitettavissa niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin uudelta sivustoltani www.spiritaland.com, jonka kautta tarjoan sinulle mahdollisuuden vaeltaa kanssani ihmismielen saloja tutkien Ahvenanmaan kätkettyä kauneutta pursuavassa luonnossa. Olet tervetullut!

Kommentoi!

kommenttia