5 vinkkiä – näin voit hyvin syksyllä

5 vinkkiä – näin voit hyvin syksyllä. Syksy on paljon muutakin kuin paluuta harmaaseen arkeen. Iloitse syksystä ja anna itsesi rauhoittua syksyn rytmiin.

Vaikka syksy on ollut lämmin ja aurinkoinen, sää on jo väistämättä alkanut muuttua. Ilma on viilentynyt ja päivät lyhentyneet. Aamuisin ulko-ovella tervehtii syksyn kirpeys, ja mieleen hiipivät ajatukset höyryävistä teekupposista, rauhallisista koti-illoista ja villasukista.

Auringonpaisteen, mansikoiden ja uintiretkien täyttämät kesäpäivät alkavat olla takana. Niitä saattaa olla ikävä, mutta onneksi syksykin tarjoaa runsaasti kaikenlaista mukavaa.

Seuraavat 5 vinkkiä auttavat voimaan hyvin myös syksyllä.

  1. Hyväksy muutos

Jos jokin on elämässä varmaa, niin muutos. Luonto muistuttaa meitä siitä jatkuvasti vaihtuvien vuodenaikojen myötä. Onkin mahtavaa rikkautta, että saamme elää neljän vuodenajan rytmissä. Luonto myös näyttää meille, miten luonnollista on päästää irti vanhasta ja suunnata katse kohti uutta, kun sen aika on tullut. Aurinkoinen kesä on mennyt, tervetuloa upea syksy!

  1. Herkuttele syksyn väreillä

Syksyn värit ovat lämpimiä ja maanläheisiä: tummaa keltaista, syvää oranssia, metsänvihreää, luumunpunaista.

Kun syömme näiden värien kyllästämiä ruokia – vaikkapa omenoita, luumuja ja juureksia – imemme itseemme maaäidin vakautta ja juurevuutta. Syksyn ruoat ovat hehkuvia, maadoittavia ja ravitsevia. Väreillä voi herkutella myös ulkoisesti: syksyllä tekee usein mieli myös pukeutua vahvoihin ja syviin värisävyihin. Kuuntele intuitiotasi ja kietoudu pehmoisiin, värikkäisiin syysvaatteisiin.

  1. Liiku lempeästi

Kesällä on ihanaa viettää aikaa ulkona. Aurinkoisella säällä liikumme luonnossa kuin huomaamattamme: uimme, tassuttelemme paljain jaloin nurmikolla, pelaamme vauhdikkaita ulkopelejä ja upotamme varpaat rantahiekkaan.

Älä kuitenkaan anna sään viilenemisen estää itseäsi liikkumasta. Syksy ei ole tekosyy jäädä sohvalle köllöttelemään (vaikka sitäkin huvia voi toki sallia itselleen sopivassa määrin). Lämpötilan laskiessa liikunnan voi siirtää sisätiloihin: voit vaikka joogata ja venytellä kotona, käydä uimahallissa uimassa tai aloittaa tanssitunnit. Tärkeintä on, että nautit liikunnasta etkä jää kokonaan paikallesi.

  1. Iloitse syksystä

Syksy on paljon muutakin kuin paluuta harmaaseen arkeen ja rutiineihin. Se on täynnä mukavia asioita: kahlaa värikkäissä lehtikasoissa tai ainakin ihastele niitä, kuuntele sateen ropinaa katolla, tee retki syksyiseen metsään. Kääriydy lämpimään vilttiin lokoisassa kotiasussa ja nautiskele. Katsele hyväntuulisia elokuvia, hörpi teetä, lue inspiroivaa kirjaa tai kirjoita muistiin, mikä kaikki tänään ilahdutti ja mistä olet kiitollinen.

  1. Noudata syksyn rytmiä

Anna itsesi rauhoittua syksyn rytmiin. Syksyn energia on erilainen kuin kesän; kehomme ja mielemme sopeutuvat siihen luonnostaan, kun annamme niille luvan. Syksyllä käännymme luonnostamme hieman sisäänpäin ja pohdiskelemme asioita. Pimenevinä iltoina onkin hyvä rauhoittua hetkeksi ja ottaa itselleen omaa aikaa. Sytytä kynttilät, pysähdy kuulostelemaan oloasi ja sitä, mitä sisäinen viisautesi sinulle kertoo. Pidä itsestäsi hyvää huolta.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä, jonka esikoiskirja Lempeän elämän käsikirja säätäjille ilmestyy syyskuussa Viisas elämä -sarjassa.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja ja workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia