Aikuinen, värityskynät esiin!

Aikuiset värittävät nyt kilvan aikuisten omia värityskirjoja. Ilmiö on noussut kevään aikana varsinaiseksi buumiksi, kirjakaupoista kerrotaan. Värittämistä suosittelee jopa Työterveyslaitos, sillä värittämisen on havaittu vapauttavan kognitiivisia resursseja, parantavan keskittymiskykyä ja kehittävän muistia.

Mindfulness-ohjaaja ja johdon ja työyhteisöjen valmentaja Antti-Juhani Wihuri kannustaa myös värittämisen pariin uuden Mindfulness-värityskirjan esipuheessa (Kirke Muhonen, Basam Books 2015).

Miten teet värittämisestä mindfulness-harjoituksen?

1. Värittäminen on yksinkertainen mindfulness-harjoitus, jossa havainnoiva ja tarkkaavainen huomio tuodaan arkiseen tekemiseen.

2. Kun tuot huomion täysipainoisesti värittämiseen, mielesi levoton liike rauhoittuu ja uudet voimavarat vapautuvat sinussa.

3. Värittäessä havaintokykysi lepää kuvan kokonaisuudessa ja sen yksityiskohdissa, ja voit nauttia kuvan muodoista ja rytmistä.

4. Värittämiseen voi tuoda mukaan tietoisuuden kehon tuntemuksista tehtävän ääressä.

5. Värittäminen voi olla myös hyväksyvän asenteen harjoitus. Hyväksytkö syntyneen lopputuloksen ja voitko päästää irti arvioivista ajatuksista?

Kaiva siis värityskynät esiin ja tulosta itsellesi oheiset esimerkkivärityskuvat. Kommentoi alle, minkälaisia tuntemuksia värittäminen sinussa herätti tai kuvaa värityskuvasi ja jaa se Facebookissa tai Instagramissa hashtageilla #viisaselämä #aikuistenvärityskirja.

Ensimmäinen värityskuva sopii vaikkapa sadepäivän piristykseksi. Kuva on Kirke Muhosen Mindfulness-värityskirjasta (Basam Books 2015).

Toinen kuva on uuden upean painoksen saaneesta Sanna Wikströmin ja Meri Mortin Viisaat ystäväni -aikuisten värityskirjasta (Basam Books 2014/2015). Kuva on Meri Mortin piirtämä kirjan kansimandala.

Mindfulness-värityskirja            Viisaat ystäväni -värityskuva

Mindfulness-värityskirjavärityskuva 2

 

Syksyn Viisas elämä -messuilla väritetään suurta yhteisvärityskuvaa, tervetuloa mukaan messuille! Tutustu ohjelmaan täällä: www.viisaselamamessut.fi. Sanna Wikström, Viisaat ystäväni -kirjan tekijä, vetää messuilla myös inspiroivan stressinhallintaluennon.

Mindfulness-ohjaaja Antti-Juhani Wihuri pitää messuilla luennon ja workshopin, tule mukaan!

Artikkelin kuva: Meri Mort

Kommentoi!

kommenttia