Uusi Elämä ja toivon merkitys paranemiselle

Uusi Elämä -ohjelma järjestettiin ensimmäistä kertaa viimeviikolla. Kyseessä on viidenpäivän holistinen ja  paranemista tukeva viikko ennenkaikkea syöpää sairastaville. Tällä hetkellä mielessä on niin paljon iloa, kiitollisuutta ja rakkautta että tuntuu että sydän pakahtuu. Olin itse muutamia viikkoja sitten pään magneettikuvissa niinkuin lukuisia kertoja aiemminkin. Pääni on kuvattu niin monta kertaa viimeisen neljän vuoden aikana että en osaa edes sanoa kuinka monta. Tapasin syöpälääkärini (itselläni on 2 ”omaa” onkologia) magneetin jälkeen ja sain kuulla jälleen kuinka ”uskomaton” tapaus olen koska kuvissa ei näy mitään – puhtaat kuvat neljän vuoden ajan vaikkakin aivokasvain on todella ärhäkkää lajia ja jopa lääketieteen näkövinkkelistä mahdoton parantaa. Lääkäri sanoi ne maagiset sanat: ”Voit pitää itseäsi täysin terveenä – olet täysin samanlainen terve ihminen kuin me muutkin”. Vaikka se on lause muiden joukossa niin se merkitsee itselleni niin paljon. Uskomattoman paljon! Tähän korreloituu niin paljon tunteita ja työtä: kuinka paljon olen työskennellyt itseni kanssa, ottanut selvää asioista, lukenut tutkimuksia eri maiden syöpähoidoista, haastellut ammattilaisia, lääkäreitä ja ”terveyshörhöjä”. Kuinka olen itse lähtenyt täysin nollasta. Kun sain diagnoosin pahalaatuinen aivokasvain (aivosyöpä) 38 vuotiaana en tuntenut ketään jolla olisi sama sairaus. Pyysin Tays:sta vertaistukihenkilöä – en saanut (sellaista ei kertakaikkiaan ollut). Olin täysin yksin diagnoosin kanssa. Toki minulla oli aivan uskomattoman vahva ja tukeva joukko läheisiä ja ystäviä ympärilläni jotka tsemppasivat minua kaiken aikaa – mutta he eivät voi olla vertaistukihenkilöitä.

Rupesin ottamaan selvää parantavasta ja terveyttä tukevasta ruokavaliosta. Luin ja opiskelin. Otin vastaan apua. Ensimmäistä kertaa elämässäni en ollutkaan se vahva nainen joka pärjää aina. En ollut. Pyysin apua ja voi kuinka paljon sitä sain. Kaikki halusivat auttaa. Tie oli kuitenkin pitkä. Kukaan ei ollut se kaikkitietävä ”guru” joka olisi tiennyt kaiken paranemisesta ja antanut minulle kaiken kuin ”valmiilla tarjottimella”.  Jokainen antoi pienen palan tähän kokonaisuuteen ja niistä pienistä paloista koostui se minun paranemispolku. Oli tärkeää ymmärtää että MUUTOS ON VÄLTTÄMÄTÖN! Ei voi uhriutua vaan on otettava itse vastuu omasta paranemisesta.

Tästä kaikesta sai alkunsa Uusi Elämä -ohjelma. Paranemista ja hyvinvointia tukeva keskus, jossa kaikki asiantuntemus holistiseen, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja paranemiseen löytyy saman katon alta.  Paikka jossa oikeasti pysähdytään kuuntelemaan omaa kehoa ja mieltä. Halusin tänne kaikki ne elementit jotka ovat auttaneet minua paranemisessa: emäksinen kasvisruokavalio, vihermehut ja smoothiet, suomalaiset superfoodit (yrtit ja öljyt, marjat), stressinhallinta, taivaalliset hoidot (ayurvediset, keho-mieli-hoidot, reiki ym), terapeuttinen yin-jooga ja meditaatio, länsimainen lääketiede, tietoa tärkeimmistä antioksidanteista, ripaus ayurvedasta eli intialaisesta lääketieteestä, ja se tärkein kaikista: vertaistuki.

 

Viikko oli niin täynnä naurua ja iloa. Kyyneleitäkin mahtui mukaan kun stressivalmentaja Miia Huitti auttoi meitä puhdistumaan vanhoista traumoista ja tunnelukoista.

En voi sanoin kuvailla sitä fiilistä joka ohjelmassa vallitsi. Sanat eivät vain riitä. Kuinka paljon meitä kaikkia yhdisti positiivisuus ja usko siihen että paraneminen on mahdollista. Kun saimme puhua sairaudesta suorasti ja oikeilla sanoilla. Ymmärsimme myös miksi jotkut hyvää tarkoittavat kommentit olivat meitä loukuanneet.  Ymmärsimme toisiamme täysin. Olimme samaa heimoa. Tunsin olevani nyt ensimmäistä kertaa täysin ”omieni joukossa”. Neljä vuotta siihen meni mutta odotus ja kova työ palkittiin. Iltaisin kun rentouduimme yrttisaunassa ja lököilimme paljussa niin nauroimme – vedet silmissä. Huumorilla ei ollut rajoja. En muista koska olisin nauranut niin sydämeni pohjasta ♥

Kukaan ei voi sanoa että ruualla ei ole väliä. Me pystymme terveellisellä ruualla, yrteillä, marjoilla, rasvoilla tukemaan kehomme paranemisprosessia todella paljon. Vihersmoothiet ovat minulle helppo ja simppeli tapa saada yhteen hyvät proteiinit, rasvat, vihreät, hedelmät ja superit. Ruoka on lääkkeesi ♥

 

 

Itse olen todella kiinnostunut itämaisesta lääketieteestä juuri sen kokonaisvaltaisen ajatuksen takia. Ihminen on kokonaisuus. Sairaus on aina kehon tapa yrittää parantua epätasapainotilasta.  Itse ajattelen että tämä viisisenttinen kasvain on ystävä, joka on tullut minua opettamaan. Hidastamaan. Enää en voi, enkä halua suorittaa elämää. Kasvain ei ole vihollinen jota vastaan täytyy taistella. En ajatele että se on jotakin josta on päästävä eroon tai jotain mitä täytyisi pelätä.  Päinvastoin se on mahdollisuus johonkin uuteen. Ajattelen myös että ei se syöpä tiedä miten paha sen pitäisi olla jos hoidan sitä hyvin. Minulle se on ollut se pieni kaveri jonka kanssa yhdessä olemme hakeneet sitä uutta tapaa ajatella ja elää: henkisempää, täydempää ja sitä omanlaista tapaa.

 

Joogatunneillani puhun paljon Dharma-Code:sta, purpose of the soul, elämäntehtävästä. Uusi elämä -ohjelma on juuri sitä minulle. Nyt voin jakaa sitä omaa polkuani, omaa tarinaani ja tietoa mitä itse olen oppinut. Tuoda kaikki se yhteen mikä on auttanut minua. Antaa ihmisille toivoa. Toivo ei ole koskaan turhaa. Ei koskaan.

 

Syksyllä ja talvella on luvassa lukuisia Uusi Elämä -ohjelmaviikkoja sekä viikonloppuja. Jos olet valmis pysyvään muutokseen olet sydämellisesti tervetullut.

 

Suosittelen näitä kirjoja:

Syövästä voi selviytyä, Kelly A. Turner, Otava

Kuolema antoi minulle elämän, Anita Moorjani, Viisas Elämä Oy

Luennoin syksyllä Viisas Elämä -messuilla, tervetuloa kuuntelemaan. Infoa syksyn messuista löytyy täältä: www.viisaselamamessut.fi

Uusi Elämä -ohjelma: www.uusielamaohjelma.fi

Ja blogini löytyy osoitteesta: www.uskallaparantua.fi

 

 

 

 

 

Kommentoi!

kommenttia