Älä murehdi!

HELPPO ELÄMÄ -blogi:

inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen.

Uusi teksti aina kuukauden 1. / 10. / 20. päivä!


Äänestikö puolisosi mielestäsi väärää puoluetta? Antaako sisaruksesi lastensa katsoa liikaa televisiota? Syövätkö vanhempasi epäterveellisesti? Anna itsesi unohtaa asiat, jotka eivät oikeastaan kuulu sinulle. Joskus on toki paikallaan muistuttaa jollekin ihmiselle rehellisesti, että hän voisi toimia paremminkin. Kun tämä on tehty, voit vain unohtaa sen.

Yksi aspekti helppoon elämään on, että et murehdi toisten asioita, etkä edes omiasi. Tämä vaatii toisinaan miltei voimaa. On todella helppoa murehtia mielessään asioita, mutta se ei vie sinua mihinkään. Jos jokin on mielestäsi väärin tässä maailmassa, pyri tekemään jotakin asian eteen. Murehtiminen ei auta, tekeminen auttaa. Sinun on myös helpompi päästää asiasta irti, kun olet tehnyt voitavasi. Tee parhaasi, ja päästä irti.

98-vuotias mummoni ilahdutti minua antamalla minulle neuvon, jonka hän oli itse saanut omalta äidiltään: ”Elä itke etukätteen.” Tämä oli minulle tärkeä muistutus. Harva asia on hedelmättömämpää ja turhempaa kuin asioiden murehtiminen etukäteen. Elämän saa hankalaksi hetkessä, kun alkaa pohtimaan tulevaa ja keksimään siihen mahdollisia ongelmia! Saako lapsesi kavereita koulussa? Muistaako kumppanisi, että hänen piti ostaa talouspaperia? Löydätkö keskustasta parkkipaikan? Asia voi olla suuri tai pieni, mutta sen murehtimisella on aina sama vaikutus: nykyhetken unohtaminen, sisäisen rauhan kadottaminen ja stressaantunut olo. Ei kovinkaan houkuttelevaa! Kun vielä huomioidaan, että kaikki asioiden pyörittäminen, niistä murehtiminen ja stressaaminen on VAPAAEHTOISTA, kuulostaa se täysin järjettömältä.

Mitä sitten voit tehdä, kun jokin asia valtaa mielesi? Koeta esimerkiksi tehdä jotakin seuraavista:

  1. Hengitä syvään ja keskity: ”Huomaan, että ajatus työstä/lapsen pärjäämisestä/nousee, mutta valitsen antaa sen mennä ohi.”
  2. Jos asia tuntuu sinnikkäästi huolestuttavan sinua, kysy itseltäsi MIKSI asia vaivaa sinua. Kuuntele sisältäsi kumpuavia vastauksia ja tuntemuksia. Käytä tarvittaessa jotakin tekniikkaa, kuten Paranemisen avain -metodia.
  3. Kirjoita ylös tuntemuksesi. Se voi puhdistaa tuntemuksesi.

Onnea matkaan kohti huolettomuutta!

Puhun aiheesta Seksi ja läsnäolo Viisas elämä -messuilla Sorsapuistosalissa sunnuntaina 13.9. klo 14.00-14.30. Olen tavattavissa Basam Booksin osastolla puheeni jälkeen. Voit tulla pyytämään signeerauksen kirjaani Seksi ja läsnäolo, joka on tarjolla messuhintaan. Messut olivat viime vuonna ihana, rauhallinen tapahtuma, jossa oli todella aito ja hieno tunnelma. Tervetuloa siis Viisas elämä -messuille!


Mitra Vasara - seksi ja läsnäolo

Lisää rauhan tilan löydämisestä, erilaisten harjoitusten kera, löydät kirjasta Seksi ja läsnäolo – opas syvälliseen seksuaalisuuteen (Basam Books 2014). Kirja sisältää eri teemoja:

  • Oma läsnäolo
  • Kommunikaatio kumppanin kanssa
  • Miehen ja naisen välinen dynamiikka
  • Yhdyntä ja orgasmi
  • Läsnä oleva yhteiselämä

Kirjan voit ostaa myös Basam Booksin nettikaupasta klikkaamalla seuraavaa linkkiä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo

Kommentoi!

kommenttia