Älä ota sitä vakavasti

Hehee! Ilo on luonnollinen olotilamme eikä siihen tarvita mitään erityistä syytä. Ilo on myönteistä, kevyttä energiaa. Se tekee meille hyvää.

Olin pari päivää sitten katsomassa stand-up-koomikkoa esityksessä, jossa yleisö ulvoi naurusta. Siinä silmiä kuivaillessa tuli taas kerran mieleen, miten uskomattoman tärkeää – jos ei suorastaan kaikkein tärkeintä – on olla iloinen ja nauraa. Hehee!

Ilo on luonnollinen olotilamme eikä siihen tarvita mitään erityistä syytä. Ilo on myönteistä, kevyttä energiaa. Se tekee meille hyvää.

Nauraminen taas on kuin Kodin putkimiestä sielulle: se räjäyttää pois mielen tukkeumat ja saa energiamme, intuitiomme ja ajatuksemme virtaamaan vapaammin. Nauraminen saa aikaan merkittäviä muutoksia sisäisessä kemiassamme: se vähentää stressihormonien määrää, lisää endorfiinien eritystä ja on yleisesti ottaen hyvä lääke kaikkiin vaivoihin.

Komiikkaa ja komediaa pidetään perinteisesti jotenkin vähäpätöisempänä lajina kuin vakavaa ja ”syvällistä” taidetta, vaikka mielestäni asia on juuri päinvastoin. Vaatii taitoa, heittäytymistä ja itsensä rohkeaa likoon laittamista, jos aikoo saada ihmiset nauramaan.

Ja se, että saa porukan hekottamaan, unohtamaan turhat murheensa ja näkemään elämän hetken aikaa valoisana ja kevyenä, ei ole ihan pikku juttu. Huumorin Nobel-palkintoja voitaisiin mielestäni aivan perustellusti jakaa.

Myös iloisia ja nauravaisia ihmisiä pidetään helposti vähän yksinkertaisina tai ei ainakaan ihan vakavasti otettavina. Ilmeisesti vain peruslukemilla oleva naama, syvä rintaääni ja otsarypyt takaavat, että kyseessä on suuri ajattelija ja filosofi, jonka suusta putoilee punnittua puhetta. Huokaus.

Huomattavasti haastavampaa on yrittää pysyä hyvällä tuulella ja löytää huumoria tiukoistakin tilanteista. Ja jos vielä saa toisetkin hymyilemään – wau! Iloinen energia tarttuu ja leviää nopeasti, ja pian kaikki ovat hyvällä tuulella.

Minultakin on välillä ollut ilo hukassa, mutta sen nyt uudestaan löydettyäni en siitä enää luovu. Nykyään ilo on tärkeimpiä ohjenuoriani elämässä: jos hymy alkaa hyytyä, tiedän, ettei kaikki ole kunnossa ja olen toiminut jollain tavoin itseäni vastaan. Silloin on syytä tehdä muutoksia.

Ystävänikin tuppaavat nykyään olemaan niitä, jotka näkevät elämän absurdit puolet ja joilla on nauru herkässä – sellaisten ihmisten seurassa on yksinkertaisesti hyvä olla.

Suurilla henkisillä mestareilla on kuulemma myös aina pilke silmäkulmassa. He tietävät, ettei elämää kannata ottaa vakavasti. Oikeassa ovat.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Torstaina 1.9. klo 18 alkaa Viisas elämä -tiloissa Leenan ja Anna Rossin suosittu Täydellinen vai riittävän hyvä -kurssi, joka pidetään tällä kertaa viitenä torstaina kahden viikon välein. Käytännönläheiseltä kurssilta saat työkaluja, jotka auttavat itsen hyväksymisessä ja opastavat kohti eheää, oman näköistä elämää. Lämpimästi tervetuloa! Lisätietoa ja ilmoittautuminen kurssille täältä. Tervetuloa!

Kommentoi!

kommenttia