Epäzenit oravat

Niinäkin aamuina, kun periaatteessa voisi nukkua vähän pidempään, meillä herätään huomattavan aikaisin siihen, että oravat ramppaavat edestakaisin talon kattorakenteissa. Siellä niillä on ilmeisesti trendikäs loft-asunto, jonka sisustamiseen ne tuntuvat panostavan; ainakin ne heittelevät täytevillaa alas sellaisella innolla, että usein piha on sen peitossa. Oravia on kyllä yritetty häätää: katolle on mm. viety ultraäänellä toimiva oravankarkotin, jolle ne luultavasti nauravat vieläkin. Eräänä epätoivoisena päivänä mies naulasi oravien sisäänkäynnin eteen verkon. Illalla sen viereen oli järsitty hieno, pyöreä aukko. Olivat varmaan tyytyväisiä, kun saivat tyylikkään ristikkoratkaisun valmiiksi asennettuna kuistilleen. Sen jälkeen luovutimme ja päätimme tyynesti hyväksyä vilkkaat yläkerran naapurimme.

Tämä enemmän tai vähemmän rauhanomainen rinnakkaiselo on kirvoittanut meikäläisessä monenlaisia syvällisiä mietteitä (lähinnä sunnuntaisin aamuyöllä, kun ei enää saa unta). Esimerkiksi sen, että miksi ihmeessä ne ravaavat siellä ympyrää sen sijaan, että olisivat ihan vaan läsnä, nauttisivat kiireettömästä vapaapäivän aamusta ja ottaisivat muutenkin zenisti? Ihmiset yrittävät vimmatusti päästä pois oravanpyörästä, mutta orava itse varmaan pyörisi mainitussa pyörässä kaikki sunnuntaiaamunsa maailman tappiin asti, jos saisi valita. Ja aivan ilmeisesti sillä on vielä hillittömän hauskaa.

Olen tullut filosofisissa pohdinnoissani seuraavaan tulokseen: viime kädessä jokaisen on paras antaa tehdä sitä, mitä hän/se rakastaa – vaikka sitten sunnuntaiaamuisin omalla katolla. Jos oravan unelmien täyttymys on vetää onnellisena rundia aamuyöllä, eipä siinä sitten mitään. Jei, kurret! Sen verran hengästyttävältä oravien touhu kuitenkin vaikuttaa, että se vain vahvistaa omaa pyrkimystäni jättää ihan suosiolla kaikenlaisissa konkreettisissa ja symbolisissa oravanpyörissä hölkkääminen nimenomaan oraville. Ne on selvästikin siihen luotu. Ihminen taas ei.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia