Haluatko todella olla vapaa?

Millaisesta vapaudesta kirjoitan? Kirjoitan vapaudesta, joka on sisäinen tilamme. Vapaudesta, jonka voi kokea, kun tunnistaa uskomus- ja tunnetasolla kaiken sen, mikä sitä estää. Se ei tarkoita sitä, että olisit vapaa tuntemisesta tai muista aistimisista. Se ei myöskään tarkoita sitä, että vapautuisit tämän fyysisen kokemuksen toimista. Se on vapautta kaikista niistä rajoittavista uskomuksista alitajunnassasi, jotka estävät sinua elämään ja toteuttamaan omaa kokemistasi täysin vapaasti kuten on tarkoitettukin.

Se on illuusion ytimen paljastamista itse katsomalla ja kokemalla. Kun sen oivaltaa, ei sitä voi enää uudelleen uskoa. Kuten joulupukki paljastuu fiktiiviseksi hahmoksi jossain vaiheessa lapsen elämää, samoin paljastuu tuo illuusion ydin ”minä” kaikkine muine uskomuksineen yhtä todelliseksi, kuin joulupukki.
Kovin paljon tarjotaan erilaisia menetelmiä ja itsensä kehitys keinoja, muokkaamaan itsestämme hieman parempaa versiota. Se ei kuitenkaan vapauta meitä siitä ydinuskomuksesta, mikä kaikkia vaikeuksiamme ylläpitää. Niin kauan, kuin ”minä/itse” on se, jota kehitetään ja parannellaan, ei mikään muutu pysyvästi.

Viimeaikoina olen kuullut paljon kertomuksia siitä, kuinka erilaisin keinoin on saatu tietynlaisia ikävältä tuntuvia tunteita tai tapoja muutettua erilaisten metodien ja ulkoisten manipulointikeinojen avulla. Näistä on kuullut paljon ennenkin, mutta nyt informaation onkin paljastanut, kuinka oireet ovat pitkienkin taukojen jälkeen palanneet, kun sopiva haaste on tullut eteen laukaisemaan ne uudelleen.
Tämä todistaa suoraan siitä, ettei yhden uskomuksen vaihtaminen johonkin paremmalta tuntuvaan versioon ole pysyvää. Se on tietynlainen tilapäisratkaisu helpottamaan hetkeksi. Osa hoidoista myös vapauttaa oireista hetkeksi, mutta jos ydinuskomusta ei tunnisteta ja käsitellä, ei se katoa vaikuttamasta.
Niin kauan, kuin yksi uskomus vaihdetaan toiseen, on kyseessä edelleen uskomus, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki tapahtuu edelleen illuusion varassa. Se ei muuta tietoisuustilaa, mikä on edellytyksenä pysyvälle muutokselle.

Jos totuus kiinnostaa enemmän, kuin pelkän kuvitteellisen itsen kehittäminen, on vain yksi keino: Katsoa ja todeta se itse. Sitä ei voi opiskella tai opettaa, mutta sitä kohden voidaan ohjata esittämällä oikeita kysymyksiä. Osoittaa, mitä katsoa ja miten.

Ovi jota koputtaa, voidaan osoittaa.

Vuoden 2011 jälkeen kansainvälisen Liberation Unleashed sivuston kautta on nyt jo yli 2000 ihmistä käynyt opastusprosessin ja nähnyt erillisyyttä ylläpitävän ”minän” illuusion läpi. Ottaen huomioon, että se on ilmaista ja perustuu vapaaehtoisiin ihmisiin, jotka haluavat jakaa sen, minkä itse ovat sitä kautta saaneet, se on huikea määrä.
Kuinka moni erilaisten henkisten opettajien ja gurujen oppilaista ja seuraajista voivat sanoa varmasti oivaltaneensa totuuden ja heränneensä elämän illuusiosta?
Se on hyvä kysymys esittää aina jos päättää lähteä seuraamaan jotain opettajaa ja johtajaa. Riippumatta kuinka hyvältä yhteisöllisyys tuntuukaan. Opeissa on se huono puoli, että ne opitaan yleensä ymmärryksellä. Herääminen ei tapahdu ymmärtämällä ja analysoimalla mystisiä viisauksia. Se on hyvin suora ja yksinkertainen prosessi, johon pitää vain olla halukkuus ja valmius sitoutua siksi aikaa, kun prosessi kestää. Se voi viedä viikon tai vuoden, riippuen mielen valmiudesta irrottautua opituista uskomuksistaan.
Moni jättää myös prosessin kesken, sillä mieli ei ole vielä valmis luopumaan uskomuksistaan. Mikään ei kuitenkaan mene hukkaan ja moni palaa, kun aika on oikea.

Puhun tästä usein, sillä kokeiltuani vaikka mitä metodeja ja luettuani satoja kirjoja, en oikeastaan päässyt yhtään lähemmäksi totuutta, mutta uusia ymmärrysmalleja syntyi valtavasti. Pidin oivalluksia kehityksenä vaikka ne olivat vain erilaisia käsityksiä edellisten tilalle. Totuuden oivaltamisessa ei ole kyse harjoituksista tai oppimisesta. Siinä ei esitetä viittä, kahdeksaa tai kahtakymmentä ominaisuutta, jotka saatat löytää itsestäsi ja voit sen pohjalta päätellä olevasi ties missä tai menossa kohti ties mitä. Kaikki ne ovat vain muoti-ilmiöitä, joista saa kivasti lisää joko hyviä tai huonoja ominaisuuksia poimittua minänsä täytteeksi.

Jos elämme uskon varassa tarkistamatta onko sen kohdetta havaittavissa, elämme ei-minkään todellisen varassa. Usko itseen ei ole yhtään sen enempää. Uskomalla itseen uskomme joulupukkiin tai johonkin muuhun fiktiiviseen olentoon, jonka kuvittelemme olevan olemassa. Siksi kaikki, mikä kehottaa uskomaan itseensä tai rakastamaan itseään, ohjaa auttamatta epäonnistumiseen. Unitila jatkuu ja aika kuluu kuvitellen, asiasta olevan jotain pysyvää hyötyä. Uskoa painotetaan hyvin paljon, mutta kukaan ei tule tarkistaneeksi mihin se todella pohjautuu. Missä on sen vakaa perusta, jolla se lepää?
Kyseessä on ajatus ja toive. Ne ovat mielen luomia uskomuksia, joiden kuvittelemme auttavan meitä onnellisemmaksi ja tulemaan paremmaksi ihmiseksi. Egon mestariluomus, jonka hyväksymme täysin sokeana sille, on minä, joka luo nuo kuvitelmat. Se etsii epätoivoisesti merkitystä tälle kaikelle sieltä, mistä sitä ei ole löydettävissä.
Minä ei edes voi tietää merkitystä, sillä illuusiosta sitä ei löydy. Ymmärryksestä ei ole apua, ennen kuin se tulee kokemisen seurauksena. Vasta silloin huomaa, ettei uskomista tarvita vaan asia käy täysin selväksi.
Etsiminen lakkaa ja voimme jatkaa elämän kokemista hukkaamatta aikaamme erilaisten metodien ja oppien parissa. Kaikki on tässä ja nyt selkeänä oivallettavissa.

Jatkat kaiken sen tekemistä mistä pidät, mutta et enää samoista syistä. Maailma ja merkitys on muuttunut.
Näet sen mitä et ennen nähnyt ja vähitellen lakkaat näkemästä sitä, mitä ei koskaan edes ollutkaan.
On suorastaan käsittämätöntä kuinka voimme havaita kaiken sen mitä ei ole, mutta olla huomaamatta sen mitä on. Se on paradoksi, joka aukeaa vain katsomalla itse.

Mikä elämääsi hallitsee?

Kirjoitan oikeastaan heille, joille on selvää, että pelkkien kehitys- ja kasvupyrkimysten sijasta, kaipuu totuuteen on vahvempi. Haluan kertoa, että vaihtoehto on olemassa, vaikka moni on kuvitellut, ettei sellaista ole. Moni foorumin ”opastuksen” läpikäynyt on kertonut etsineensä vuosikymmeniä, kuka seurannut mitäkin oppia, suuntausta ja metodia, sitoutuen todella tunnollisesti. Silti jotain on puuttunut jatkuvasti. Kaikki ne palautteet, mitä heiltä, ketkä ovat käyneet kommunikoinnin valmiiksi asti läpi, ovat poikkeuksetta kertoneet, ovat suurta kiitollisuutta ilmaisevia ja jokainen sanoo, että vasta nyt kaikki on selvää ja etsintä päättynyt. Ei rutiineja, mantroja tai mitään energiaa ja aikaa vieviä pyrkimyksiä muuttaa jotain tai päästä jonnekin. Ei tarvetta tulla paremmaksi tai ajatella positiivisemmin. Kaikki on jo kuten kuuluukin. Ohjelmoinnin purkautuminen alkaa automaattisesti ytimen paljastumisen seurauksena. Toki halukkuus pitää säilyttää, muutoin oivalluksesta tulee vain yksi uskomus muiden joukkoon eikä pysyvää muutosta tapahdu. Se miten ihmiset asian kokevat, on kaikille yksilöllistä.
Olemme yksilöllisiä, mutta persoonamme on rakentunut minämme ympärille elämän aikana opittuna.
Se ei ole todellinen, yksilöllisyys on.

Kutsun sinut katsomaan jos tunnet vetoa heräämiseen. Jos pärjäät englannin kielellä, suosittelen foorumille rekisteröitymistä ja opastuksen pyytämistä sitä kautta. Minulla on sivu Facebookissa, mutta resurssit ovat rajalliset, sillä olen tällä hetkellä yksin opastamassa suomen kielellä. Foorumilla opastan myös englanniksi.
Jos haluat katsoa mitä on ja mitä ei ole muustakin syystä kuin pelkästä uteliaisuudesta, niin mene osoitteeseen:
http://liberationunleashed.com
tutustumaan sivustoon ja foorumiin.

Voit myös lukea englanninkielisen kirjan Gateless Gatecrashers, jonka voit ladata ilmaiseksi täältä:
http://www.liberationunleashed.com/PDF/Gateless_Gatecrashers.pdf

Keskustelua aiheen tiimoilta käymme facebooks sivuilla suomeksi täällä:
https://www.facebook.com/groups/1488612511397476/

Ryhmä on linkitetty MindMaster facebook sivuun: https://www.facebook.com/MindMasterFin/

Älä hukkaa aikaa oppimalla lisää, sen sijaan opi ulos siitä, mistä ei elämän kokemisen kannalta ole hyötyä.

Tervetuloa ottamaan ensimmäinen askel kohti vapautta!

~Mila Boström~

Kommentoi!

kommenttia