Herätä tietoisuutesi

Tietoisuus on tila, jossa saa alkunsa kaikki, mitä ihminen haluaa saavuttaa. Heti, kun saat uuden idean, tulevaisuuteen avautuu monta polkua. Oikea polku on se, joka kutsuu syvälllä sisimmässäsi. Menestyvä näkijä katsoo joka päivä sisäänsä löytääkseen seuraavan askeleen tuolla polulla. Hänelle menestys on jatkuvasti kehittyvä matka. Kirjailija ja luennoitsija Deepak Chopra esittelee kirjassaan Sielukas johtaminen vaiheet tietoisuuden herättämiseksi ja menestyksen saavuttamiseksi.

 

TIETOISUUDEN HERÄTTÄMISEN YHDEKSÄN VAIHETTA

1. Lopeta kamppailu. Elämän ei ole tarkoitus olla kamppailua. Voit auttaa muita ymmärtämään, että ihmisen on mahdollista tukeutua sisimpäänsä ja löytää kitkattomia ja vaivattomia tapoja tehdä tulosta.

2. Kuuntele sisäistä ääntäsi. Jokaista päätöstä koetellaan sisimmässäsi. Etsi toisen käden tiedon, stressin, ahdistuksen ja ryhmäajattelun kerrosten alta se ääni, joka on kuuntelemisen arvoinen.

3. Meditoi saavuttaaksesi tietoisuutesi ytimen. Meditaation harjoittamisella on valtava postiiivinen vaikutus tietoisuudelle. Sen kautta löytyvä hiljainen olemassaolon taso on tietoisuutesi ja luovuutesi lähde. Sieltä löytyvät kaikki ratkaisut ja mahdollisuudet.

4. Koettele rajojasi. Se, mihin pystyt ei ole itsestäänselvyys, vaan kykysi vaihtelee päivittäin. Koettele rajojasi nähdäksesi, ovatko ne siirtyneet. Pienikin liikahdus riittää.

5. Pysy tasapainossa. Tasapainopisteesi on samalla voimasi keskipiste. Meditaatio on hyvä tapa harjoitella tasapainoa. Kun löydät tasapainopisteesi, voit palata siihen ja tuntea sen voiman vaikeiden tilanteiden keskellä.

6. Näe henkilökohtaisten uskomustesi tuolle puolen. Juurtuneet uskomukset ovat merkkejä rajoittumisesta ja supistuneesta tietoisuudesta. Parhaiten menestyy joustava ihminen, joka näkee tilanteen kaikki puolet ja pienet muutokset.

7. Kerää tietoa kaikista lähteistä. Jos olet tasapainossa, kilpailevat mielipiteet eivät horjuta – ne ainoastaan viisastuttavat sinua.

8. Opi selkeyttämään aikomuksesi. Aikomukset sijaitsevat tietoisuuden syvimmällä tasolla. Ne toteutuvat silloin, kun halusi on uskollinen sille, kuka olet, ja kun et tarkerru asioihin tai pakota niitä tapahtumaan. Aikomusten toteutumiseksi sinun on oltava vastaanottavainen vähäisellekin palautteelle ja virittäydyttävä kuuntelemaan sitä, mitä seuraavaksi tarvitaan.

9. Arvosta sisäistä rauhaa. Kukaan ei menesty stressaamalla, vaan tuottoisin olemisen tapa on rauhallisuus. Todellinen rauha on eloisa olotila. Se on täynnä mahdollisuuksia ja tulevien suurien asioiden odotusta. Ensimmäinen askel rauhan saavuttamiseksi on sen arvostaminen. Arvostamalla rauhaa, kutsut sen osaksi jokapäiväistä elämääsi.

 

Lähde:

Deepak Chopra: Sielukas johtaminen (Basam Books 2011/2015)

Chopra esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla 11.6.2015. Liput voit tilata täältä: www.uskallainnostua.fi

Lue myös: Mitä etsi, se jo olet

 

Kiinnostuitko aiheesta? Kommentoi alle, miksi kiinnostuit kirjasta. 

 

Kommentoi!

kommenttia