Hyppy tuntemattomaan II

Jatkoa edelliseen kirjoitukseen liittyen muutosprosessiini:

Tunteiden kirjo

Omien monenlaisten tunteiden lisäksi oli yllättävää, miten paljon tunteita irtiottoni herätti myös muissa ihmisissä. Vain muutama on kysynyt syitä, miksi muutan ja miksi juuri tänne San Sebastianiin. Hyvä niin, koska en tiedä tarkemmin itsekään.. Sen vain tiedän, että järjellä ei ole asian kanssa mitään tekemistä! Tieto muutoksesta on pääosin herättänyt paljon iloa ja aitoa mukana elämistä. Olen saanut kannustusta jopa tuntemattomilta, jotka ovat asiasta tuttujen kautta kuulleet.

 

Vanhemmat ihmiset peilasivat omaa ehtoopuolella olevaa elämäänsä ja itkuhan siinä tuli, kun väistämättä nousi ajatus, näemmekö enää. Vaikka palaan kesäksi Suomeen, he kokivat lähtöni lopulliseksi. Yksi sanoi jännittävänsä puolestani, toinen kertoi inspiroituneensa, kolmas kapsahti kaulaan itkien ja nauraen yhtä aikaa ja yksi oli etsimällä etsinyt sopivaa muistoa matkalle. Kuka lie mitäkin ajatellut, niin selvästi tämä tekoni nostatti ympäristössä paljon piilossa olleita tunteita pintaan. Ehkä se herätti monien uinuvat unelmat jälleen aktiivisiksi. Tai ehkä se nostatti jotenkin elämän rajallisuuden, muutosten nopeuden ja läsnäolon tärkeyden näkyväksi. On ollut ihastuttavaa elää muutosta läpi myös näiden monien tuttavien tunteiden kautta.

 

Myötäelämisen tärkeys

Sain myös huomata eron siinä, mitä on aito myötäeläminen. Väistämättä ison ja pitkähkön projektin aikana tulee hetkiä, jolloin iskee väsymys ja toivottomuuskin. Kun sellaisesta mainitsin joillekin, tuli vastaukseksi: ”Teet vain yhden asian kerrallaan, kyllä se siitä!” Hyvää tarkoittavat sanat eivät ikävä kyllä siinä kohtaa lohduttaneet.

 

Välillä tuli tunne, että kaikkein läheisintä ihmistä lukuun ottamatta kukaan ei aidosti ymmärrä, miten valtava projekti kokonaisuudessaan oli ja mitä siinä kohtaa kävin läpi. Kaikilla ei tietenkään voi olla vastaavaa kokemusta omasta elämästä, mutta toisen tilanteeseen voi niin halutessaan ainakin yrittää asettua.

Siitähän myötätunnossa ja myötäelämisessä on kyse: välitän ja tuen sinua, jotta jaksat viedä tämän tilanteen loppuun asti.

 

Toisten henkinen tuki ja kannustus on äärettömän tärkeää, vaikka työ onkin pääosin tehtävä itse. Vähiten kaipaa vähättelyä tai muuten latistavia kommentteja. Kun on herkässä tilassa, toisen nostattavilla sanoilla ja lämpimällä myötäelämisellä on suunnattoman suuri merkitys! Kuten niin moni muukin asia, myötätunto on teoriassa paljon helpompaa, kuin käytäntöön vietynä. Näitä opinaiheita meillä jokaisella riittää kylliksi tässä elämässä.

 

Energeettinen sidos toisiimme

Kaikkien näiden kohtaamisten, viestien ja tunteiden kautta jäin pohtimaan sitä, miten valtavan iso vaikutus meillä jokaisella onkaan toistemme elämään. Sitä ei välttämättä arjessa tule tiedostetuksi, mutta sitä tapahtuu siitä huolimatta. Teko, jolla ei näyttäisi olevan välitöntä yhteyttä toiseen ihmiseen, voi nostattaa kaikenlaista pintaan ja joskus jopa peruuttamattomasti muuttaa toisen elämää.

Olemme näkymättömästi sidoksissa toisiimme ja siksi yksittäisen ihmisen teoilla ON merkitystä.

Omia sanoja ja tekoja ei siis pidä vähätellä, sillä joku voi niistä saada aivan uutta näkökulmaa tai merkityksellisyyttä omaan elämäänsä.

 

Vaikka välimatkaa on muutama tuhat kilometriä, on yhteydenpito nykyajan tekniikalla helppoa. Usein käy kuitenkin niin, että pois silmistä on yhtä kuin pois mielestä. Näin käy usein vaikka työpaikan vaihdoksessa tai eläkkeelle jäämisessä. ihmiset unohtavat tosi nopeasti! On lohdullista tietää, että kaikkein rakkaimpiin yhteys pysyy aina sydänten välityksellä. Sielujen yhteys on paikasta riippumaton ajaton sidos.

 

Tulossa eKurssi!

Muutosteemaan ja Elämän virrassa –kirjaan liittyen on piakkoin tulossa eKurssi, jossa paljon syventäviä käytännönläheisiä harjoituksia. Tilaa uutiskirje tai seuraa www.intuitivo.fi tai www.facebook.com/intuitivooy

Kommentoi!

kommenttia