Inspiraatio elämässä

Mikä sinua todella inspiroi? Mistä olet inspiroitunut juuri nyt?

Englanninkielinen sana inspiration juontaa kahdesta sanasta in spirit – Jumalan vaikuttama. Sana viittaakin sisäisen innostukseen, jossa korostuu innostus ja sisäinen motivaatio.

Yksi hyvä keino lisätä omaa onnellisuuden tunnetta on tehdä enemmän asioita, jotka inspiroivat itseään. Vaikka olisi kuinka kiireinen elämässä, tulisi päivittäin tehdä jotain inspiroivaa. Mikäli työpäivä ei ole tarjonnut inspirointia voi harrastuksessa tai vaikka kotona keittiössä tehdä ruokaa, joka inspiroi.

Inspiraatio lisää mielihyvän tunnetta. Mikäli olet inspiroitunut, on sinun haastavaa samanaikaisesti olla pitkästynyt tai masentunut. Inspiraatio lisää myös suorituskykyäsi, kun olet oikein kiinnostunut jostakin vaikuttaa se motivaatioon ja työn jälkeen positiivisesti.

Vietätkö aikaa inspiroivien ihmisten seurassa? Yksi keino lisätä omaa inspiraatiota on viettää aikaa mielenkiintoisten ja inspiroivien ihmisten seurassa.

Mitä enemmän teet asioita, joista olet aidosti inspiroitunut sitä enemmän alat kokea inspiraatiota ja runsautta. Runsaus viittaa siihen, että luotat, että voit tehdä asioita jotka inspiroivat sinua, eikä sinun tarvitse tehdä asioita velvoitteesta tai puutteen lähtökohdista.

Kun päivittäin kysyt itseltäsi ”mikä minua inspiroi?” ja toimit tuon inspiraation johdattamana, pääsevät luonnolliset vahvuutesi entistä enemmän esille. Inspiroituneesti toimiminen ei liity pelkästään työntekoon, vaan myös harrastuksiisi arkisiin toimiisi.

Lisää aiheesta kirjasta Virolainen & Virolainen: Mielen voima työssä

mielen-voima-työssä-kansi

 

Kommentoi!

kommenttia