Intuitiolla kohti uuden syntymää

Elämän syklisyys näkyy kaikessa olevaisessa. Kaikella on alku ja loppu. Jotain on päätyttävä, jotta uutta voi alkaa. On päästettävä irti, jotta voi vastaanottaa. Tämän syklisyyden voi nähdä jokaisen ihmisen henkilökohtaisessa elämässä ja kaikkialla luonnossa. Uloshengityksellä päästät irti, sisäänhengityksellä otat vastaan. Aurinko ja kuu vuorottelevat tanssien. Toisen on laskeuduttava, jotta toinen voi tulla esille. Tätä samaa tanssia toistavat vuodenajat. Pimeyden jälkeen koittaa aina valon aika. Ikuinen kuoleman ja syntymän, pimeyden ja valon vuorottelu on elinehto. Sen hyväksyminen tuo valtavaa lohtua ja armollisuutta elämään. Lopulta mikään tärkeä ei voi koskaan kuolla, se saa vain uuden muodon.

Sanotaan, että pimeintä on juuri ennen auringonnousua. Katsellessani tämän hetkistä maailmaa, näen pimeyttä. Jos valitsen keskittyä siihen, ei ole vaikeaa lähteä mukaan mielen pelkoihin. Maailman tapahtumia kohdatessa, värisevä ääni sisälläni kysyy; minkälaisen maailman jätän lapsilleni? Ihmiset, ihmisyys, meret ja maat sekä Äiti Maa – avunhuudot voi kuulla joka puolelta.

Kuoleman jälkeen syntyy kuitenkin aina uusi elämä. Entä jos kuolema ei tarkoitakaan mitään lopullista, vaan se tarkoittaakin muutosta? Joskus syvimmät haavat ja suurimmat epäkohdat nousevat päivänvaloon, koska se on ainoa tapa muuttaa ne. Jos kipeää haavaa ei aukaise, eikä sieltä poista sinne kertynyttä mätää, ei haava pääse koskaan parantumaan. Joskus on astuttava niihin pimeimpiin ja likaisimpiin luoliin, hypättävä tuntemattomaan ja katsottava syvimpiä pelkoja, koska se voi olla ainoa tie uuteen. Jos pimeän haluaa muuttaa, sinne on vietävä valoa. Äiti Maa ei kuole, se muuttuu. Luonnossa on viisaus, joka löytää tiensä luontaisesti uuteen syntymään. Kunpa ihminen vain ymmärtäisi, että se on osa tuota luontoa ja antautuisi muutokselle, myös tukien ja luoden uuden syntymää.

Kuten sanotaan – entä jos maailmassa oleva pimeys ei olekaan haudan pimeyttä, vaan kohdun pimeyttä?

Kun vauva kasvaa äidin vatsassa, sen ympärillä on vain pimeyttä. Se ei voi tietää, mitä edessä odottaa. Ainoa mitä se voi tehdä on luottaa ja antautua vaistonvaraiselle viisaudelle. Se on viisaus, joka meissä jokaisessa on, intuitio. Jokin osa meistä tietää aina mitä tehdä, jotta uusi pääsee syntymään. On hiljennyttävä, on kuunneltava. On toimittava tuon sisäisen viisauden mukaan.

Pimeässä kohdussa vauva kuulee äidin sydämenlyönnit. Ne lohduttavat, koska sydämenlyönnit kertovat elämästä. Emme ole koskaan yksin, silloinkaan kun ympärillä on vain pimeyttä, tai silloin, kun emme tiedä mitä edessä odottaa. Vähitellen vauvan oma sydän lyö vahvemmin. Sillä on myös oma elämän lahja, joka ohjaa sitä eteenpäin elämässä. Meillä jokaisella on tuo lahja sisällämme, elämänvoima ja sydämen viisaus, intuitio.

Äiti kuuntelee intuitiotaan synnytyksen hetkellä. Vaistonvarainen viisaus kertoo, milloin on aika hengittää, milloin on aika työntää. Uutta elämää ei voi pakottaa syntyväksi, mutta uuden syntymää voi avittaa ja tukea. Mitä useampi meistä elää sisäistä viisauttaan kuunnellen, sitä vahvemmin autamme ja tuemme yhdessä uuden syntymää. Siihen sisältyvät kipu ja kauneus, likaisuus ja uuden elämän puhtaus, pelko ja rakkaus – elämän kaikki värit. Vaikka emme voi nähdä mitä edessä odottaa, voimme joka hetki kuunnella sisäistä viisautta, toimia sen mukaan ja luottaa, että aurinko nousee uudelleen.

Kevään odotuksen iloa ja uusien alkujen ihmeitä elämääsi,

Katja

www.katjafrange.com ja Facebook / Katja Frange

(Kiitos Valarie Kaur inspiraatiosta tälle blogikirjoitukselle.)

**********

Tulossa kaksi upeaa retriittiä naisille – kumpi kutsuu sinua?

Kesyttämättömän kutsu -elämysretriitti 5.-7.5., Billnäs.  Sukellamme feminiiniseen voimaan, etenkin feminiinisyyden villiin, kesyttämättömään puoleen. Majoitumme kotoisasti pihapiirin lampaiden ja kanojen ympäröimänä.

Naisen voima -retriitti 3.-5.9., Koli. Siellä sukellamme feminiinisyyden voiman erilaisiin ulottuvuuksiin luontoa vahvasti peilaten. Majoitumme taianomaisen Kolin rentouttavaan Spa-hotelliin ja teemme sieltä pieniä retkiä lähimaastoon, mm. Akka-Kolin huipulle, pirunkirkkoon ja nuotion äärelle. Äiti Maa auttaa meitä tunnistamaan omaa naisen voimaa, sen erilaisia puolia.

**********

Intuitiolla -työkirja ja intuitio-kortit ovat ilmestyneet ja saatavilla kaupoista ympäri maan!

Kommentoi!

kommenttia