Intuition neljä avainta

Kokemukseni mukaan intuition neljä avainta ovat: läsnäolo, leikki, henkinen kasvu ja toiminta.

LÄSNÄOLO – KUUNTELE, JOTTA KUULET

Arjen kiire, ympäristön hälinä ja tietotulva hukuttavat helposti intuition äänen. Mielen sisäinen ääni höpöttää, suunnittelee tulevaa ja murehtii vanhaa. Ajatukset täyttyvät tekemättömistä töistä, kauppalistoista ja arjen askareista. Ympäristö vaatii ja pursuaa odotuksia siitä, millainen tulisi olla ja mitä valita. Entäs se sisäinen viisaus?

Intuitio on usein vain hienovarainen tuntemus tai kuiskaus. Se syntyy hetkessä ja odottamatta. Pysähtyminen ja hetkessä oleminen on kuin pohja intuitiolle. Huomatakseen täytyy olla hereillä. Läsnäolevana kuulet, mitä sisimpäsi sanoo ja voit tiedostaa asioita, joita et ole aikaisemmin edes huomannut. Läsnäolevassa tilassa myös ennakkokäsitykset voivat tippuvat pois ja voit huomata, ettei kaikki olekaan juuri sellaista, kuin olet kuvitellut tai uskonut sen olevan. Voit nähdä ja kokea kaiken sellaisena kuin se on juuri nyt, tässä hetkessä.

Tyhjennä kalenteriasi ja ole tekemättä mitään.  Sulje silmäsi ja hengitä syvään. Meditoi. Kävele metsässä. Sauno ja tuijottele tulta. Virittäydy näin olemaan vastaanottavainen intuitiolle, sydämesi äänelle.

 

LEIKI – OLE AVOIN ELÄMÄN IHMEILLE

Mitä lapsi sinussa tekisi tai sanoisi juuri nyt? Läsnäolon lisäksi yksi intuition avain on leikki. Lapsenomainen leikkimielisyys ja elämän ihmettely pitävät mielen avoimena. Ilon ja huumorin kautta maailma näyttäytyy erilaiselta. Kun uskot jonkin olevan mahdollista, mielesi on avoimempi ja vastaanottavaisempi myös intuition viesteille ja ohjaukselle.

Lapset ovat mainioita inspiraation lähteitä, koska heillä ei ole samanlaisia mielen rajoituksia kuin aikuisilla. He eivät takerru menneisiin pettymyksiin, eivätkä tuomitse tai rajoita tapahtuvaa erilaisten ennakkokäsitysten vuoksi. Lapset näkevät maailman sellaisena kuin se on – ihmeellisenä. Ole luova, avoin, utelias, ihmettelevä, uskalias, luottavainen, villi ja vapaa! Tieto on rajoittunut siihen, mitä tällä hetkellä tiedät, mutta mielikuvitukselle kaikki on mahdollista. Leiki, kysele, kuvittele ja heittäydy!

Sanotaan, että ihmeet ovat mahdollisia vain heille, jotka uskovat ihmeisiin. Uskotko sinä?

 

HENKINEN KASVU – EROTA MIKÄ OSA SINUSTA PUHUU

Intuitio vahvistuu itsetuntemuksen, henkisen kasvun ja tietoisuuden laajentumisen myötä. On oleellista erottaa, onko jokin tuntemus aitoa sisäistä ohjausta vai onko kyse esimerkiksi pelosta, toiveesta tai halusta. Onko jokin totta, vai haluatko jonkin olevan totta? Valitsetko jotain, koska intuitiosi ohjaa niin, vai koska se jokin on tuttua ja turvallista? Puhuuko nyt rakkaus vai pelko? On tärkeää tunnistaa myös se, onko oma intuitiivinen tunne itsestä lähtöisin vai jonkun toisen henkilön vaikutusta. Tuntuuko jokin aidosti oikealta, vai miellytätkö toista?

Erottelukyky vaatii itsetuntemusta, kyselyä ja kyseenalaistamista. Omien tunteiden tarkkailu ja tutkiminen ovat osa henkistä kasvua. Uskalla kohdata omia kipukohtiasi, haavojasi, pelkojasi ja haasteitasi, eli niitä kohtia, joille mieluusti kääntäisit selkäsi. Jos jokin pelottaa, kysy itseltäsi miksi. Mitä vahvempi itsetuntemuksesi on, sitä vahvemmin erotat, mikä osa sinussa puhuu.

 

TOIMINTA – KOKEMALLA OPIT JA OIVALLAT

Joskus tärkein avain on toiminta. Intuition kuunteleminen ja sen mukaan toimiminen voi pelottaa, koska ei tiedä mihin intuitiolla tehdyt valinnat ja päätökset johtavat. Mieli haluaa varmistella ja tietää jotain varmasti oikeaksi. Mutta onko se koskaan täysin mahdollista? Lopulta kuitenkin on vain luotettava ja antauduttava elämän ohjaukseen. Joskus on heittäydyttävä elämän virtaan ja vain katsottava mitä tapahtuu. Kun toimit, niin tiedät. Toiminta antaa sinulle myös kokemuksen, jonka kautta opit ja oivallat.

Aloita pienistä teoista. Mitä teet, kun intuitiosi kehottaa sinua soittamaan ystävälle? Jäätkö pyörittelemään ajatuksia, kuten miksi pitäisi soittaa tai mitä ystävällä mahdollisesti voisi olla meneillään? Entä jos vain seuraisit intuitiota ja soittaisit? Tai mitä teet silloin, kun mieleesi pompahtaa kauppa, jossa voisit käydä. Kuunteletko sisäistä mielen puhetta, joka latelee vastalauseita kuten; ei ole aikaa, et tarvitse mitään tai et jaksa kävellä? Entä jos vain menet kauppaan ja katsot mitä tapahtuu?

 

Nämä avaimet ovat kädessäsi, joka hetkessä.  Kuuntele, leiki ja elä todeksi, ilolla ja intuitiolla!

Katja

www.katjafrange.com

Facebook: Katja Frange

********

UUTUUDET! Intuitiolla -työkirja ja Intuitiokortit julkaistaan helmikuussa! Lue lisää työkirjasta ja korteista täältä.

 

Kommentoi!

kommenttia