Irti menneestä

Haluatko uudistua ja päästää irti menneestä?

Ensimmäinen muistettava seikka on se, ettei menneisyytesi sanele tulevaisuuttasi.

Voit koska tahansa valita toisin, muuttaa ajattelutapaasi ja luopua rajoittavista uskomuksistasi. Monelle ihmiselle menneisyys kuitenkin vaikuttaa erittäin paljon heidän elämäntapaansa, ajattelutapaansa ja toimintaansa. Jo pelkästään vanhemmilla on monissa tapauksissa suuri vaikutus yksilön uskomuksiin. Akateeemisen koulutustaustan omaavien vanhempien lapsilla on useammin akateeminen koulutus verrattuna työväestön lapsiin. Kun molemmat vanhemmat ovat koulutustaustaltaan esimerkiksi ammattikoulun käyneitä uskoo moni nuori, ettei hän voi pärjätä akateemisissa opinnoissa koska suvussa ei ole kukaan opiskellut akateemista tutkintoa. Samankaltaisia ajatuksia on monilla ylipainoisten vanhempien lapsilla. He ovat saattaneet omaksua epäterveet elintavat vanhemmiltaan. Tämä ei kuitenkaan rajoitu pelkästään elintapoihin, vaan myös ajatusmalleihin. urheilullinen vartalo saattaa jo ajatustasolla olla heille utopinen ajatus. Moni sortuukin syyttämään vanhempiaan, geenejään tai esimerkiksi painavaa luustoaan. Todellisuudessa nämä ovat vain tekosyitä. Riippumatta menneisyydestä tai kehon rakenteesta, voi kuka tahansa saavuttaa urheilullisen vartalon liikunnan, terveellisen ravitsemuksen sekä positiivisen asenteen avulla.

Mitä menneisyydestä irti päästäminen tarkoittaa? Ensinnäkin se tarkoittaa luopumista menneisyyden identiteetistä. Se, että et nuorena esimerkiksi ollut urheilullinen ei tarkoita sitä, ettetkö voisi alkaa harrastaa ahkerasti urheilua aikuisiässä. Tai mikäli et vielä ole matkustanut paljon ulkomailla, mikään ei estä sinua valloittamasta maailmaa ulkomaan matkoilla vaikka yli 60-vuotiaanakin. Ainut mikä pitää sinua kiinni menneisyyden rajoituksiin ovat ajatuksesi.

Menneisyyden selvittämiseen liittyy pöydän puhdistaminen. Jos olet jollekin henkilölle velkaa, maksa velkasi tai tee maksusuunnitelma ja lyhennä pikkuhiljaa velkaasi. Tällä on energeettisesti uudistava vaikutus. Velka ei enää vaivaa alitajuisissa ajatuksissa.

Jos olet luvannut hoitaa jonkin asian ja tuo lupauksen lunastaminen on venynyt, kenties nyt on aika lunastaa tuo lupaus tai sitten vain ilmoittaa että aihe ei ole enää ajankohtainen.

Se, että olet joskus kauan aikaa sitten tehnyt jonkin valinnan ei tarkoita sitä, ettetkö voisi tehdä toisenlaisia valintoja. Esimerkiksi mikäli olet suorittanut tutkinnon, mutta ala ei enää kiinnosta sinua, voit koska tahansa opiskella toisen ammatin. On turha jäädä elämään menneisyyden valintojen rajoitteisiin. Sama juttu ihmissuhteissa, työpaikassa ja terveydessä. Vaikka sinulla olisi vuosikausien ajan ollut terveysongelmia, on terveyttä mahdollista lähteä kehittämään. Kaikki paikat eivät välttämättä tule täysin kuntoon, mutta kyllä terveyttä voi edistää koko ajan, sillä solut uudistuvat joka hetki.

Vaatelokeroiden sekä varastojen läpikäyminen on hyvä keino päästää irti menneestä. Tavarat ja vaatteet joita ei ole käyttänyt vuosikausiin voi antaa pois. Samoin paidan tai takin, jota on pitänyt 25 vuotta voi kenties vaihtaa uudempaan.

Yksi osa menneisyydestä irtipäästämistä on antaa anteeksi. Riippumatta siitä, kuinka kovasti yksilö on loukkaantunut, voi loukkaantumisen tunteesta päästää irti. Tällainen loukkaantumisesta irtipäästäminen ja anteeksianto vapauttaa paljon energiaa ja tilaa tulee uudelle.

Kommentoi!

kommenttia