Kesäkuntoon – onnistunut painonpudotus

 

Haluatko päästä kesäkuntoon? Sinulla on vielä hyvin aikaa. Voit lukea viikoittain vinkkejä kesäkuntoon pääsemiseksi täältä blogista.

Blogin tavoitteena ei kuitenkaan ole pelkästään auttaa sinua pääsemään kesäkuntoon, vaan pysyvään fyysiseen ja psyykkiseen hyvään kuntoon, jossa kunto ei romahda heti juhannuksen jälkeen.

Ensinnäkin sinun tulee unohtaa dieetit. Jos katsot sanan dieetti alkuosaa, voit havaita, että sanan alkuosa die tarkoittaa englanniksi kuolla. Dieetit eivät yksinkertaisesti toimi. Yli 90 % painonpudotusta diettaamalla yrittäneistä epäonnistuu. Aluksi paino tippuu muutaman kilon, mutta parin kuukauden päästä painoa on jo enemmän kuin dieetin alkuvaiheessa.

Dieetti on elimistölle ja psyykelle suuri stressitekijä. Ruokaa tekisi mieli, mutta dieetti kieltää tiettyjen ruokien syömisen. Hetken aikaa painopudotusta jaksaa tahdon voimalla, mutta yleensä jossain vaiheessa retkahtaa ja sen jälkeen onkin menoa. Dieetti jää taakse ja kilot palaavat.

Dieetin sijaan painonpudotuksessa tulisikin ajatella kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta. Tällöin ei puhuta hetkittäisestä painonpudotuksesta, vaan elämäntavan muutoksesta, jolloin ei muuteta pelkästään yksittäista ruoka-ainetta lautasella, vaan tehdään asennemuutosta, käsitellään tukahdutettuja tunteita, muutetaan ajattelutapaa ja arvomaailmaa, muutetaan liikuntatottumuksia, eikä tavoitella lyhytkestoisia onnistumisia, vaan pitkäkestoista hyvänolon tunnetta ja pysyvää optimaalista kehoa ja mielialaa.

Sinun tulee muistaa, että vaikka olisit ollut vuosikausien ajan ylipainoinen tai vaikka sinulla ei koskaan olisi näkynyt sixpack-vatsa, niin se on mahdollista. Toistan, se on mahdollista! Se vaatii kuitenkin että panostat ajattelu- ja asennetasojen muutokseen. Oletko valmis saavuttamaan sinulle mieluisan vartalon ja hyvän olon?

Mikäli vastauksesi on kyllä, seuraa tulevia blogeja viikottain aiheesta.

 

Lue lisää kirjasta Virolainen & Virolainen: Mielen voima – mielen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin

 

Kommentoi!

kommenttia