Koska olet sen arvoinen

Koska olet sen arvoinen. Tähtihetkiä odotellessa meidän tunnollisten suorittajien onkin syytä palkita itseämme – nimenomaan silloin, kun ei millään ehtisi.

Tähän aikaan vuodesta arki on monelle melkoista säätöä. Täytyy toteuttaa suunnitelmia ja saattaa projektit loppuun, painaa duunia, aikatauluttaa, kiirehtiä, yrittää ehtiä deadlineen mennessä. Suorittaa tehtäviä, tapaamisia, elämää. Kesä saattoi vielä olla rentoa löhöilyä riippumatossa, mutta sehän on nyt enää muisto vain.

Kiireessä tulee usein nipistettyä juuri niistä elämän mukavista pikku jutuista. Ehkä sitten joululomalla voisi mennä leffaan, hierojalle tai kahville ystävän kanssa. Nyt ei ole aikaa. Kirjaa ei jaksa lukea kuin puoli sivua ennen nukkumaanmenoa eikä tähtitaivasta tule jäätyä ihastelemaan iltaisin makuuhuoneen ikkunasta, kun pää kopsahtaa saman tien tyynyyn.

Hmmmm. Mitäs jos kaikesta huolimatta malttaisimme välillä pitää vähän hauskaakin?

Elämä ei joka hetki ole palkitsevaa. Usein se on stressiä, epäonnistumisen pelkoa, turhautumista ja epävarmuutta. Totta kai tavoitteiden saavuttaminen on hienoa ja vaivan arvoista, mutta suuria onnistumisia ei välttämättä tapahdu kovin usein.

Tähtihetkiä odotellessa meidän tunnollisten suorittajien onkin syytä palkita itseämme – ja nimenomaan silloin, kun ei millään ehtisi.

Palkitsemisen ei tarvitse välttämättä olla kallista luksusta, vaikka ensimmäisenä ehkä tuleekin mieleen se unelmien hemmotteluloma viiden tähden hotellissa. Tosiasiassa parhaat palkinnot ovat usein ilmaisia pieniä iloja: asioita, jotka saavat hymyilemään arjen keskellä.

Hyvä biisi, jota voi parhaassa tapauksessa luukuttaa täydellä volyymilla, ehkä vielä laulaa ja tanssia mukana. Lumihiutaleiden leijailu, sohvalla kehräävä kissa. Tekstari ystävältä, hymy, halaus, ikkunalaudalle lentävä talitintti. Tai vain se olo, kun istuu illalla nojatuoliin teemuki kädessä ja vihdoinkin huokaisee. Pieniä kivoja asioita on loppujen lopuksi ympärillä aika paljon.

Suunnattoman palkitsevaa on välillä myös vähän hurvitella: antaa palaa, tehdä juuri päinvastoin kuin yleensä ja katsoa, mitä tapahtuu (putoaako esimerkiksi taivas niskaan?) Antaa vaikka pölypallojen pyöriä rauhassa nurkissa ja sytyttää tyynenä kynttilät, vaikka sisäinen siivousnatsi miten komentaisi imuroimaan. Tai viettää kokonainen päivä torkkupeiton alla kirjaa lukien, jos yleensä on oikein ahkera ja tuottelias. Tai yllättää itsensä leipomalla kakku, vaikka ei tavallisesti keittiössä viihdy. Jutella tuntemattomalle, vaikka se ei olisi tapana. Nukkua hävyttömän myöhään, tai herätä järjettömän aikaisin. Tai mennä kahvilaan juomaan iso latte makusiirapilla, vaikka rahat ovat tiukalla.

Yleensä itsen palkitsemisesta ja hurvittelusta seuraa yksinomaan hyviä asioita. Pipo lakkaa äkkiä kiristämästä, alkaa hymyilyttää ja elämä tuntuu taas siltä kuin sen pitääkin.

Hauskalta. Jännittävältä. Seikkailulta.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä, jonka esikoiskirja Lempeän elämän käsikirja säätäjille ilmestyy syyskuussa Viisas elämä -sarjassa.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia