Koti sydämessä

Kotini on kosmos

Sanotaan, että kun on kotonaan sydämessä, ei ole väliä, missä asuu. Silloin koko maailma on koti. Tuon kodin saa aikaan sisäinen rauha, jonka voi kuljettaa mukanaan mihin tahansa, myös väliaikaiseen paikkaan. Vaikka näin onkin, on olemassa paikkoja, jotka tuntuvat enemmän kodilta, kuin toiset. Paikkoja, joissa ollessaan tunnistaa henkiset juurensa. Minä ainakin haluan ympärilleni kauneutta. Sellaista, joka ravitsee sieluani, saa minut kukoistamaan ja tuo parhaan minusta esille. Inspiroi luovuuteen, kannustaa tutustumaan itseensä ja ympäristöön, kannattelee alakulon hetkinä, antaa vapauden olla sellainen kuin on, sekä rauhan tuon kaiken toteutumiseen.

 

Itselleen tuttu muukalainen

Olla kotonaan sydämessä on hyvin ainutlaatuinen tunne, jonka olen täällä San Sebastianissa saanut kokea. Aina ei ole ollut niin. On ollut aikoja, jolloin olen viihtynyt omissa nahoissani kaikkea muuta kuin hyvin. On ollut vuosia, jolloin olen ollut aivan hukassa itseni kanssa. Silloin olen tehnyt kaikkeni miellyttääkseni muita ja etsimällä itseäni monin eri tavoin. On ollut jopa hetkiä, jolloin olen toivonut, etten olisi syntynytkään. Olen ollut muukalainen itselleni, mutta silti jotenkin tunnistettava. Kaikki tuo on ollut tärkeää läpikäytävää, sillä ilman niitä en olisi löytänyt kotiin itsessäni. Ilman noita kokemuksia en osaisi arvostaa ja vaalia sitä, mitä on nyt.

Eksyminen on tie, joka johtaa sisäiseen kotiin.

 

Kotona sydämessä

Tuo koti on rakkaus isossa mittakaavassa: rakkaus itseä kohtaan, kanssaihmisiä kohtaan, luontoa ja elämää kohtaan. Rakkaus sydämessä on se koti, mitä me kaikki jollain tasolla haemme läpi elämämme. Se on se, jota etsimme itsemme ulkopuolelta, vaikka sisimmässämme tiedämme sen olevan jo olemassa meissä itsessämme. Haemme jotain, mikä näyttää olevan hyvin kaukana ja on silti niin lähellä. Rakkaus on se, kuka olemme. Se on alkulähteemme. Rakkaus on kaikki. Siinä tunteessa voi vain levätä itsessään. Siinä on hyvä olla. Ei tarvitse selitellä, ei tarvitse tietää miksi. Riittää kun on, elää ja hengittää. Silloin kokee elävänsä joka solullaan ja on kotonaan myös kehossaan.

 

Elämän virrassa -kirja on poikinut saman nimisen verkkokurssin:
http://intuitivo.fi/elaman-virrassa-verkkokurssi/

Ota omaksesi ja antaudu vahvoihin virtauksiin!

Kommentoi!

kommenttia