Kuinka kohdata kumppani aidosti?

HELPPO ELÄMÄ -blogi:

Inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen.

Uusi teksti aina kuukauden 1. / 10. / 20. päivä!


Ihmisen kanssa voi viettää koko elämänsä kohtaamatta tätä todellisesti. Toisaalta ihmisen voi kohdata täysin jopa pelkästään katseen kautta. Ihmisen kohtaaminen aidosti pakottaa paljastamaan tuntemansa herkkyyden, ujouden ja haavoittuvuuden. Tätä moni ihminen välttelee säästyäkseen tuskalta, jota hyväksynnän evääminen tuottaa. Jos kaksi ihmistä kohtaavat hyvin puheen tasolla tai yhteisen harrastuksen parissa, saattavat he mieltää tämän mielekkääksi kohtaamiseksi. Todellisessa kohtaamisessa on kuitenkin paljon syvempi taso, jonne voi päästä tosiaan jo katsomalla toista kunnolla, jättäen pois oman roolinsa sekä tulkinnat toisesta.

Lapsilla on tapana katsoa ihmisiä tällä tavoin, suoraan, läpi suojelevien kerrosten. Kumppania ei välttämättä tule katsottua aidosti, ajan kanssa, sillä arki vie mukanaan. Oma rohkeuskaan tunnu aina riittävän siihen, että ehdottaisi kumppanilleen hetken hiljaisuutta vain toista katsoen, asioiden hoitamisen taakse jättäen, antautuen pelkästään katsomaan toista juuri tänään, tällaisena kuin hän on nyt. Oma mielikuva toisesta voi rajoittua tiettyyn rooliin tai vanhoihin käsityksiin, jos ei muista olla valppaana elämälle. Elämä muuttuu jatkuvasti, ja sen mukana myös me ihmiset – mehän olemme elämää, emme egojamme.

Jos koet olevasi ihmisenä kokonainen omana itsenäsi, sinun on helppo kohdata myös kumppanisi. Kuljet omaa polkuasi elämässäsi, ja kumppanisi kulkee vierelläsi. Jos taas koet, että sinusta tai sinulta puuttuu jotakin, saatat hakea täydennystä itseesi toisesta ihmisestä. Tämä asettaa kumppanillesi valtavan paineen, eikä hän tule onnistumaan tehtävässään täyttää sinut. Mikään määrä kehuja ei täytä tyhjiötä, jonka itsensä vaillinainen arvostaminen ihmiseen jättää. Suhteesta tulee vahvistamisen hakemista, vaatimista, ei ilon jakamista ja yhdessä kokemista. Jos koet, että elämästäsi puuttuu jotakin, koeta ensiksi täyttää itsesi rakkaudella.

Todellinen yhteys parisuhteessa muodostuu kahden ihmisen tietoisesta kohtaamisesta, ei persoonien välisestä roolileikistä. Tämä todellinen yhteys on itse asiassa persoonaton, kaikkialla vallitseva elämän voima, jota kutsutaan muun muassa nimillä rakkaus ja tietoisuus. Kohtaa itsesi tietoisena olentona hiljentymällä, keskittymällä ajatustesi takana vallitsevaan rauhan tilaan ja ikuiseen tasapainoon. Kohtaa myös kumppanisi rauhan tilasta käsin, nähden hänen muuntuvien ominaisuuksiensa taakse tietoisuuteen. Ajatukset vastustavat kohtaamista, se on ajatustasolle ominaista. Älä kuuntele (äläkä usko!) ajatuksiasi, vaan näe ne ohi menevinä. Älä usko myöskään kumppanisi kohtaamisen herättämiä ajatuksia, vaan luota sydämeesi, rauhan tilastasi nousevaan olemiseen. Kohtaa kumppanisi rauhassa, sanan todellisessa merkityksessä.

Mitra Vasara - seksi ja läsnäolo
Seksi ja läsnäolo -kirja

Harjoituksia yhteyden vahvistamisesta parisuhteessa löydät kirjasta Seksi ja läsnäolo – opas syvälliseen seksuaalisuuteen (Basam Books 2014). Kirja sisältää eri teemoja:

  • Oma läsnäolo
  • Kommunikaatio kumppanin kanssa
  • Miehen ja naisen välinen dynamiikka
  • Yhdyntä ja orgasmi
  • Läsnä oleva yhteiselämä

Voit ostaa kirjan Basam Booksin nettikaupasta klikkaamalla seuraavaa linkkiä:

Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo


Mitra Vasara luennoi aiheesta Seksi ja läsnäolo seuraavilla Viisas elämä -messuilla 13.9. ja I love me -messuilla 18.10. Tervetuloa kuuntelemaan!

Mitran kotisivut löydät täältä: www.mitrani.fi

Kommentoi!

kommenttia