Kuinka sujuu parisuhteen arki?

HELPPO ELÄMÄ -blogi:

inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen.

Uusi teksti aina kuukauden 1. / 10. / 20. päivä!


Kumppanin kanssa voi muuttaa elämän laatua ja rutiineja monilla tavoin, niin että elämä sujuu helpommin molempien kannalta. Arjen ongelmia voi yllättävän pitkälti ratkaista käytännössä. Asioista puhuminen voi olla hyväksi, mutta se saattaa myös vain monimutkaistaa niitä. Joskus voi olla paikallaan istua alas ja ratkaista jokin toimimaton asia käytännössä keskustelematta lainkaan siitä, miltä asia tuntuu. Tunteista on hyvä puhua, mutta se ei läheskään aina auta viemään asioita eteenpäin. Asian puiminen ei ole välttämättä arvokasta sinänsä, vaan se voi olla ajan tuhlaamista turhaan vatvomiseen. Joskus tarvitaan ratkaisu.

Jos riitelette jatkuvasti tietyistä arjen asioista, kuten kotitöistä, kannattaa teidän pysähtyä keskustelemaan ja pyrkiä ratkaisemaan tilanne käytännön tasolla. Tilanteesta valittaminen luo välillenne vain huonoa tunnelmaa, joten unohtakaa se, ja keskittykää pelkästään asian hoitamiseen. Miten tilannetta voi helpottaa? Millainen käytännön ratkaisu toisi tilanteeseen helpotusta?

Muodostakaa rutiininne vapaasti! Jos toinen teistä imuroi mielellään, ei teidän tarvitse imuroida vuorotellen, vaan sen mielellään tekevä voi tehdä sen aina. Toinen voi vaikkapa siivota aina keittiön, jos se taas on hänen mielestään mukavaa. Toinen voi myös hoitaa tietoisesti kotitöistä suuremman osan, jos hänellä on siihen enemmän aikaa tai intoa, mutta saada kumppaniltaan hierontaa. Olette vapaita muodostamaan suhteessanne käytäntöjä, jotka toimivat juuri teille. Tehkää elämästänne hauskempaa!

Mitra Vasara - seksi ja läsnäolo

Paljon erilaisia harjoituksia kumppanin kanssa keskustelemiseen sekä seksielämän syventämiseen löydät kirjasta Seksi ja läsnäolo – opas syvälliseen seksuaalisuuteen (Basam Books 2014). Kirja sisältää eri teemoja:

  • Oma läsnäolo
  • Kommunikaatio kumppanin kanssa
  • Miehen ja naisen välinen dynamiikka
  • Yhdyntä ja orgasmi
  • Läsnä oleva yhteiselämä

Kirjan voit ostaa Basam Booksin nettikaupasta klikkaamalla seuraavaa linkkiä:

Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo

 


Mitra Vasara luennoi aiheesta Seksi ja läsnäolo seuraavilla Viisas elämä -messuilla 13.9. ja I love me -messuilla 18.10. Tervetuloa kuuntelemaan!

Mitran kotisivut löydät täältä: www.mitrani.fi

Kommentoi!

kommenttia