Kun aurinko paistaa

Kun aurinko paistaa, kaikki murheet unohtuvat. Muutkin asiat saattavat tosin unohtua siinä samalla, kun jään ulos fiilistelemään ihan liian pitkäksi aikaa, suljen silmät ja annan auringonsäteiden kutitella nenänpäätä. Tekemättömät työt kasaantuvat ja paperipino työpöydällä pölyttyy, mutta haetanneeko tuo. Katellaan niitä sitten joskus myöhemmin, huomenna, mañana, syssymmällä. Nyt ei millään viitsi.

Auringonpaisteessa on helppo ottaa vähän iisimmin ja uskoa, ettei elämä ole niin vakavaa. On lämmintä, mukavaa, ei kiirettä mihinkään. Syksyn pimeydessä, kaatosateessa raahustaessa sama väite kuulostaa lähinnä ilkeilyltä. Vai iisisti! Ai ei muka ole elämä vakavaa?! Hah!

Ehkä hyvä, etten asu tämän aurinkoisemmilla seuduilla. En ole ihan varma, saisinko eteläisillä mailla yhtään mitään järkevää aikaiseksi. Ehkä korkeintaan hakisin lisää jäitä lasiin, nostaisin aurinkolasit rennolla ranneliikkeellä silmille tai kurottaisin käteni kohti lehteä, jota voisi laiskasti selailla. Jos jaksaisi.

Tai sitten jatkuvaan auringonpaisteeseen tottuisi. Sitä ei pitäisikään hihkumisen arvoisena juttuna, hyvä kun edes huomaisi. Näillä leveysasteilla nautinto pitää vähän kuin ansaita: jos selviää hengissä talven synkkyydestä, loskasta ja luihin ja ytimiin käyvästä viimasta, on totta totisesti lupa nauttia kevätauringon säteistä kasvoilla. Kauan kaivattu palkinto ei jää vahingossakaan huomaamatta.

Jo pienenä suljin usein auringon paistaessa koulussa välitunnilla hetkeksi silmät. Hälinä ympärillä vaimeni, oli vain aurinko ja minä, turvallinen olo. Aurinko muistutti silloin ja muistuttaa nyt jostain todellisesta – ehkä siitä, että huolien (tai pilvien) takana kaikki on aina hyvin. Ei ole mitään hätää, homma on hanskassa. On vain valo, lämpö ja rauha, sisällä ja ulkona.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia