Kun elämä vie ja kirja syntyy

Vihermehubuumi on kova, ja on ihan järjetöntä ajatella, että minulla on pieni osa siinä.  Ei tässä mitään järkeä olekaan käytetty, vaan intuitiota ja sydäntä. Olen antanut elämän viedä, en ole yrittänyt kontrolloida sitä.

Don´t interfere with life, let yourself be lived by it.

Kun tyttäreni sairastui kolmisen vuotta sitten, en olisi ikimaailmassa osannut arvata että tässä sitä nyt ollaan, yksityisyrittäjänä, kirjailijana, luennoimassa ja jakamassa kokemuksiani kaikista niistä opetuksista, joita minulle matkallani on annettu. Sairautta ei usein yhdistetä suurenmoisiin mahdollisuuksiin. Näin kuitenkin meidän tapauksessamme kävi.

With everything that has happened to you, you can either feel sorry for yourself or treat what has happened as a gift. Everything is either an opportunity to grow or an obstacle to keep you from growing. You get to choose.

Olen aina ollut kuin avoin kirja ja jakanut kaiken sosiaalisessa mediassa sekä blogeissani. Aloitin blogin kun tyttäreni sairastui, sillä silloin jo ymmärsin, että sairaudesta ei tule puhua ääneen, sille ei saa antaa voimaa. Johonkin oli kuitenkin pakko purkaa yksinhuoltajan huoli ja murhe. Blogi toimi myös tiedotuskanavana sukulaisilleni Englannissa. Pian se sai lukijoita ympäri maailmaa ja huomasin jakavani tietoa mm. meksikolaisille, amerikkalaisille ja englantilaisille vanhemmille.

The more we give away, the more is given to us.

Uskon kollektiiviseen energiaan ja pyysin meidän tarinaamme seuraavilta ystäviltä usein Facebookissa tyttärelleni positiivisia ajatuksia hänen ollessa huonoimmillaan. Kun läpimurto vihermehuilla tuli ja hurjat sivuoireet katosivat kokonaan, meillä alkoikin aivan uusi elämä. Henkiset oppiläksyt, joita koko perhe sai kokea, kantavat vielä tänäkin päivänä, vielä syvempinä ja vahvempina. Sairaus käynnisti valtavan muutosprosessin minussa ja tyttäressäni. Uskoakseni voin sanoa, että moni ystäväpiiristämme ja suvustamme ymmärtävät sairaudet nyt fyysisen lisäksi myös henkisellä tasolla.

Kindness extended, received, or observed beneficially impacts the physical health and feelings of everyone involved.

Minua pyydettiin pitämään luentoja vihermehuista. Vihermehut olivat aika uusi ja ihmeellinen asia ja suurin osa tiedosta, mitä oli tarjolla, oli englanniksi. Aloin oman yritykseni perustamisen jälkeen pitää luentoja, jotka täyttyivät hetkessä. Tarinamme kiinnosti ja inspiroi. Aloin puhua myös messuilla ja yhdistysten ja yritysten tapahtumissa. Moni sai kipinän ja innostui asiasta. Jaoin hyväsydämisenä käyntikorttiani ja lupasin auttaa ja vastailla kysymyksiin. Minua odotti messuviikonloppujen jälkeen parhaimmillaan yli 50 viestiä. Näille ihmisille yritin linkata videoita ja artikkeleita, mutta kaikki olivat englanniksi.

11836922_10153558103818631_9193531793208710608_n

Päätin kirjoittaa e-kirjan, simppelin oppaan mehustamisen saloihin. Perustin Juice Finland – ryhmän Facebookkiin, ajatellen, että muutama ystäväni haluaisi kokeilla mehupaastoa kanssani. Ryhmä paisui yli 500 mehustajaan. Minut kutsuttiin käymään Basam Booksille ja täysin typertyneenä kävelin ulos kustannussopimuksen kanssa!

Minä ja Annika Havaste kirjanjulkistamisjuhlissa
Minä ja Annika Havaste kirjanjulkistamisjuhlissa

Kun asioita tekee sydämestään, vain ja ainoastaan halulla palvella ja auttaa muita, kaikki vain järjestyy. Omaa alaani ovat vauvat ja vanhemmat, mutta silti tämä mehubuumi työllistää minua yhtä paljon kuin oma alani. Olen tavannut valtavan määrän upeita ihmisiä tämän kautta. Juice Finland- ryhmäläiset ovat huumorintajuisia ja ihania ihmisiä. Kadulla minut tunnistetaan ja turistaan vihermehuista ja muutoksista, joita niiden juominen on saanut aikaan. Saan viestejä tutuilta ja tuntemattomilta ja olen ihan yhtä häkeltynyt jokaisesta.

You do not attract what you want – you attract what you are.

En koe tarvitsevani kiitosta siitä, että olen oma itseni. Puhelias hölösuu, joka nauttii siitä, että saa jakaa elämäänsä muiden ihmisten kanssa. Kun olen innostunut, olen kuin pikkulapsi. Energiaa riittää vaikka mihin. Kolmen vuoden jälkeen vihermehut edelleen innostavat minua ja seuraan mielenkiinnolla miten ne tekevät tuloaan Suomen markkinoille. Miten moni yritys innostuu tarjoamaan henkilökunnalleen taukohuoneessa mahdollisuuden tehdä vihermehuja? Vanhainkoteihin pitäisi saada huonosta ruuansulatuksesta kärsiville vanhuksille helposti imeytyviä mehuja. Tarhassa voisi olla kasvisruokapäivänä ainakin vihermehua tarjolla lapsille.

Sydämeni pakahtuu jokaisesta viestistä jonka saan. Iloitsen jokaisesta kuvasta, missä lapset juovat vihermehuja.

If you want to feel connected to your own purpose, know this for certain: Your purpose will only be found in service to others, and in being connected to the something far greater than your mind/body/ego.

Tämä kaikki vain tapahtui, ilman ennakointia, suunnittelua tai voiton tavoittelua. Tämä ei ole työtä, tämä on etuoikeus. Olen äärimmäisen kiitollinen tästä kaikesta ja olemme vieläkin tyttäreni kanssa sitä mieltä, että hänen sairastumisensa munuaistautiin oli yksi elämämme mielenkiintoisimmista ja antoisimmista ajanjaksoista.

Viisas elämä -messut

Tervetuloa kuuntelemaan luentoani Viisas Elämä -messuille Tampereelle. Luennoin lähiaikoina myös Helsingissä ja Tampereella ja jos et pääse luennolle, tule Juice Finland-ryhmään. Ryhmästä saat alekoodeja mehulingon tai mehupuristimen ostoon ja voit inspiroitua päivittäin vihreän iloista elämäntapaa arvostavien, iloisten ryhmäläisten kirjoituksista! Kaikki me hämmästelemme sitä hyvää, mitä yksi mehulasillinen päivässä voi tuodakkaan elämään!

_20150907_172034

Englanninkieliset viisaudet ovat edesmenneeltä Dr Wayne Dyerilta, joka on yksi suurimmista esikuvistani. Hänen yksinkertaiset, luonnolliset, hyväksyvät ja rauhoittavat sanat ovat auttaneet yli tilanteesta jos toisesta.

Jos sinä olet kokenut jotain joka auttoi sinua uudistamaan elämäsi ja arvosi  – jaa se muille. Kaikki järjestyy kyllä, kun uskot niin.

Kommentoi!

kommenttia