KUUSI KEHOTUSTA, OSA 5


HELPPO ELÄMÄ -BLOGI

Inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen. Uusi teksti aina kuukauden 1. ja 15. päivä!


 

Kuusi kehotusta on sarja inspiraatiotekstejä lempeään, itseä arvostavaan seksuaalisuuteen.
Sarja julkaistaan Helppo elämä -blogissa. Inspiroidu!

Kuusi kehotusta, osa 5

Sano ”ei”, kun siltä tuntuu. Sano niin seksissä. Sano niin myös ystäville, jotka kyselevät sinulta asioita, joihin et halua vastata. Toiset ihmiset hakevat kontaktia jakamalla hyvin intiimejä asioita itsestään. Todellinen jakaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kerrot mahdollisimman paljon, tai mahdollisimman intiimejä asioita itsestäsi. Sinulla ei ole mitään velvoitetta jakaa mitään sellaista, jota et halua. Ei seksissä, ei puheessa. Tunnet kyllä sydämessäsi, kun rajasi lähtevät vilpittömyydestä, ja milloin taas pelosta tai epävarmuudesta.

Ole rohkea ja sano ei asioille, jotka eivät puhuttele sinua, tai joita et halua tehdä. Rohkeus lähtee itsearvostuksesta. Omilla toiveillasi on suurempi merkitys kuin sillä, että joku toinen haluaa tehdä tai kuulla jotakin. Kun koet näin, asetat itsesi oikeaan asemaan – oman elämäsi tärkeimmäksi, keskeisimmäksi henkilöksi.

Jos joku toinen loukkaantuu siitä, että pidät sydämessäsi kokemat omat rajasi, ei tämä henkilö toimi itse täysin rehellisesti vaan omasta epävarmuudestaan lähtien. Jos et sano hänelle ei, vahvistat hänen epävarmuuttaan lisää suojelemalla sitä. Kun taas sanot ei, osoitat itsellesi oman arvosi, etkä myöskään suojele toisen ihmisen pelkoja. Teet itse asiassa hänelle palveluksen.

Joskus sanot ei tiukasti, sillä se on paikallaan. Toisinaan taas sanot ei hyvin lempeästi ja pehmeästi. Olemalla itsellesi rehellinen, toimit ajattelematta intuitiosi ja sydämesi ohjaamana. Et tuki itseäsi, etkä myöskään käytä tilaisuutta mielesi palvelemiseen – käyttämällä ei -sanaa esimerkiksi vallan välineenä.

Kun olet rehellinen, nautit elämästäsi ja sinulla on myös toisille ihmisille eniten annettavaa.


SEKSI JA LÄSNÄOLO -KIRJA:

Pohdintaa ja harjoituksia oman itsen hyväksymisestä, kommunikaatiosta kumppanin kanssa sekä paineettomasta, nautinnollisesta seksielämästä. Voit ostaa kirjan täältä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo

Kommentoi!

kommenttia