• Etusivu
  • Blogit
  • Kymmenen merkkiä siitä, että kaikki on hyvin elämässä

Kymmenen merkkiä siitä, että kaikki on hyvin elämässä

Elämä ei aina suju suunnitelmien mukaan, mutta se ei välttämättä ole huono asia. Potkut töistä voivat kannustaa heittäytymään johonkin aivan uuteen – ehkä uskaltaudumme vihdoinkin tekemään sitä, mistä olemme aina unelmoineet. Parisuhteen päättyminen voi saada liikkeelle melkoisen kasvuprosessin. Rahapulassa voi olla pakko keksiä jotain erilaista ja luovaa. Koskaan ei tiedä, mitä jännittävää nurkan takana odottaa.

Paljon on kiinni omasta asenteesta: se, mikä näyttäytyy menetyksenä, voi tosiasiassa olla lempeä tönäisy oikeaan suuntaan. Vaihtoehtoja on usein paljon enemmän kuin ensi silmäykseltä näyttää – ne täytyy vain huomata. Asenteen muuttaminen vaatii tietenkin jonkin verran töitä, mutta mikäpä ei vaatisi? Ensin kannattaa tarkkailla itseään ja panna merkille, missä saattaisi olla parantamisen varaa. Sitten voi lähteä pikku hiljaa muokkaamaan omia uskomuksiaan ja toimintamallejaan. Perusasioista on hyvä aloittaa. Mitäpä jos olisitkin iloinen ja kiitollinen seuraavista asioista, joita ehkä usein pidät itsestäänselvyyksinä?

1) Olet hengissä.

Kyllä, aika perussettiä, mutta eikö olekin mahtava juttu? Kaikkien koettelemusten, vastoinkäymisten ja sydänsurujen jälkeenkin – tässä sitä vaan porskutetaan! Ajattele, mistä kaikesta olet selvinnyt tähän mennessä. Mikset selviäisi jatkossakin? Uskalla luottaa elämään.

2) Sinulla on katto pään päällä.

Kaikilla ei ole. Maailman kodittomien määrän arvioidaan olevan tällä hetkellä noin 100 miljoonaa. On siis melkoista luksusta saada painaa pää tyynyyn illalla, nukkua yö kaikessa rauhassa ja herätä haukotellen uuteen aamuun lämpimän peiton alta.

3) Kasvat ja kehityt koko ajan. 

Elämä on koulu, ja olemme täällä oppimassa. Oppiminen ei aina tunnu mukavalta, mutta usein kaikkein kovimmat opetukset kasvattavat meitä eniten. Vaikka kokisit olevasi jumissa juuri nyt, kaikki on silti hyvin. Välillä sitä vaan täytyy lyödä päätä vähän aikaa seinään, ennen kuin hoksaa. Muutos on jo tulossa. Oppimiseen voi sitä paitsi itse vaikuttaa: mitä halukkaampia olemme tiedostamaan ja oivaltamaan asioita, sitä paremmin elämän koulu sujuu.

4) Sinulla on kyky unelmoida. 

Mielikuvitus on tietoa tärkeämpää. Tieto on rajallista, kun taas mielikuvitukseen mahtuu koko maailma.” –Albert Einstein

Kaikki, mitä näemme ympärillämme, oli ensin jonkun ajatus, visio, unelma. Osaamme kuvitella paremman maailman, ja ensimmäinen askel sitä kohti onkin unelmoiminen. Jotkut aikamme suurimmista ajattelijoista keksivät parhaat ideansa haaveillessaan ja tuijotellessaan taivaalle.

5) Pystyt antamaan anteeksi. 

Kiukusta, kaunasta ja katkeruudesta seuraa vain pahaa mieltä, itkua ja hampaiden kiristystä. Anteeksiantaminen tuo naurun, valon ja keveyden takaisin elämään. Elämän opetuksista puheen ollen: anteeksianto on yksi tärkeimmistä. Anteeksiantaminen tuo rauhan – täysin riippumatta siitä, onko anteeksi edes pyydetty. Teet sen itsesi takia. Ja muista antaa anteeksi myös itsellesi. Teit varmasti parhaasi.

6) Sinua rakastetaan.

Harva asia elämässä on yhtä tärkeä kuin yhteytemme toisiin ihmisiin. Ystävät, perhe, kumppani, puoliso, työkaverit… Ei pidetä heitäkään itsestäänselvyyksinä, vaan ollaan kiitollisia siitä, että he ovat elämässämme, hyvinä ja huonoina päivinä. Rakkaus ympäröi meitä kaikkialla, kun vaan osaamme nähdä sen. Vinkki: usein se näkyy ihan pienissä asioissa.

7) Sinulla on vaatteita. 

Vaatevaraston ei tarvitse olla suuri tai viimeisen muodin mukainen. Tulemme loppujen lopuksi toimeen aika vähällä, kuten jokainen retkeilijä ja reppureissaaja tietää. Vaatteiden tarkoitus on loppujen lopuksi suojata ja pitää meidät lämpiminä. Ollaan kiitollisia niistä.

8) Sinulla on puhdasta vettä. 

YK:n tiedotteen mukaan maailmassa on 783 miljoonaa ihmistä, joilla ei ole käytössään puhdasta vettä. Luku on järkyttävän suuri. Jos meillä on puhdasta vettä, olemme hyvin onnekkaita. Tämä kannattaa muistaa vaikka silloin, kun pesee hampaat tai kiehauttaa ohimennen kupin teetä.

9) Olet ainutlaatuinen. 

Ole oma itsesi; kaikki muut on jo varattu. –Oscar Wilde

Aitous maailmassa, jossa meitä jatkuvasti määritellään, vertaillaan ja pyritään ahtamaan erilaisiin muotteihin, voi olla haastavaa. Se on kuitenkin vaivan arvoista. Älä luovuta, älä alistu äläkä epäröi olla oma itsesi. Tule esiin sellaisena kuin olet ja anna valosi loistaa. Sinä olet maailman paras – ja sitä paitsi ainoa – sinä!

10) Osaat nauraa. 

Nauru räjäyttää pois mielen tukkeumat ja saa energiamme virtaamaan vapaammin. Se palauttaa suhteellisuudentajumme ja avaa uusia näkökulmia. Anna toisten tuhahdella paheksuvasti hihittelyllesi ja syyttää sinua lapselliseksi. Oikeassahan he ovat: lapsena olimme uteliaita, rohkeita, avoimia, seikkailunhaluisia ja jatkuvassa yhteydessä iloon. Ei hassumpi asenne elämään.

Leena Siitonen

Artikkelin inspiroi Sean Suddes/Expanded Consciousness

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

 

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja ja workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

 

Kommentoi!

kommenttia