Lempeää vuotta 2016!

Näin vuoden ensimmäisinä päivinä pysähdyin hetkeksi kuulostelemaan, mitä haluaisin antaa toisille ja kokea itsekin tänä vuonna enemmän. Vastaus nousi mieleen kirkkaana: lempeyttä ja hyväksyntää. Näinä rankkoina aikoina se on tärkeämpää kuin koskaan.

Kritisoitavaa löytyy aina. Vikoja on helppo nähdä, niin itsessä kuin toisissa; olemmehan keskeneräisiä. Kaikki saavat varmasti osakseen ihan tarpeeksi arvostelua ja kaikenlaista rakentavaa tai vähemmän rakentavaa palautetta. Siksi haluan ensi vuonna keskittyä mieluummin kannustamaan, tukemaan ja nostamaan. Epäkohtien sijasta yritän nähdä sen, mikä on hienosti ja toimii; ärsyttävän joukosta poimia esiin ne kivat jutut – tai ainakin huomata hyvän tarkoituksen.

Lempeyttä voi lisätä maailmassa ihan pienillä asioilla; vaikka hymyilemällä, olemalla ystävällinen, kehumalla, kiittämällä, kertomalla, miten tärkeä toinen on. Pienikin mukava teko tai kaunis sana voi pelastaa jonkun päivän. En tiedä, johtuuko kylmyydestä, pimeydestä vai mistä, mutta usein meillä näillä leveysasteilla asuvilla on pipo turhankin kireällä. Mitä jos tänä vuonna ottaisi vähän rennommin?

Kaikkein vaikeinta on tietysti itsensä hyväksyminen – yleensähän ne ankarimmat moitteet on suunnattu juuri itselle. Koska itsensä rakastaminen kuitenkin on perusta, jolle kaikki muu rakentuu, aion silti paneutua siihenkin. Oman epätäydellisyyden hyväksyminen lähtikin tänä aamuna iloisesti käyntiin zumbassa, jossa vedin ihan omia hikisiä kuvioita ohjaajaparasta piittaamatta. Hauskaa oli silti! Ohjaajaakin näytti naurattavan…

Meistä jokaisesta löytyy roppakaupalla hyvyyttä ja kauneutta, iloa ja rohkeutta, vaikka se välillä peittyy arjen ankeuteen ja väsymyksen sumuun. Mitä jos pyrittäisiin ensi vuonna näkemään toisissamme ja itsessämme valo ja rakkaus – ja myös itse tuomaan sitä maailmaan? Sillä sitä me loppujen lopuksi oikeasti olemme, kaiken alla.

Lempeää uutta vuotta!

Tutkija ja kirjailija Brené Brown kirjoittaa viisaasti itsensä hyväksymisestä kirjassaan Epätäydellisyyden lahjat.  Mielenkiintoinen keskustelu aiheesta Täydellinen vai riittävän hyvä – Brené Brownin jalanjäljillä on luvassa myös tammikuun Viisas elämä -messuilla Järvenpää-talolla lauantaina klo 15 ja sunnuntaina klo 16. Tervetuloa kuuntelemaan! Tutustu messuluentoon tästä.

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia