• Etusivu
  • Blogit
  • Luopumisen taito on elämässä tärkeä – voi tuntua yhtä hyvälle kuin saavuttaminen

Luopumisen taito on elämässä tärkeä – voi tuntua yhtä hyvälle kuin saavuttaminen

Kulttuurimme on saavuttamisorientoitunut. Huomaamattamme käytämme koko elämämme suorittamiseen ja saavuttamisten tavoitteluun. Saavuttaminen tuottaa hetken mielihyvää, mutta nopeasti saamme mieleemme uuden kohteen. Kun on uusi asunto, haluaa kohta vielä isomman kodin, kun on uusi työ, hetken päästä haluaa paremman paikan.

Luopumiseen ja luovuttamiseen liittyy negatiivinen mielikuva. Luopuminen on kuitenkin yhtä arvokasta ja se voi jopa tuntua yhtä hyvältä! Luovuin ajatuksissani pitkän prosessin päätteeksi toiveesta saada ihmissuhde toimimaan. Huomasin saavani luopumisesta yhtä hekumallisen tunteen kuin saavuttamisesta voi saada. On ihanaa päästä siihen pisteeseen, että ymmärtää, ettei tarvitsekaan jotain asiaa, paikkaa, haavetta tai ihmistä, johon kiihkeästi hukkasi huomiota, ollakseen onnellinen.

J633WD7BAR-3

Vasta kun luovut, saat, sanotaan. Joskus voi joutua luopumaan jostakin mielessään, ja sitten tämän asian saavuttaakin. Mielessään saavutuksista kiinni pitäminen ei aina ole paras keino saavuttaa haluamansa asiat. Pitää pystyä näkemään, että voi elää ilmankin niitä, jolloin niiden saavuttaminen tuntuu vielä hienommalta ja asioita arvostaa enemmän.

Luopumiseen ei tarvitse liittyä tunnetta siitä, että ”Tulen näyttämään seuraavan kerran, mistä kana pissii, tai en edes halunnut tuota, sanoi kettu pihlajan marjoista”. Tällöin ei ole oikeasti luovuttanut, saavuttaminen jää kesken, kunnes huomio siirtyy johonkin muuhun. Aito luovuttaminen avaa silmät niin, että todella näkee asian toisessa valossa. Aidossa luopumisessa ei siirretä asian toteuttamista, vaan päästetään irti ilman katkeruutta, koska ei enää tarvita. Vapautuminen monenlaisista kahleista, joihin mielikuvamme ovat meidät sitoneet, on upea tunne.

Aikansa eläneistä haluista luopumisessa on taikaa. Varsinkin kun meillä on niitä niin paljon. Liikaa. Kun haluja jää vain muutama, on eläminen helpompaa ja pystyy toteuttamaan tarkoitustaan.

Päästämällä irti osasta haaveistamme voimme karsia voimia vievää rönsyilyä elämästämme ja keskityttyä oleelliseen. Valitettavasti itseään ei voi kuitenkaan pakottaa luopumaan. Luopumista ei pidä tehdä hampaat irvessä. Luopumisen täytyy tapahtua itsestään henkisen prosessin päätteeksi. Mutta ole itsellesi lempeä ja anna sen tapahtua, kun aika on kypsä. Ota ilo irti siitä, että pääset asiasta eteenpäin. Olen huomannut, kuinka erilaisista asioista olen onnellinen, kuin aiemmin kuvittelin. Olen luopunut vain mielikuvista.

Tule saamaan oivalluksia valinnoistasi ja toimintamalleistasi Mielen ja tunteiden kuntosali -verkkokurssille. Pääset peilaamaan omia tuntemuksiasi, uskomuksiasi ja ajatusmallejasi, kuulemaan mielenkiintoisia alustuksia ja tekemään elämyksellisiä harjoituksia. Lisätietoa täältä

Tervetuloa inspiroitumaan, rentoutumaan, kokemaan keskikesän taikaa ja oppimaan lisää mielen toiminnasta suosituille hyvinvointiretriiteille kauniiseen Hämeeseen! Lisätietoa täältä

Kommentoi!

kommenttia