Luota luontoon

Otin kypsässä 39 vuoden iässä ensimmäisen tatuointini. Kädessäni lukee trust in nature – luota luontoon. Halusin jatkuvan muistutuksen luonnon parantavasta voimasta ja siitä, etten ole yksin, erillinen ihminen ongelmineni, vaan että kuuluun suurempaan kokonaisuuteen josta apua annetaan aina kun sitä pyydetään.

Kerron uudessa kirjassani Vihermehu –luonnollinen energiajuoma lyhyesti tyttäreni parantumistarinaa munuaistaudista vihermehujen avulla. Mieheni parani refluksitaudistaan sekä allergioistaan. Kirjassa on monien muidenkin tarinoita siitä, miten vihermehut ja kaikki mitä ne tuovat tullessaan ovat parantaneet elämänlaatua huomattavasti.

InstagramCapture_2578f5bb-82f1-4f69-bd48-0c78910af14d

Vihermehut aloittivat matkani luonnolliseen elämään. Kiitollisuuden määrääni tästä on vaikea kuvailla sanoin. Järkyttävin asia, mitä meille tapahtui, lapsen vakava sairastuminen, olikin parasta, mitä meille on ikinä tapahtunut. Kaikki, mitä opin (ja opin jatkuvasti lisää) ihmiskehosta, energioista, tunteista, intuitiosta, elämän kiertokulusta ja tapahtumien merkityksellisyydestä mahdollisti minulle aivan uuden elämän.

Perustin oman yritykseni, Babyjoyn, jossa jaan kokemuksiani ja omia oppejani muille. Olen saanut kunnian koskettaa ja inspiroida monia terveyden ja hyvinvoinnin tielle ja katson olevani äärettömän onnekas saadessani tehdä tätä työtä, jota en työksi koe.

Rakastan ihmisten tarinoita ja työkseni kuuntelen näitä tarinoita ja kerron omiani. Olen saanut elämässäni kokea paljon ja jokaisen tapahtuman olen ottanut oppiläksynä alkuvastustelun jälkeen. Olen selvinnyt kaikesta maalaisjärjen sekä tiukan luottamuksen turvin, että kaikki on tarkoituksenmukaista ja ratkaisu löytyy, kunhan on valmis tekemään sen eteen töitä.

Etsin kaikista tapahtumista aina kaksi puolta, henkisen ja fyysisen. Olen huomannut, että fyysinen vie henkiseen ja henkisestä löytyy useimmiten vastaus. Kehokin on tarinan kertoja ja sitä pitää kuunnella.

Luonnollisuus on teemana koko elämässäni, enkä tarkoita sillä pelkästään sitä, että vaeltelen koirani kanssa metsissä vaan sitä, että yritän elää luonnollisena. Otan mallia luonnosta ja luonnollisimmista asioista ympärilläni. Olen onnekas, sillä elän uusperheessä viiden lapsen, koiran ja kolmen kissan kanssa. Nämä ihastuttavan raivostuttavan aidot ja luonnolliset kanssakulkijani opettavat minua päivittäin.

Luonnollisena oloon kuuluu rehellisyys, aitous ja vastuu. Anteliaisuus ja runsaus. Kauneus ja rumuus, kaikki mitä luonto meille tarjoaa esimerkillään. Kaikki mitä löytyy luonnosta, löytyy myös meistä. Olemme luontokappaleita ja voimme parhaiten silloin kun olemme harmoniassa luonnon kanssa.

Luonto ei vaadi palkkaa eikä käy vaihtokauppaa, vaan on ikuisesti antelias ja runsaudessaan uudistuva. Se näyttää meille, että aina ei voi kukoistaa, pitää välillä kuihtua ja kärsiäkin. Vuodenajat ovat erilaisia ja tarvitsemme eri asioita eri vuodenaikoina, pitää siis olla tietoinen ja tiputtaa vanhoja uskomuksia ja tapoja ja uudistua aikojen mukana. On arvoja ja totuuksia, joita ei voi muuttaa ja joille ihminen ei voi mitään. Näitä arvoja, kuten rakkautta ja rajoja pitää kunnioittaa. Pitää olla rehellisesti sitä mitä on. Kukat eivät pyytele anteeksi loistoaan, rikkaruoho ei tunne kateutta kukkaa kohtaan.

Luonto elää harmoniassa ympäristön kanssa ja antaa tilaa jokaiselle, löytää ratkaisun ja kasvukohdat vaikka asvaltin reunasta. Luonnossa on miljoonia eri lajeja ja kaikki hyväksytään osaksi yhteisöä ja kaikilla on tehtävänsä ja roolinsa. Luonto on myös karu ja raaka ja se ei peittele sitä. Se suuttuu, uhkuu, puhkuu, päästää ja purkaa pahan pois. Luonto on äärimmäisen kaunis, kunnioitettava, vahva ja viisas.

En keksi parempaa esikuvaa.

Tässä blogissani tulen jakamaan vihermehureseptejä ja mehustamisen ideologiaa. Kerron myös tarinoitani fyysisestä maailmasta, mutta selitän henkisen merkityksen, sillä sitä varten elän. Oppiakseni itsestäni ja tästä seikkailusta nimeltä elämä. Suhtaudun asioihin innolla, huumorilla ja lapsenomaisella uteliaisuudella. Oppiakseni minun pitää olla esillä, avoimena, rehellisenä, pää pystyssä valmiina ottamaan luottamuksella vastaan kaiken mitä eteeni tuodaan. Aivan kuten luonto.

Miten luonto vaikuttaa sinun elämääsi?

InstagramCapture_f5667539-5bdc-4b00-b469-4a7b04d603cc

Lisää bloggaajasta: Vihermehuista kirjoittelen Vihermehut-sivuilleni.  Ajatuksiani voi lukea myös muista blogeista. Kirjoitan omille Babyjoy-sivuilleni synnytyksestä, äitiydestä, parisuhteesta, kasvatuksesta ja perheestä. Hidasta Elämää-sivustolla kirjoitan kasvusta, henkisyydestä ja elämästä joutilaisuuden näkökulmasta. Olen yksi syksyn kiinnostavimman hyvinvointitapahtuman, Viisas Elämä-messujen esiintyjistä.

Artikkelikuva: Sari Mattsson. Kuva kirjastani Vihermehu-luonnollinen energiajuoma

Kommentoi!

kommenttia