• Etusivu
  • Blogit
  • Luottamisen taito – 5 vinkin avulla kontrolloinnista elämän lempeään virtaan

Luottamisen taito – 5 vinkin avulla kontrolloinnista elämän lempeään virtaan

Luottamisen taito – kontrolloinnista elämän lempeään virtaan. Elämä rakastaa sinua ja palvelee sinua silloinkin, kun ei siltä tunnu.

Tiedäthän ne hetket, kun sanot itsellesi: ”Nyt on vain pakko luottaa maailmankaikkeuden suureen suunnitelmaan”? Ehkä koko elämä on äkkiä lievässä kaaoksessa, epävarmuus nakertaa, asiat eivät sujuneetkaan niin kuin suunnittelit tai tilanne tuntuu jostain syystä ylivoimaiselta.

Joka tapauksessa tiedät, että enää ei oikeastaan voi tehdä muuta kuin lakata kontrolloimasta ja uskoa siihen, että kaikki järjestyy.

Minulla noita hetkiä on tänä syksynä riittänyt, joten olen päässyt harjoittelemaan luottamisen jaloa taitoa runsain mitoin ihan käytännössä. Ja sitä luottaminen tosiaankin on: taito, harjoitus – varsinkin sellaisina hetkinä, kun tietää tehneensä kovasti töitä eivätkä asiat silti etene. Ainakaan tarpeeksi nopeasti. Tai kun on tehnyt parhaansa ja antanut kaikkensa, mutta se ei tunnu riittävän. Ainakaan vielä. Eikä sillä tavalla kuin haluaisi.

Niinpä niin, elämän viisauteen ja tarkoituksenmukaisuuteen luottaminen vaatii kärsivällisyyttä ja uskoa. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että ne alkavat olla jo turhankin kovalla koetuksella, seuraavasta viidestä oivalluksesta saattaa olla apua luottamuksen vaalimisessa:

  1. Ymmärrä, että maailmankaikkeus on sinussa.

Voimakkain yhteytemme kaikkeen ympärillämme – muihin ihmisiin, ympäristöömme, maailmankaikkeuden ohjaukseen – löytyy sisältämme. Kun puhumme elämään tai maailmankaikkeuteen luottamisesta, saatamme salaa toivoa, että jokin ulkopuolinen voima pyyhältää elämäämme ja pelastaa meidät haasteiltamme ja vaikeuksiltamme. Pidämme itseämme heikkoina ja voimattomina suhteessa suureen ja mahtavaan elämänvoimaan.

Todellisuudessa maailmankaikkeus olemme me itse, ja tuo suuri ja mahtava elämänvoima – niin, sehän asuu jo meissä. Sisällämme elää ääretön viisaus, joka ohjaa meitä eteenpäin, kun vain maltamme kuunnella sitä. Usein tiedämme vaistomaisesti, mitä tehdä ja mihin suuntaan astella, kun vain luotamme intuitioomme. Käytännössä elämään luottaminen on siis usein omaan sisäiseen ohjaukseen luottamista.

  1. Luovu rohkeasti siitä, mikä estää etenemästä.

Ajatus irtipäästämisestä saattaa usein tuntua jotenkin abstraktilta. Elämään luottaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että odottelemme jonkun pelastavan meidät, vaan pikemminkin sitä, että kohtaamme – ihan käytännön tasolla – omat pelkomme ja rajoittavat uskomuksemme. Miksi (hemmetissä) olen tässä tilanteessa? Miksi (hitossa) olen tilannut tällaisen opetuksen? Kun uskallamme vastata näihin kysymyksiin ja luopua peloista niiden taustalla, asiat alkavat muuttua.

Omat haasteeni saivat minut huomaamaan itsessäni muun muassa monenlaisia riittämättömyyden- ja arvottomuudentunteita, ja lisäksi sitkeän ajatuksen siitä, että olen yksin, vaikka todellisuudessa saan maailmankaikkeudelta jatkuvasti tukea ja apua – ihan kuin kaikki muutkin. Kun omia pelkojaan alkaa tarkastella mielen luomina uskomuksina eikä totuuksina, saa äkkiä oman voimansa itselleen takaisin.

  1. Maailmankaikkeus palvelee, mutta ei välttämättä miellytä sinua.

Saatamme joskus haaveilla vaikkapa suunnattomista rahasummista, huikeasta menetyksestä tai helposta elämästä. Mutta olisiko siitä meille oikeasti hyötyä, palvelisiko se elämämme syvintä tarkoitusta, saisiko se meidät luottamaan itseemme ja omiin kykyihimme horjumatta, opettaisiko se meille nöyryyttä, kärsivällisyyttä, rohkeutta, myötätuntoa ja muita asioita, joita olemme sieluina tulleet tänne oppimaan? Luultavasti ei.

Olisihan se tietysti oikein mukavaa. Mutta se ei välttämättä palvelisi minua. Minua palvelee paljon enemmän se, että kohtaan omat pelkoni ja kasvan rohkeammaksi, että löydän yhä uudestaan oman viisauteni, voimani ja valoni sisältäni ja että kuljen lannistumatta omin jaloin kohti päämääriäni.

  1. Joskus se, ettet saa haluamaasi, on lahja.

Joskus ovi saattaa kolkuttelustamme huolimatta pysyä visusti kiinni – hyvästä syystä. Tämä pätee erityisesti silloin, jos kuvittelemme päääsevämme sitä myötä helpolla. Usein olemme tilanneet mutkia matkaan siksi, että sielun tasolla haluamme kiihkeästi oppia niiden meille tarjoamat opetukset.  On tavallista, että löydämme voiman ja rohkeuden sisältämme vasta pakon edessä, tiukan paikan tullen. Ja kun niin käy, huomaamme, että tuo ikävältä tuntunut opetus onkin todellisuudessa ollut suunnattoman arvokas lahja.

  1. Kaikessa on kyse rakkaudesta.

Paras tapa luottaa elämään on siis oppia luottamaan itseensä. Sen sijaan, että vain mumiset itsellesi irtipäästämisen mantraa, ota selvää siitä, mikä käytännössä estää sinua etenemästä juuri nyt. Ja luovu sitten tuosta tietystä ajatuksesta, uskomuksesta, oletuksesta – mikä ikinä se onkaan. Muista, että elämä rakastaa sinua aina ja vankkumatta ja palvelee sinua silloinkin, kun ei siltä tunnu.

Rakkaus. Mistään muusta ei koskaan ole kyse.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä, jonka esikoiskirja Lempeän elämän käsikirja säätäjille ilmestyy pian Viisas elämä -sarjassa! Yksi kirjan teemoista on luottamus, joka on tärkeä osa lempeää elämää.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -vastaanotollaan Vallilassa. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan inspiroivia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia