Luottamuskoulussa

Luottamus on siitä erityinen laji, että se jaksaa toistuvasti muistuttaa itsestään. Uudelleen ja uudelleen tulee tilanteita, joissa luottamusta mitataan.  Luottamuksen varjona seuraa huoli, joka joskus voi kasvaa peloksi asti. Ne ovat kärkkymässä heti, kun tilaisuus tulee. Jos luottamus hiipuu hetkeksikin, ottaa huoli heti paikkansa.

 

Valitse huomion suunta

Se, mitä olen oppinut näistä veijareista, on seuraavaa: heti, kun uusi yllättävä vastoinkäyminen tulee ja huomaat ensimmäisen huolen häivähdyksen nousseen, pysäytä se. Sano stop! Tarkista, onko huoli aivan varmasti todellinen (useimmiten ei ole) ja sano sille: Kiitos, kun kiinnitit huomioni, mutta en tarvitse sinua. Suuntaa ja keskitä kaikki huomiosi a) siihen, mikä nyt on hyvin b) parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen esille nouseessa asiassa. Tee mielikuvaharjoitus ja tunne, miltä tuo mahdollisimman hyvä lopputulos tuntuu. Päätä keskittyä hyvään!

Yhtä vakuuttavasti, kuin huoli tuppautuu ajatuksiisi, yhtä päättäväisesti aja se toistuvasti pois.

 

Elämän luonne on väliaikaisuus

Koska kaikki muuttuu koko ajan, luottamusta lisää tuon aaltoliikkeen hyväksyminen. Kun mikään ei ole varmaa, on alati elävässä aaltoliikkeessä turha takertua hetkellisen pysyvyyden illuusioon. Elämä koostuu nousuista ja laskuista, etenemisestä ja pysähtymisistä, varjoista ja valosta. Elämän luonne on väliaikaisuus, jossa mikään ei ole pysyvää. Eivät myöskään aallonpohjat tai muuten haastavat vaiheet. Mikä tahansa tilanne voi muuttua toisenlaiseksi, joskus jopa hetkessä.

 

Luottamuslihaksen jumppaa

Vaikkemme sitä useinkaan huomaa, niin luotamme jatkuvasti näkymättömään: yön jälkeen tulee uusi päivä, sateen jälkeen tulee aurinko, talven jälkeen tulee kevät. Emme kyseenalaista luonnon kulkua, vaan luotamme sen sykleihin. Miksi se on omassa elämässä niin vaikeaa? Harjoittelemalla luottamuskin lisääntyy. Mitä enemmän tietoisesti kohtaa näitä luottamuskoulun testejä, sitä vähemmällä vastustuksella pääsee. Kun opettelee muistamaan muutamat perusasiat, joista yksi edellä mainittujen lisäksi on olla takertumatta mihinkään, elämä pääsee kulkemaan luontaista kulkuaan.

 

Sisäinen viisautemme tietää sen, mikä on korkeimmaksi parhaaksi missäkin hetkessä. Mieli on se, joka pitää kiinni, pelkää ja vastustaa. Luottamuksen harjoittaminen on mitä parhainta mielen jumppaa. Luottamus vahvistaa meissä jokaisessa olevaa luomisvoimaa. Näytä, että olet mestari.

Suostunko luottamaan, vaikken yhtään tiedä, mitä tulee? Luotan. Luotanko siltikin? Luotan. Luotan. Luotan! 

 

Luottamusta ja itsetuntemusta käsitellään myös Elämän virrassa – verkkokurssissa. Tilaa omasi nyt!

Kommentoi!

kommenttia