MBSR-menetelmä mullistaa elämäsi!

Mindfulness-MBSR -pioneeri Leena Pennanen on toiminut MBSR-ohjaajana lähes 20 vuoden ajan. Hän tutustui MBSR-menetelmään alun perin, koska halusi lisää vastauksia kysymykseen, joka oli ohjannut häntä jo vuosikymmeniä: mitä tarkoittaa olla kokonainen – parantuminen – healing – whole. Leena kouluttautui joogaohjaajaksi, terveydenhoidon ammattilaiseksi sekä suoritti kehopsykoterapeuttikoulutuksen Saksassa.

– Ollessani kehopsykoterapiakoulutuksessa ymmärsin, miten mieli otetaan haltuun mindfulness-kyvyllä. Terapia on kuitenkin pitkä ajanjakso, johon harva haluaa mennä. Ihmettelin eikö ole olemassa mitään lyhyempää tapaa. Silloin muistin kuulleeni MBSR-menetelmästä.

”MBSR ei ole tekniikka, se on miten elät elämääsi”

Leena tutustui MBSR-menetelmään tarkemmin. Häntä kiinnosti tietää erityisesti, miten vain kahdeksan viikkoisen MBSR-ohjelman aikana voi saada aikaan niin huomattavia tuloksia. (http://mindfulness.fi/mindfulness-hyodyt/mindfulness-mbsr-leena-pennanen) Leena vaikuttui MBSR-menetelmän tieteellisestä taustasta (http://mindfulness.fi/mindfulness-hyodyt/mindfulness-ja-tiede/) ja päätti osallistua ensimmäisten eurooppalaisten joukossa MBSR-koulutukseen.

– Koulutuksessa minulla oli tunne, että ihan kuin jotain puuttuisi. Tässä on jotain kummallista. Kun Jon Kabat-Zinn tuli koulutukseen yhdeksi päiväksi, kaikki loksahti paikalleen. Ilman hänen tapaamistaan oma koulutukseni olisi jäänyt hyvin pintapuoliseksi. Jon kosketti omaa tuskaani ja teki koulutuksesta paljon syvempää.

Jon opetti, ettei mindfulness-MBSR ole tekniikka, se on miten elät elämääsi. Leena innostui MBSR-menetelmästä niin paljon, että kutsui Jonin viikoksi Suomeen.

– Ilman Jonia mindfulness-MBSR kokemukseni olisi jäänyt latteaksi. Jos et tutustu alan pioneereihin, jotka ovat kehittäneet menetelmät, tietämyksesi jää pintapuoliseksi. Pioneerit ovat tutkineet asioita monia kymmeniä vuosia, jotta sinun ei tarvitse tehdä enää samoja virheitä. Siksi koen, että Jonin tapaaminen oli elämäni käännekohta.

Ohjaaja ei työnnä, vaan ohjaa

Leena kertoo, että MBSR:ssä ohjaaja antaa suunnan, jota kohti kulkea. Ohjaaja luo mahdollisuuksia ja näyttää tapoja, joilla voi poistaa esteitä. Hän avaa polkua, jota pitkin lähteä kulkemaan. Ohjaaja ei työnnä, eikä vedä – vaan ohjaa. Kun ihminen löytää itse, vastaus pysyy varmemmin mukana elämässä.

– Jos Jon olisi antanut minulle valmiit vastaukset, en olisi saanut löytää niitä itse. MBSR ei ole kannettua vettä: ohjaaja voi viedä sinut veden äärelle, mutta sinun täytyy itse oppia juomaan.

Jon antaa työvälineet oman arjen kaaokseen

Kun haluaa kehittää tiettyä kykyä, tarvitsee menetelmän. Menetelmän oppii parhaiten suoraan sen kehittäjältä. Jon Kabat-Zinn on kehittänyt Mindfulness-MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) -menetelmän lähes 40 vuotta sitten. Hän on ohjannut tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa ja auttanut konkreettisesti heidän elämäänsä menetelmänsä avulla. 24 000 ihmistä on käynyt Massachusettsin yliopiston stressiklinikan kahdeksan viikkoisen MBSR-ohjelman.

– Ilman Jonia ei oltaisi nyt tässä. Hän antoi minulle polun, jota pitkin kulkea. Jon on hyvin selkeä ja rauhallinen ohjaaja. Hänen esittämänsä kysymykset ovat niin arkisia, että jokainen ymmärtää ne. Hän toi ratkaisuja suoraan omiin arjen ongelmiini. Pienien muutosten ansiosta, olen tänään tässä. En voi tarpeeksi kuvailla, kuinka MBSR muutti elämäni. Tiedän vain, että kaikki on muuttunut.

Jon Kabat-Zinn saapuu Suomeen kesäkuussa. Tule mukaan löytämään työvälineet oman arkesi kaaokseen! ->

http://events.uskallainnostua.fi/kabat-zinn-mindfulness-helsinki-2017/

Kommentoi!

kommenttia