Miltä läsnä oleva kosketus tuntuu?

HELPPO ELÄMÄ -blogi:

inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen.

Uusi teksti aina kuukauden 1. / 10. / 20. päivä!


Kun olet läsnä, kosketuksesi ilmaisee sen hetkisiä tunteitasi. Kosketus ei ole suoritus, tekninen esileikki tai yritys tehdä vaikutus kumppaniin. Läsnä oleva kosketus on puhdas, ajatukseton ilmaisu. Kosketus ei ole suunniteltu, vaan se tapahtuu hetkessä. Saatat koskettaa aivan eri tavalla, kuin yleensä olet tottunut koskettamaan, kun olet läsnä. Et kosketa rutiininomaisesti tai tavoitellen kosketuksellasi jotakin päämäärää. Annat vain kehosi liikkua, ja tunteidesi tulla esiin. Ilmaiset rakkautta, herkkyyttä, intohimoa tai kiintymystä. Läsnä olevan koskettamisen ainoa edellytys on se, että olette molemmat avoimia kokemaan sydäntä avaavan kosketuksen, jättäen seksuaaliset roolit, odotukset ja turvalliset rutiinit taaksenne.

Läsnä oleva kosketus on totta. Se ilmaisee jotakin, jota koskettava henkilö todella tuntee. Se, jota kosketetaan, voi tuntea tämän. Kosketus voi tuntua erittäin voimakkaalta. Kosketuksen vastaanottaminen voi olla jännittävä kokemus. Kosketuksen kautta tulette molemmat nähdyiksi. Koska kosketus ei yritä mitään, vaan on totuudellinen, tuntuu se molemmista ihanalta. Kun sinua kosketetaan kiireettä ja painostamatta kehoasi reagoimaan, koet valtavaa helpotusta ja syvennyt omaan läsnäoloosi. Kumppanisi ilmaisema välittäminen puhuttelee sisäistä tyyneyttäsi ja sydämesi elämäniloa. Olet vapaa!

Kosketus voi olla jopa käden paikallaan pitämistä. Liike ei ole kosketuksen kannalta mitenkään pakollista, tärkeintä on rehellisyys hetkessä. Siksi kosketus voi muuttua lempeästä sivelystä voimakkaammaksi. On turhaa ajatella, että kosketatte tällä kerralla lempeämmin, ja ensi kerralla intohimoisemmin. Kosketus voi muuttua hetkessä, jos tunteenne muuttuvat. Ego pitäisi mielellään kiinni kontrollista, lokeroiden tuntemuksia ja määrittäen hetkiä. Elämä ei! Se virtaa nimenomaan hetkessä, ollen valmis muuttumaan ilossa, leikitellen ja nauttien olemassaolostaan. 

Harjoittele läsnä olevaa koskettamista kumppanisi kanssa rauhallisesti, avoimesti ja hymyillen. Ette ole suorittamassa läsnäoloa, eikä teidän tarivtse kokea oloanne hartaaksi. Kokekaa olonne juuri sellaiseksi, kuin koette. Vapaus on oikeutenne, ja avain läsnäolevaan seksiin. Rauhoittukaa itseenne, kuuntelemaan omia tuntemuksianne, olemalla hetki hiljaisuudessa. Sen ei tarvitse olla meditaatiota, vaan rauhoittumista. Lähtekää koskettamaan toisianne vaikkapa vuorotellen, avoimia sille, mitä hetki tuo. Älkää pyrkikö mihinkään, kuten koskemaan tiettyyn kehon kohtaan tai olemaan sylikkäin. Voitte päätyä jopa olemaan etäällä toisistanne, vain katsoen toisianne peittelemättä. Tehkää vain sellaisia asioita, joissa teidän molempien on mukava olla. Toki läsnä oleminen haastaa teistä kummatkin päästämään irti rooleista ja tuomaan esiin herkkyyttänne, intohimoanne ja nautintoanne rehellisellä, peittelemättömällä tavalla. Tämän mukavuusalueen yli kannattaa hypätä, nauttimaan Elämästä.

Mitra Vasara - seksi ja läsnäolo

Lisää läsnäolevasta kosketuksesta sekä harjoituksia koskettamisesta löydät kirjasta Seksi ja läsnäolo – opas syvälliseen seksuaalisuuteen (Basam Books 2014). Kirja sisältää eri teemoja:

  • Oma läsnäolo
  • Kommunikaatio kumppanin kanssa
  • Miehen ja naisen välinen dynamiikka
  • Yhdyntä ja orgasmi
  • Läsnä oleva yhteiselämä

Kirjan voit ostaa Basam Booksin nettikaupasta klikkaamalla seuraavaa linkkiä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo


Mitra Vasara luennoi aiheesta Seksi ja läsnäolo seuraavilla Viisas elämä -messuilla 13.9. ja I love me -messuilla 18.10. Tervetuloa kuuntelemaan!

Mitran kotisivut löydät täältä: www.mitrani.fi

Kommentoi!

kommenttia