Mistä hyvä seksielämä alkaa?

HELPPO ELÄMÄ -blogi:

inspiraatiota syvälliseen parisuhteeseen, rentoon olemiseen, aitoon seksuaalisuuteen ja lempeään naiseuteen.

Uusi teksti aina kuukauden 1. / 10. / 20. päivä!


Seksielämä on kahden ihmisen välinen ihana yhteys, jossa voi parhaimmillaan ilmaista itseään upealla tavalla. Seksi on kaunis, nautinnollinen ja syvällinen tapahtuma. Kaunista seksielämää edellyttää asia, jota ennen on hankalaa syventää yhteistä seksielämää:

Yhteys omaan itseen.

Ihmisen tulee ensimmäiseksi hyväksyä itsensä sekä pitää itsestään huolta. Kun ihminen hyväksyy itsensä, ei hänen tarvitse hakea seksistä itselleen vahvistusta. Sen sijaan hän nauttii seksistä jakaen kokemaansa elämäniloa ja rakkautta.

Yhteyden löytäminen itseen voi olla matka, joka monella on vielä edessä. Seksuaalisuutta voi ilmaista pelkästään fyysisellä tasolla, jolloin seksi on fyysisesti tyydyttävää, mutta ei kosketa sydäntä. Seksielämä voi olla näennäisesti toimivaa. Se voi olla suoritus, jonka kautta saa hyväksyntää tai kokee fyysistä mielihyvää, mutta sisäisesti ihmisestä voi tuntua siltä, että jotakin puuttuu.

Yhteys löytyy olemalla itselle avoin, yksinkertaisesti olemalla rakkaudessa itseään kohtaan. Kun hiljennyt ja kuuntelet sisintäsi, sydäntäsi, tietoisuuttasi, intuitiotasi, jumalallisuuttasi, niin kuulet todellisen äänesi. Hyväksyt itsesi niin suurena kuin pienenäkin. Olet jumalallinen, laaja ja viisas – silti ihmistasolla saatat olla myös haavoittuvainen, ujo ja arka. Kun et peittele herkkyyttäsi itseltäsi, hyväksyt sen ja annat itsesi olla oma itsesi, pelkäämättä. Sinun ei tarvitse vetää mitään roolia, jossa tuot seksuaalisuuttasi esiin olemalla teennäisen tuhma, leikkisä tai dominoiva. Uskallat avata itsesi inhimillisenä myös kumppanillesi, ja tämä avautuminen saa seksuaalisuutesi kukoistamaan.

Yhteys itseen löytyy ajatusten takaa, hiljaisuudesta. Kun olet itsessäsi samastumatta ajatuksiisi, olet läsnä. Silloin olet tyyni ja silti kiinni elämän spontaanissa, jatkuvasti muuttuvassa kauneudessa. Tästä ilosta ja tyyneydestä käsin jaat aitoa, rakkaudellista olemistasi, et ajatuksiasi.

Mitra Vasara - seksi ja läsnäolo
Seksi ja läsnäolo -kirja

Lisää yhteystä omaan itseen sekä sen vahvistamisesta erilaisten harjoitusten kera löydät kirjasta Seksi ja läsnäolo – opas syvälliseen seksuaalisuuteen (Basam Books 2014). Kirja sisältää eri teemoja:

  • Oma läsnäolo
  • Kommunikaatio kumppanin kanssa
  • Miehen ja naisen välinen dynamiikka
  • Yhdyntä ja orgasmi
  • Läsnä oleva yhteiselämä

Kirjan voit ostaa Basam Booksin nettikaupasta klikkaamalla seuraavaa linkkiä: Mitra Vasara – Seksi ja läsnäolo


Mitra Vasara luennoi aiheesta Seksi ja läsnäolo seuraavilla Viisas elämä -messuilla 13.9. ja I love me -messuilla 18.10. Tervetuloa kuuntelemaan!

Mitran kotisivut löydät täältä: www.mitrani.fi

Kommentoi!

kommenttia