Mitä on viisas elämä?

Me elämme maailmassa, jota raha ja sen puutteen pelko hallitsee. Me elämme maailmassa, jota rahan ruhtinaat hallitsevat, ne jotka päättävät mikä kulloinkin on tärkeää ja rahaksi muutettavaa. Me elämme markkinataloudessa, jossa me olemme valmiit myymään mitä tahansa, ja jopa itsemmekin, jotta menestyisimme. Me olemme raharuhtinaiden orjia ja teemme auliisti mitä he tahtovat. Me tunnustamme yhteisen uskomme markkinoiden autuaaksi tekeviin voimiin.

Orjuus ahdistaa, se kurjistaa ja sairastuttaa niin mielemme kuin maailmammekin. Luonto ympärillämme on saastumassa, merenpohjat kuolemassa, metsät häviämässä ja ilma on käymässä vaikeaksi hengittää. Ja me kaikki kärsimme elämän kiirellisyydestä, kaikesta siitä stressistä, jolla me jahtaamme itseämme ja toisiamme kohti tavanomaista sairautta ja ennenaikaista kuolemaa.

Tämä kaikki saa meidät kaipaamaan jotain muuta. Se saa meidät kaipaamaan viisautta ja henkisyyttä, jotain uutta ja erilaista, jotain joka voisi parantaa ja tervehdyttää niin meidät kuin maailmammekin. Koetamme tyydyttää kaipauksemme ostamalla uusia aineita ja tuotteita, uutta ruokaa ja ihmeitätekeviä lisäaineita. Me koetamme ajatella uusia ajatuksia, ostaa uusia lukemattomia viisauksia sekä ladata mielemme ja kirjahyllymme täyteen ihania positiivisia aatteita ja unelmia.

Me teemme juuri niin kuin maailman markkinoita hallinneet ovat aina tahtoneet, me koetamme (n)ostaa itsemme pois heidän hallitsemastaan orjuudesta käyttämällä heidän luomiaan ja hallitsemiaan rahoja ja niillä hankittavia tuotteita. Me ostamme almuja markkinoilta kuin kirkolta aikanaan ja uskomme siten pääsevämme taivaaseen tai ainakin elävämme viisasta elämää. Me jatkamme henkisyyden ja viisauden tavoittamista markkinavoimien talutusnuorassa, aivan niin kuin omistajamme tahtovat.

Näin on käynyt kaikkien kaipaamiemme hyvien ja viisaiden asioiden kanssa. Vihreistä arvoista tuli tärkeitä vasta kun niillä pystyi tekemään bisnestä, vasta kun opimme uskomaan, että voimme pelastaa maailmaa ostamalla ja kuluttamalla yhä uusia vihreitä, ja siten hyviä ja autuaaksitekeviä, tuotteita ja aatteita. Henkisyys ja viisauskin on tuotteistettu eli tehty helpoksi ostaa ja kuluttaa, käyttää ja unohtaa. Samaan tapaan taistelemme ilmastonmuutosta vastaan luomalla vain uuden rahastamisen ja verottamisen mallin, ja jätämme koko inhimillisen maailman sairauden kohtaamatta, sen joka tuhoaa maailmamme ja luontomme tietoisesti vain voittaakseen tai ainakin selvitäkseen markkinatalouden loputtoman ahneuden pelissä.

Me muutamme kaiken todellisen muutoksenkaipuun markkinoiden hallitsemaksi rahaksi ja materiaksi, ja jätämme syvää ja merkityksellistä muutosta tarvitsevan oman ja yhteisen inhimillisen mielen kohtaamatta. Me ostamme itsemme vapaiksi…ja jatkamme orjuuttamme uusia aatteita ja tuotteita kuluttaen ja markkinoiden. Oravanpyörä pyörii…

Mitä ihmettä on viisas elämä? Miten ihmeessä elää viisaasti tässä hullussa maailmassa, joka ei muuksi muutu millään ostamillamme positiivisilla taikasanoilla? Miten kohdata tämän maailman sairaus, se joka heijastaa myös minun omaa sairauttani? Miten rohjeta katsoa maailman petoa silmiin, kaikkia niitä sairaita ja salaisia rakenteita, joiden kautta meitä hallitaan? Miten uskallan tunnistaa omat alitajuiset ahdistukseni, ne suuret suruni ja sisäiset petoni, jotka nekin pimeydestään elämääni hallitsevat?

Vain nähty ja kohdattu vaiva ja pelko voi koskaan päättyä. Vain pimeyden ja hulluuden näkeminen johtaa siihen valon ja viisauden lisääntymiseen ja voimistumiseen, jota sielumme ja kaikki elämä meissä niin kovin kaipaa. Vain elämän äänen kuuleminen voi pelastaa meidät.

Elämä on viisas, se on ihme, joka meitä kaikkia armollisessa ja rakastavassa sylissään kantaa. Elämä odottaa meidän viisastuvan eli lopultakin luopuvan niistä vaivoista ja peloista, joita me olemme jo pitkään kantaneet ja joilla me elämää niin omassa kehossamme, lähimmäisissämme kuin maailmassammekin olemme julmasti kurittaneet. Elämä odottaa meidän viisastuvan eli saattavan tämän sairautta ja kuolemaa tuottaneen luovan kokeilun todelliseen päätökseen. Ei taas kerran ostamalla uusia viisastuttavia aatteita, ei syömällä uusia tervehdyttäviä aineita eikä hurahtamalla uuden ideologian maailmaa parantavaan voimaan.

Elämän viisaus on sinussa. Se odottaa kunnes lopulta kuulet sen herkän ja voimakkaan äänen, sen joka kaikkea elämää kaikkialla kantaa. Sinä olet elämän viisauden lapsi, siksi sinun on mahdollista kuulla sen syke oman sydämesi kautta. Kaikki kaipaamasi viisaus on sinussa, ei missään ostamissasi ajatuksissa tai aineissa, vaan siinä sykkeessä ja värinässä, joka sinut kaikkeuden ykseyteen yhdistää. Sinä olet viisaus.

Sinä et ole yksin ja erillinen niin kuin tämän maailman markkinat sinun antavat ymmärtää. Sinä olet ykseyden lapsi ja kaikkeuden viisauden ainutlaatuinen ilmaisu. Sinä olet luoja itse ja sinussa asuu koko luomakunnan ihme ja viisaus. Kuule se ja elä se, ole se viisas elämä, jonka luulit voivasi ostaa maailman markkinoilta.

Kommentoi!

kommenttia